Nyårsafton

För 1 år sedan var jag säker på att 2008 inte skulle bli mitt år. Jag mådde verkligen dåligt och visste varken ut eller in. Det är en läskig känsla att tappa kontrollen över sig själv. Jag sårade dom som stod mig närmast och mina barn hade inte världens bästa mamma just då.
Jag är glad att jag tagit mig ur det nu, med hjälp av världens bästa sambo. Utan honom skulle jag aldrig ha klarat det.

Men det har inte bara varit tråkiga saker som hänt.

Vi har ju fått tillökning i våran familj. Den 16 december 06.39 föddes våran lilla Frida Elwira. Helt underbar såklart och fullt frisk trots att vi fått veta att våran lilla tjej med största sannolikhet skulle ha en missbildning och kromosomfel. En otroligt jobbig tid att inte veta och en otrolig lättnad när hon föddes frisk. Det gör mig så ledsen att en läkare kan få säga något liknande till människor utan att veta säkert. För mig rasade hela världen den dagen.

Nu ser jag fram emot ett nytt år när jag ska vara mammaledig med lilla Frida.

Här kommer lite bilder från våran dag i Fjällnora!




Gott nytt år!!


Rubrik???

Våran Frida har blivit veckans "bebis" nånting?? på unt:s webbisar! Vi vann en bärsjal?? Har aldrig riktigt förstått mig på dom men dom kostar ju en del att köpa så vi får väl vara glad över att ha fått en gratis :)

Nu ska jag dammsuga innan jag hoppar in i duschen. Sen bär det av till Sandviken! Wille och Frida badar med pappsen just nu. Frida verkar inte tycka det är så kul :)

Vägde mig precis, har inte vågat gjort det förrens nu. 8.5 kg har jag gått ner hittills! Får man väl vara glad för.

Nu städa!

BVC

Ja idag var det dags för det första besöket på bvc för lillan!

Hon hade gått upp till 3730 g och är numera 52 cm lång :) Jag som ororade mig för att hon inte fick i sig tillräckligt eftersom hon bara äter några minuter åt gången innan hon somnar. Och så håller vi på hela dagarna. Det går sällan mer än en halvtimme mellan amningarna. Hoppas det blir lite bättre snart för man blir ju helt låst.

I morgon ska jag åka till Sandviken och hämta Felicia som är hos morfar. Hon åkte upp med min syster igår kväll.  Ska även försöka städa lite innan nyårsatfon och handla lite. Som vanligt blir allt i sista sekunden.

Annars så letar jag med ljus och lykta efter en ståbräda!
Verkar inte finnas nån i hela Uppsala och en ny känns så onödigt att köpa. Det är ju inte så länge jag kommer att använda den.

Nu ska jag kika på tv medans lilla Frida sover här bredvid!

Ingen koll

på vilken dag det är numera, känns som lördag hela veckan ungefär.

Natten har varit bökig minsta sagt! Lillan har haft ont i magen och skrikit fram till 5 i morse ungefär. Vi har burit runt på henne, försökt massera magen och låtit henne äta så fort hon velat det men inget har hjälpt :( Det är så jobbigt att veta att hon har ont och det finns inget vi kan göra! Efter5 somnade hon av ren utmattning, jag hörde hur hon gnydde i sömnen men hon vaknade inte av det iaf! Sen fick vi sovmorgon fram till 10.30. Då kom pappan upp med frukost på sängen, han är bäst min älskling! Wille och Felicia satt i badet och när dom var klar fick lillan bada för första gången!

