Lördag

Idag blev et en vända till kyrkan för lite skitsnack och kaffe! Frida sov hela tiden i vagnen fast det var livat på dom andra ungarna :) Det är skönt att få prata av sig och "jamföra" karlar :)

Annars har det inte hänt så mycket idag, varit ute med Wille en stund och spelat innebandy. Efter att han lyckats fått upp båda bollarna på förrådstaket så gav vi upp och gick en vända till affären istället.

Igår var vi till BVC och mätte och vägde. Nu väger lillan 5060 g och är 56 cm lång. Det var även läkarbesök inbokat. En mycket stressad och otrevlig läkare!! Jag hade velat fråga lite om lillans händer, om hon kunde se att det skulle vara något fel på dom men eftersom hon var så stressad så vågade jag inte fråga. Hon verkade även väldig ogillande till att Wille sprang runt där inne. Vad gör en sån läkare på en barnavårdscentral??? Hur som helst så såg allt annat bra ut förutom att lillan har navelbråck. Vi ska försöka "trycka" tillbaka den lite varje gång vi byter på henne, skulle det inte hjälpa så kanske dom opererar henne. Hoppas verkligen vi slipper det. Kommer ihåg när Flisan opererade sig, usch vad jobbigt det var att se henne och hon var ändå 4 år.

Igår var vi till Therese och Ottilia en snabbis. Det var sååå kul att se er hjärtat!! Och vilken söt liten tjej ni har!!

Nu ska jag fixa mat här hemma!

******

Nu har vi precis kommit hem efter att ha varit ute några timmar. Det var skönt och behövligt att få rensa skallen med lite frisk luft. Det är långa dagar själv med barnen och dom är inte alltid så lätta att ha att göra med, särkilt inte den lilla som mest gråter hela tiden. Jag ammar henne minst 2 gånger i timmen dygnet runt nästan, att få duscha i lugn och ro känns som lyx numera. Jag har ständigt dåligt samvete för att jag inte hinner med Wille och Felicia. Är det så konstigt om jag räknar med att få lite hjälp på helgerna då?? Eller lite uppskattning?? Jag varken gnäller eller beklagar mig över hur mina dagar är för jag vet att det blir bättre ju större lillan blir. Just nu tar hon all min tid och jag behöver hjälp med att ge dom andra två den tid som jag inte har. Jag älskar min sambo över allt annat men ibland känns det som vi lever i helt olika världar.

Tack världens bästa mamma för att du förstår mig!!!

Nu ska jag hänga tvätten, plocka ur torktumlare och diskmaskin, fixa mellis och packa Felicias väska. Sen ska jag vila en stund så jag orkar köra till Sandviken ikväll.



?????

Kaos i huvudet.....

Onsdag

Idag var jag och lillan till öppnis i kyrkan en stund. Tråkigt att dom inte har lunch där nå mera, det var så bekvämt då :) Min lilla tjej är lika snäll idag också, sover i vagnen och äter med lagoma mellanrum! På fredag ska vi läkarkontroll, nu är det 2 veckor sedan vi vägde henne så det blir spännande!

Idag har jag ringt till kvinnokliniken om min kommande operation, har dragit på det men nu kändes det som att det är bättre att få det gjort innan det blir nå tok av det. Ska börja med en till undersökning där dom smörjer in livmodern med ättika??? och sen röntgar på nå vänster. Blir nog spännande NOT.

Igår stod min älskling för maten, kött och strips. Mycket nyttigt eller så inte. Har inte direkt varit aktiv på dagarna heller så vågen får vila nån vecka till. I morgon ska iaf jag och Nina gå in till stan på förmiddagen igen. Vi ska lämna in tjejernas skridskor på slipning och så ska jag till apoteket. Tandvärk igen :(

Nu ska jag hämta Flisan i kyrkan, hon har haft körträning

*****

Jag vet att jag tjatar om det men oj vad dagarna går fort!

