Sandviken och bröllopsplanering

I går blev det en liten roadtrip till Sandviken och Årsunda. Lämnade Felicia och Wille hos morfar medans jag och Ismo åkte vidare ut till Årsunda och Strandbaden. Det sistnämnda är den tillstänkta platsen för våran bröllopsmottagning. Fin utsikt över vattnet, mysig restaurang och framförallt väldigt bra priser. Vi hade sådan tur att ägarna var på plats coh visade oss runt och berättade hur dom brukar ordna det. Allt låter perfekt, precis så som vi vill ha det. Vi pratade lite om maten och valet faller nog på en stor grekisk buffé. Det känns som att det passar dom flesta då det finns både barnvänliga och vegetariska alternativ och alla kan plocka det dom själv vill ha. Vi passade på att äta lunch där och provade såklart den grekiska buffén :)

Nu ska vi försöka bestämma oss för kyrka. Sandvikens kyrka är ett alternativ och då har vi planer på att hyra Emmabåten för att ta oss ut till Strandbaden eller så blir det Årsunda kyrka som ligger nära och bra gtill!

Kunde aldrig tro att det skulle vara  mycket planering med ett bröllop!! Det är så mycket runtomkring som bara ska klaffa och allt måste vara planerat i detalj så man slipper stå där med en massa frågetecken dagarna innan eller ännu värre, samma dag!

Idag har vi bara varit hemma hitills. elicia ska på basketträning ikväll och jag ska träffa mina tjejer för lite vin, ost och kex :) Ett bra avslut på en härlig helg!

I veckan väntas jobb måndag, tisdag, fredag, lördag och söndag. Inskolningen fortsätter några dagar till och ett personalmöte är inbokat på onsdag, som alltid på min lediga dag :/

Nu ska jag fortsätta med maten, blir en tidig middag idag om allt ska hinnas med utan att behöva stressa!

So long

Fredag

Även denna helg ser ut att gå i sjukdomens tecken. Frida och jag var till läkaren i morse pga hennes hosta. Mycket slem i lungorna men så länge hon inte har feber så är det ingen fara. Däremot om febern kommer tillbaka tyckte hon att vi skulle åka till barnakuten för då är det förmodligen lunginflammation. Fick iaf recept på Bricanyl som vi åkte in till stan och hämtade på en gång. När jag står inne på apoteket ringer det från Willes dagis, Wille plutten var jätteledsen och hade ont i öronen. Fick slänga mig på bussen hem och hämta han. msen har han grinat och skrikit om vartannat hela eftermiddagen. Vi har fått en tid på närakuten klockan 20 ikväll, tyvärr måste jag jobba så Ismo får åka upp med han medans farmor kommer och passa dom andra två. Just nu verkar han inte ha så jätteont men jag vill inte riskera att det blir värre under natten ifall vi avbokar tiden. Lika bra att dom får kolla vad det är.

Känner mig själv lite småhängig med en hosta som river i halsen. Livet som småbarnsförälder är verkligen charmerande ibland :)


Nu ska jag hänga lite tvätt och kolla om det finns någon mat hemma innan det är dags att åka till jobbet!

Tjing

Dagen mitt i veckan

Jaha, första onsdagen på länge som vi frivilligt avstod från öppna i kyrkan :/ Känns lite trist men ändå nödvändigt. Vill låta irritationen rinna av mig lite innan jag funderar på om jag överhuvudtaget ska gå dit mer. Lillan ska ju börja dagis nästa vecka och det är ju för hennes skull jag är där. Vi får väl se, som sagt det får gå några dagar så får vi se vad jag känner för.

Annars så har jag äntligen pallrat mig iväg till läkaren för ett återbesök efter min operation förra våren. Som jag trodde så var det inga positiva besked hon hade. ´Det finns fortfarande en stor spridning på livmodern som måste behandlas omgående. Redan nästa vecka är en operation inbokad, efter det vet dom mer om hur dom ska gå till väga. Är det inte det ena så är det det andra, orättvist kan man tycka.

Som tur är så finns det så mycket annat positivt i mitt liv som gör det enklare att tackla dom jobbiga sakerna. Just nu planeras någonting stort i familjen Lindberg/Köppä. Inga detaljer än men jag kan säga att den 30/10 kommer ingen vara lyckligare än mig :)


Magsjuka och förkylningar

Ja så har våra senaste 2 veckor sett ut. Wille började med magsjuka fredag för 2 veckor sedan. Onsdagen efter fick lilla Frida den och på fredagen var det Ismos och Felicias tur. Jag var helt säker på att jag hade klarat mig men inte då, på lördag kväll fick jag gå hem från jobbet för då var det min tur. Wille hann gå på dagis 3 dagar den här veckan innan det var dags att bli sjuk igen. nu ligger han här bredvid mig i soffan med hosta och snor. Vi har varit vaken mellan 2 och 5 i natt men konstigt nog känner jag mig pigg just nu. Jag har hunnit med att städa ur skafferiet, köra 2 maskiner tvätt, en maskin med disk och dammsugit nedervåningen. Fridis sover middag just nu och jag tänkte passa på att bara sitta ner en stund innan jag ska packa Willes väska. Han ska sova hos farmor några nätter, som var bestämt innan han blev sjuk. Känns lite taskigt att lämna bort han när han mår som han gör men han grät i morse när jag sa att det kanske inte skulle bli något och farmor sa att det var helt ok att han kom. Det är ju inte längre än att vi får åka och hämta hem han om det blir för jobbigt.

På lördag är det en tjejkväll på stan inbokad. God mat och vin, sen får vi se var kvällen slutar!

Nu ska jag fortsätta plocka lite innan lilltrollet vaknar igen.

RSS 2.0