Jag har blivit ruskigt bortskämd sedan lillan kom. Det är älsklingen som har fixat allt inför julen med mat och allt. Jag har nog inte lagat mat på 2 veckor. Jag har fått sovmorgon mer eller mindre varje dag, även fast han också är vaken på nätterna. Ja han är underbar och fixar med allt här hemma och det älskar jag honom för! Och han har dessutom fått Wille blöjfri mitt i allt kaos här hemma :)


Kanske inte helt nykter :)


Bilder


Julafton

När man var liten var julafton det bästa man visste. Och visst, fortfarande så är det såå mysigt men nu är det nästan alla förberedelser som är det bästa. Själva julafton känns mer som ett maraton, maten ska fixas, det ska dukas, folk ramlar in och förväntas få all uppmärksamhet, barnen tjatar om julklapparna och det är 200 grader varmt i huset av alla ljus. Ändå längtar jag redan till nästa jul!

Liten bebis ville inte komma till ro alls igår, jag kastade i mig maten mellan amningarna och fick mest gå med henne på armen hela kvällen. Som vanligt så fick barnen julklappar i mängder, jag har fortfarande inte hunnit kolla igenom allt.

Nu ska jag fixa mat innan resten av familjen kommer hem!


*****

I morgon blir vårat lilla hjärta en vecka gammal! Och vilken underbar vecka det har varit, att få lära känna den lilla människan som vi har längtat efter i 9 månader!

Första natten var lite bökig och vi ångrade nog lite grann att vi inte stannade en natt iaf på bb, vi åkte ju hem 9 timmar efter att hon föddes. Men sedan dess har det gått bättre och bättre och nu sover hon mest hela tiden. Nätterna går också jätte bra och hon vaknar och äter en gång.  Det är så mysigt att vakna och se henne ligga bredvid och kika på mig, jag vill aldrig att hon ska bli större. Det här är den absolut underbaraste tiden.




I morgon ska hon få följa med mamma och pappa och julshoppa det sista. Felicia och Wille får vara hos farmor och farfar under tiden, det räcker nog med en barnvagn i trängseln!


Glömde ju....

Tusen tack för alla fina kommentarer som jag fått!!

Jag blir såå glad!!

Våran Frida!

Äntligen är hon här våran älskade Frida Elwira!

Det var en seg start på förlossningen, gick ett helt dygn med värkar var 15-20 minut. Som tur var så var dom inte direkt smärtsamma förrens på slutet. Åkte in till förlossningen vid halv tre tiden på natten men då tyckte barnmorskan att vi kunde åka hem igen eftersom hon trodde att det skulle ta flera timmar till. Jag kände mig inte alls så pigg på att åka hem när jag kände att mina värkar blev så starka snabbt. Men vi åkte iaf hem och lade oss, hann vila en halvtimme sen gick vattnet.  Ringde in igen och frågade om vi skulle komma in men det tyckte dom inte utan vi skulle vänta några timmar till. Efter 10 minuter tänkte jag att nu struntar jag i vad dom säger och så åkte vi in. Och tur var det för 15 minuter senare är hon född. Till på köpet så var det kaos på förlossningen, det fanns inte ens en ledig barnmorska. 

Skönt att det är över för det här gör jag aldrig om igen, guud så ont det gjorde!! För att inte tala om eftervärkarna!

Men nu ligger  iaf mitt lilla hjärta här bredvid och stånkar :)
Nu ska vi bara mysa ända tills slutet av januari när pappa måste börja jobba igen!

3290 g kärlek


10

dagar kvar!

Idag ska vi åka till Gränby och julshoppa lite.
Sen när vi kommer hem ska vi baka julgodis! Och jag ska försöka att inte äta upp allt i veckan :)

Idag är hela min kropp så svälld, känner mig som en ballong ungefär. Och jag har ju även fått en knöl i tandköttet som bara sväller och sväller. Ser lite lustigt ut, antar att det är nån inflammation från tanden som ska rotfyllas. Än så länge gör det inte ont iaf.