I lördags var det ju som sagt öppet hus i skolan. Jag och Wille följde med Felicia dit till klockan 9. Frida fick vara hemma med pappa alldeles själv. Vi var med på första lektionen och fikarasten sen åkte jag hem med Wille som tröttnat på att sitta still. Passade på att mata lillan innan jag åkte till skolan igen. Tipspromenad och mera lektioner innan det äntligen var slut. Mina systrar kom lagomt till sångstunden. Felicia följde med hem till Gabbi och lekte och vi andra åkte till Gränby för lite shopping. Ismo ich Wille klippte sig och jag handlade ett par badbyxor till Wille. Var inte alls på shoppinghumör. Hem och hämtade Felicia och Gabbi som skulle sova över. Ismo har köpt en dansmatta "highschool musical 3" så tjejerna hade skoj. Det lät destomer på nedre våningen.

I söndags fick Wille och Felicia vara hos farmor och farfar medans jag, Ismo och Frida åkte och beställde tapeter till hennes rum och sen passade vi på att storhandla också.

Igår var Felicia ledig så det var fullt ös här hemma med alla barn :) Frida grinade hela dagen och Wille var på uselt humör. Kände mig helt slut och orkade inte ens gå ut med dom igår. När älsklingen kom hem så åkte vi till Thuns i Faringe och kikade lite. Sen blev det hem och i säng, även vi lade oss tidigt.

Nu sover Frida i vagnen, hon har varit jätteglad hela förmiddagen och somna utan större problem. Hoppas det vänder nu så det blir lite enklare med hennes sov och mat tider.

I helgen ska Felicia kanske sova hos mormor så vi får se om jag kör upp henne.

Nu ska jag fixa lite medans lillan sover!




Idag blir skruttan 6 veckor gammal!


Sunt förnuft???

Ganska så ofta så får vi påminnelselappar från skolan om allt möjligt, oftast läxor. Jag har lite svårt att förstå hur så många barn i en första klass kan glömma bort läxorna hela tiden, det är väl vi föräldrar som ansvarar för att läxorna blir gjorda när barnen är så små. Jag är verkligen ingen exemplarisk mamma men sådana saker som läxläsning och att komma i tid till skolan tycker jag faktiskt är viktigt. Hur ska Felicia annars lära sig om jag struntar i det??  Vi gör läxorna samma dag som vi får dom och lämnar in dom dagen efter, då vet vi att vi inte glömmer bort det om det dyker upp något annat som vi vill göra. 

Likaså gäller väl extra kläder, hjälmar och gummistövlar.Sånt ska ju finnas i skolan och på dagis nästan året om. Jag vet att min käre sambo tycker att jag är extrem när det gäller att klä på barnen mycket kläder oftast men jag oroar mig aldrig heller för att dom ska frysa eller bli blöta när dom är borta. Och det är fakstist skönt att slippa gå och bekymra sig för en massa onödiga saker hela tiden.

Låter som en massa svammel bara men det jag ville få fram var att det verkar som det är många föräldrar som bara struntar i en massa viktiga saker vad gäller skola och dagis.


Annars har det väl inte hänt allt för mycket den här veckan. Det har blivit några promenader, 2 st in till stan. Vågen visar 1 kilo mindre efter veckan. Då vet jag att mina promenader gör nytta iaf så det är bara fortsätta kämpa på nu så man som Paolo Roberto sa -slipper bada i vassen i sommar.
Wille har varit hemma måndag och fredag och då får man känna att man lever. Idag har han ropat mamma ungefär varannan minut.

I morgon är det öppet hus i skolan så det blir tidig uppstigning ännu en dag.

Nu vaknade lilla igen!

''''''''

Det blev ingen promenad till stora lekparken idag, istället gick vi till lekparken i vårat område. Wille var så tråkig och ville bara vara inne hela dagen men 1 timme lyckades jag iaf få ut honom på förmiddagen. När Felicia slutade gick vi och åkte skridskor. Vi fick sällskap av Gabbi, Nina och Emilia också. Kom hem vid 16 tiden och då var det bara sätta barnen i badet och börja med maten. Spaghetti och köttfärs sås stod det på menyn idag, det gillade Wille iaf!