Felicia är på samma charmerande humör idag som igår kväll. Nyss gick hon in i Willes rum och sparkade omkull hans torn som han hade byggt, bara för att hennes blyertspenna inte fungerar mer.... Har märkt att hon ljuger en del också. Känns så tråkigt att bråka med henne varje dag, för det är verkligen varje dag numera. Det tar på mina krafter och på hennes också skulle jag tro. För när hon väl haft sitt utbrott och vi har pratat om varför hon gör som hon gör så blir hon oftast så ledsen, antar att hon vet själv att hon gör fel. Och då tycker jag så synd om henne istället. Jag kan tänka mig att det är en massa hormoner i kroppen som spökar nu när hon blir större och att det är mycket som rör sig i huvudet på henne men jag har ju aldrig behövt ta itu med sånt förut så jag känner mig lite vilsen i hur jag ska bete mig?? Man kanske är bättre förberedd nästa gång när man vet lite vad man har att vänta sig.

Det blev ett gnälligt inlägg...

Nu ska jag göra mig klar och åka iväg!

11

dagar kvar!!

Nog satte min shoppingvända igång värkarna allt. Vi ringde farmor och förberedde henne om att det kanske var på g. Men med kvällen så avtog det igen!!

Kunde inte somna förren halv fyra i morse för jag hade sån molande värk i ryggen. Men den här lilla har inte lika bråttom ut som sina syskon.

Tänk att det redan är Lucia!
Den här hösten har gått så fort. På söndag ska Felicia vara med i kyrkans luciatåg. Det blir nog fint!

Nu ska jag ner å kika på Idol finalen!
Felicia skulle egentligen få kolla på den med mig ikväll men eftersom hon bara är kaxig och säger emot mig i allt hela tiden så fick hon gå och lägga sig istället. Känns hårt nu efteråt men hon kan inte få bete sig hur hon vill. Känns som jag har tappat greppet om henne lite grann...

12

dagar kvar!

Efter att ha varit inne i 3 hela dagar så var det min tur att hämta på fritids och dagis igår. Först hämtade jag Felicia och gick med henne till kyrkan där det var Lucia träning. Hem och tog fram mat ur frysen sen iväg och hömta henne igen. Sen gick vi och hämtade Wille på dagis.
Och idag gick vi tillsamman med barnen och lämnade dom. Nu ska jag strax åka till Kista och kika runt lite i gallerian medans älsklingen har ett möte där. Om inte allt traskande får fart på det här nu så vet jag inte vad jag gör!!!!

Nu måste jag hoppa in i duschen!

13

dagar kvar!

Nu börjar det kännas så nervöst och spännande!! Det är ju så nära nu! Äntligen ska vi få träffa den lilla som vi längtat efter i 9 månader. Undar vem hon är lik?? Hoppas ju så klart på mig eftersom Wille är en kopia av sin pappa och Felicia är lik mig :) Iofs så hoppas jag på att hon får Willes blonda hår.... Som sagt så visar det sig snart!

Igår ringde en av mina äldsta och bästa vänner och berättade att hon också ska få en bebis!! Ååå så glad jag blev! Jag har faktiskt funderat lite på hur länge det skulle dröja innan det hände :)

Precis 2 veckor kvar till julafton idag!!

Vecka 38


14

dagar kvar!

Känner mig som en ballong just nu och har insett att kläderna behöver inte vara snygga nu, det är mysbyxor som gäller fram till förlossningen! Jag har till o med växt ur mina mamma jeans.

Igår kväll hade jag jättestarka sammandragningar igen, idag finns bara en molande ryggvärk kvar.
Jag vill ha det här överstökat nu!!!

Börjar få lite panik, det närmar sig jul och jag vill helst inte ligga på bb då. Jag har tusen saker kvar att göra!! Den 20 ska sista julklapparna inhandlas och den 21 kommer min familj hit och firar jul. Och min mamma vill ju hemst gärna att det finns en liten bebis att snusa på då.

Igår innan Felicia gick till skolan hade hon lite funderingar...

- Men mamma, vad gör du hemma hela dagarna?
- Jag städar och tvättar och såna saker...
- Men kan du inte åka in till stan eller nått som du brukar göra?
- Jo men vad ska jag göra där inne?
- Ja, du kan väl handla kläder som du gjorde jämt förut. Det är väl roligare än att vara hemma själv.

Ja varför inte?
Jag skulle väl komma halvvägs till busshållsplatsen innan jag dog av utmattning!

Så istället så lägger jag mig i sängen igen!

15

dagar kvar!

Kan man verkligen längta mer nu??
Jag vill ha våran bebis här!
Snabbt, smärtfritt och alldeles perfekt!

16

dagar kvar till bf!

Helgen har varit hur lugn som helst, inga mer känningar.

Vi har passat på att baka pepparkakor och gjort lite julmat som man kan frysa in.
Räknade ut idag att vi blir runt 12 st här hemma på julafton. Känns ju lite nervigt, tänk om vi måste åka in precis då! Fördelen är väl att Wille och Felicia inte kommer sakna mamma och pappa när det är så många andra här :)

Annars har det inte hänt mycket alls i helgen, kollat på halva Mamma Mia. Känner mig bara trött och deppig just nu, tyvärr verkar inte omgivningen förstå att det inte är så jäkla kul att känna sig som en valross och svettas så fort man rör sig. Men man ska väl göra som alltid annars, bita ihop och hålla allt inom sig....

******

Idag har jag varit hos barnmorskan igen. Har gått upp 1 kg sen jag vägde mig för 3 veckor sedan, inte alltför farligt! Sf måttet ligger fortfarande på 32 men nu är bebisen iaf fixerad, så det kan vaar därför som magen inte växt så mycket! Fick en viktuppskattning på tösen också, runt 3.1 kg trodde hon.  Och hon trodde som mig, att bebisen kommer till Lucia :)

Tråkväder är det ute också, vill inte ens gå utanför dörren. Ska nog lägga mig en stund, har sovit så dåligt i natt och mer eller mindre varit vaken sedan 4 i morse.

Längtar efter min älskling också, skönt med helg så jag får ha han hemma några dagar.

*****

Hur orkar det snöa när det är plusgrader!! Helt meningslöst enligt mig!

Idag kommer pappa på besök. Han ska uppvakta Felicia som fyllt år. Fylla på leksaksförrådet lite. Hon har fått så mycket presenter i år så jag börjar tycka att det här med julklappar är en dålig ide! Var ska jag göra av allt?? Och Wille ska vi inte prata om, hans rum är fyllt från golv till tak med leksaker och dessutom har han minsta rummet.
Jag vet att jag borde städa ur hans rum men vem orkar det just nu? Tar en kvart för mig att komma upp från golvet när jag väl satt mig! Får nog vänta med det tills bebis lämnat magen.

Idag ska jag fixa sista julpyntet här hemma. Har några få tomtar som ska få pryda huset, i övrigt tycker jag det här med att julpynta är ganska överskattat! Röda gardiner och lite röda ljus känns som jul för mig. Det roligaste är ju ändå julklapparna.

På bebisfronten så har jag gått in i vecka 38 och enligt alla tidningar så är barnet fullgånget i vecka 38. Så kom ut nu då!!!

Sjukt att man går och väntar så efter något som gör såååå ont.


22...

..dagar kvar till BF!
Vad sjukt att tiden gått så fort på slutet. Funderar mer och mer på hur förlossningen kommer att bli. Vi har ju fått order om att åka in vid första värken etersom det förmodligen kommer att gå väldigt fort men det är inte riktigt min grej att sitta å åka in till förlossningen vid minsta känning. 

Med Felicia var jag inne 4 timmar innan hon föddes, med Wille 1 timme ungefär den här gången hoppas jag att jag ens kommer in alls innan det är över.

Hur ska jag hinna lämna iväg barnen och få med mig allt som behövs för Ismo är ju med min tur säkerligen på jobbet när det sätter igång.

Jaja nu ska jag in till jobbet en vända, sen hämta mina älsklingar!

RSS 2.0