I morgon blir det en lååång promenad efter jag lämnat barnen. Sen kommer barnens farmor hit vid lunch. Hon ska vara barnvakt när jag ska till tandläkaren, hoppas det går bra med lillan bara.

Vilket mysigt väder det är ute!! ALldeles vitt och fint. Längtar tills i morgon så vi får gå ut!

Äntligen måndag??

Morgonen gick faktiskt smidigt trots att jag bävat för det här!
Felicia kom i tid, 5 minuter innan det ringde in till o med :) Sen tog jag och Wille en promenad runt Berthåga kyrkogård. Stannade och tittade när sopbilen tömde sopor också, det tyckte Wille var väldigt spännande!

Nu har lillan precis fått lite mat och Wille kollar på barnprogram. Ska försöka komma in i duschen och sen gå till stora lekparken. Efter skolan ville Felicia åka skridskor igen så då får det bli så.

Lite bilder från helgen och veckan som var!














Ghaa

Jag fattar inte varför människor som inte gillar mig ens läser min blogg, jag skiter fullständigt i dom människor som jag inte gillar. Igår fick jag veta att min sambos ex snokar i min blogg och påstår att det står en massa saker?? Patetisk?? Hmm ja. Sköt ditt eget du!
Men risk för att jag får skit för det här inlägget men det kan jag ta, den människan har länge gjort livet surt för Ismo.

Annars så har jag inget att klaga på, det är lagomt kallt ute, barnen är sams än så
länge och senare idag kommer min mamma hit!

Kankse blir det lite skridskor idag igenom vi hinner och vill. Iaf jag och barnen, Ismo känner sig kanske inte på topp just nu....



Fredag

Idag blev det 2 promenader till Ica Väst och stegräknaren stod på 20 000 steg när jag tog av mig den för dagen! Har även gått ner 2 kilo sen i måndags vilket känns väldigt bra!

I onsdags var vi till BVC och vägde lillan igen, 4300 vägde hon nu så 1 kilo har hon gått upp på 4 veckor. Mörkhårig verkar hon också bli sötisen.

Idag åkte vi till Barnens Hus och köpte en ståbräda till Wille. Han är ju så lat och vägrar gå en meter numera, så på måndag när Ismo börjar jobba igen måste jag ju ta mig till skolan med 3 ungar själv. 

Nu är lillan jätteledsen och vill ha mat igen.....

Torsdag

Idag blev det verkligen en lååång promenad. Ända till farmor och farfar i Årsta. En promenad som tog 2 timmar dit och ungefär samma hem. Drygt 2 mil sammanlagt. Gick i ett ganska behagligt tempo, blir så jobbigt om man bara ska pina på hela tiden. Stannade och köpte varsin stegräknare på vägen hem och vi räknade ut att vi gått ungefär 30 000 steg idag, måste verkligen hålla i det nu. Tråkigt bara att älsklingen börjar jobba på måndag så då får jag gå själv :( Inte alls lika kul.

När vi kom hem skulle vi hämta barnen men Frida blev jätte ledsen så jag gick före hem medans Ismo gick till fritids. Efter några minuter ringer Ismo och frågar om jag hade några missade samtal från fritids. Nä svarade jag, varför undrar du. Jo, Felicia kom inte över till C huset (där dom är sista timmen) med dom andra barnen. Fy faan vad ont i magen jag fick, var är hon??? Visste inte om jag skulle vända och gå ner till fritids eller fortsätta hemmed Frida som skrek i vagnen. Tänk om Felicia har gått hem själv fast hon aldrig gör det annars. Men efter en stund så ringde jag tillbaka till Ismo och då hade dom hittat henne och en till tjej i ett rum där dom inte får leka egentligen. Bra koll fritidsfröken hade?? Felicias namn fanns med på överlämningslistan men fröken hade inte sett henne.

Wille håller si på plats iaf :) Dessvärre har han kissat på sig varje dag på dagis sen han började efter lovet, idag hade han gjort det t o m 2 gånger,känns som ett bakslag kanske?? Ska prata med dagis fröknarna i morgon om att dom får kolla han lite, hemma har det gått superbra ju.




Så här kallt var det i Gimo på Knutmasso.

En massa bilder






















Böda sand

Nu har jag precis bokat en stuga på Böda sand, Öland.  Vecka 30 åker vi,  mamma och Bengan med barn åker också. Kommer bli så kul för barnen att få leka tillsammans en hel vecka.  Rebecca som är 1 år yngre än min Felicia förstår inte riktigt att jag är hennes storasyster, hon kallar mig för Felicias mamma :)  Och Felicia tycker det är konstigt att Rebecca faktiskt är moster åt henne. Så kan det gå när man skaffar barn till höger och vänster som i våran familj, haha. Ninna har koll på läget iaf, min favorit tjej!
 
Imorse blev det en långprommis igen, en och en halvtimme denna gång. Duktig man känner sig efteråt! Blir nog en till vända innan vi hämtar barnen på skola och dagis.

Idag blir lill hjärtat 4 veckor. Tiden går verkligen fort. Kan inte förstå att hon redan funnits hos oss så länge. Nu börjar hon växa ur dom minsta kläderna till o med. Dom ska vi packa ihop och skicka vidare till E, allt utom de rosa :)

Nu är lillan vaken igen!

4 veckor gammal


Bilder










Måndag

I helgen har vi bara varit hemma. Eller vi var in till stan en vända och kollade på skidtävlingarna. Det var lite svårt att se nåttoch kallt var det. Igår köpte vi skridskor till Wille så kvällen spenderades vid skolans is.

Idag tog vi en långpromenad efter att vi lämnat barnen. 1 timme tog det att gå runt vårat område, iaf skogsvägen. Nu ligger lillan i vagnen och bökar, ska se om hon vill sova en stund. Älsklingen ligger i soffan och sover.

Ska passa på att kika runt på lite bloggar medans det är lugnt i huset!

Fredag

Andra dagen idag för Wille på dagis utan blöja och ännu har det inte skett någon olycka!

Idag efter att vi hämtat Wille så gick vi ner till skolan och åkte skridskor (läs Ismo) Felicia var redan där med fritids och åkte. Hela klassen åkte på idrotten idag så det har blivit en hel del åkande för hennes del och hon är verkligen duktig. Wille tjatar också om skridskormen vi har inga i hans storlek, lite synd! Har ingen lust att köpa nya när han växt ur dom till nästa vinter iaf.

I morgon ska vi in till stan och kika på när dom åker skidor,  massa aktiviteter så de blir nog kul.

Nu laga mat

Onsdag

Jag är bra snurrig numera. Var helt säker på att Felicia började skolan nästa måndag men så fick jag veta att dom börjar i morrn. Haha lite pinsamt det kunde ha blivit :)

Idag hämtade Ismo ut våran bärsjal som vi vann, har provat den nu på kvällen och Frida tvärslocknade i den. Faktiskt
så var den superskön att ha på sig, har ju bara haft bärsele förut.

Idag har vi möblerat om här hemma och bytt rum åt alla 3 barnen! Lägger ut bilder när det är klart!

Nu ska jag kika tv en stund!

2008

Året som gått - 2008


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Japp men det roligaste var nog att köpa en sprillans bil :)

Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Japp, dom flesta som står mig nära :)

Dog någon som stod dig nära?
Net, tack o lov!

Vilka länder besökte du?
Finland

Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Ett större hus, en till ring på fingret och snälla barn!

Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
16 december, då föddes lilla Frida Elwira!

Vad var din största framgång 2008?
Att våga må bra igen!

Största misstaget?
Årets början kanske.....

Har du varit sjuk eller skadat dig?

Jag fick veta att jag har en sjukdom som jag haft i flera år utan att veta om.

Vad spenderade du mest pengar på?
Barnen som vanligt.

Bra låtar 2008?
Takida

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare
Smalare eller tjockare?
Tjockare, var ju gravid typ hela året :)

Rikare eller fattigare?
Rikare

Hur tillbringade du julen?
Med min underbara familj.

Blev du kär i år?
Nej bara ännu kärare.

Hur många one night stands?
Noll

Favoritprogram på TV?
Nytt läge och Greys

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Förmodligen

Bästa boken du läste i år?
Böckerna om Emma Harte

Något du önskade dig och fick?
En frisk bebis!

Något du önskade dig men inte fick?
Det skulle va den där ringen igen då :)

Årets bästa film?
Har sett många bra.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Sluppit oron som vissa läkare orsakade....

Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Mamma kläder

Vad fick dig att må bra?
Min underbara sambo och mina barn.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen

Vem saknade du?
Min familj i Sandviken.

De bästa nya människorna du träffade?
Vet inte om jag träffat några nya??

Bästa sporthändelser 2008?
Kalla!




Snodde listan från Vidde :)

Spyor och röda stjärtar....

...är numera vardag igen!

Första veckorna med bebis är ju smekmånad .Nu börjar allt det vardagliga med gnälliga barn, nerspydda kläder och stjärtsalvor i olika former.

Dagarna som gått har mest spenderats inomhus då det varit alldeles för kallt ute för lillan (och mig) . Felicia och Ismo har hunnit med lite skridskoåkning iaf.
I lördags kom bästis E på besök! Det var verkligen skoj, vi ses alldeles för sällan. Och inte är det så lätt att umgås när mina små är hemma heller. Nästa gång är det våran tur att besöka dom, dock utan dom största barnen :)

Idag har jag och Frida hunnit varit till bvc förvägning och mätning. Hon väger nu exakt 4 kg och är 53 cm lång, i morgon blir hon 3 veckor redan... Usch vad tiden går fort!

I morgon ska vi först på julavslutning i kyrkan sen ska vi hem till mamma och få mat! Tackar vi för.

Nu ska jag mysa med bebis som ligger på min mage och sover (och luktar bajs för den delen med)

Ett barn mindre

Ja som vanligt när vi varit hos farmor och farfar och hälsat på så har vi ett barn mindre med oss hem. Den här gången blev det Wille som stannade kvar. Felicia har ju precis kommit hem efter att ha varit hos morfar några dagar.

Medans barnen var hos farmor och farfar en stund så tog jag och Ismo en promenad med lillan runt Årsta. Jag har alltid sagt att jag aldrig skulle kunna bo där för det känns som fel sida av stan men faktiskt så har jag helt ändrat uppfattning efter att ha sett en massa fina hus idag. Och villaområdet är ju dessutom superstort.

Imorgon tänkte vi gå ner till skolan med Felicia och åka skridskor. Passar på medans Wille är kvar hos farmor och farfar, han har inga skridskor och blir nog ledsen om pappa och Felicia åker utan han annars.  Jag hoppar över åkandet tror jag, har faktiskt mina skridskor i förrådet men jag har inte åkt på flera år så.

Igår var vi till Fjällnora och åkte skridskor på sjön. Det var superfint väder men tyvärr för kallt. Vi hann grilla lite korv och åka lite innan lillan började protestera, tror att hon frös för när vi kom till bilen och satt på värmen så blev hon lugnare. Sen är det ju så bökigt med hennes matning, kan ju inte ge henne mat ute när det är så kallt. Wille frös också så det var skönast att åka hem och mysa med massa ljus istället.

Nu har lillan äntligen somnat här bredvid mig i soffan, men hon var riktigt gnällig före det. Hennes mage verkar inte funka som den ska riktigt.

Nu ska jag kika vidare på Day after tomorrow

RSS 2.0