Usch å fy

I morgon ska min Wille till läkaren igen, blodprover på gång.
Har på känn att det inte kommer att bli kul, vill inte åka själv med barnen så därför får älsklingen ta lite sovmorgon från jobbet och göra oss sällskap.
Jag kommer förmodligen börja gråta om det blir jobbigt för Wille. Ska iaf emla han innan vi åker så kanske det går lite lättare.

Nu är Felicia hemma igen också! Jag och Wille tog bussen efter dagis hem till farmor och farfar så hämtade Ismo upp oss efter jobbet. Stannade till och hämtade ut paketet från mormor till Felicia också. Hon blev sååå glad för jackan! Gick mannekäng (stavning) här hemma. Rummet var hon också nöjd med - men mamma, det blev ju mycket bättre i rummet nu! Klart det blev det :)

Våran tvättmaskin fungerar igen! Eller den var aldrig trasig. Älsklingen gjorde ren den?? Visste inte ens att man borde göra det...
Så i morgon ska det tvättas bebiskläder!

För övrigt så har jag gått upp 8 kg hittills, inte en enda bristning på magen än, dock börjar fingrarna svälla och magen är i vägen när jag ska raka benen.


Nä nu måste jag sova

Magen vecka 32


Paket paket

Precis när jag skulle gå upp och lägga Wille igår så kom älsklingen hem. Så då fick Wille följa med till affären och hämta ut mitt paket från Tradera istället! Han tycker det är så kul att kolla på bebisens kläder :) Jag hade ju inte riktigt koll på vad det var i paketet så blev glatt överraskad när det var hur mycket kläder som helst, varav 2 set, ett fleeceset och jeans från P.O.P sen en massa andra kläder och allt det betalade jag 100 kr för!! Jag är inte den som köper begagnade kläder annars men nu kommer det definitivt bli fler gånger! 

Nu ska jag bara försöka tvätta alla bebiskläder också men min tvättmaskin sjunger på sista versen nu (den är inte överdrivet gammal) måste kanske åka upp till Sandviken och hämta tvättmaskinen som min snälla mamma har lovat mig!

Väntar på ett till paket som min mamma har skickat ner, hon har köpt en skidjacka åt Felicia. Tack snälla mamma igen!! Nu ska jag bara hitta en overall åt Wille och vinterskor åt Felicia så är jag klar sen. 
Skulle vilja ha en ny vinterjacka själv också men känns ju onödigt just nu med tanke på att jag inte ens får igen någon över magen och sen har jag inte hittat någon som jag vill ha heller.

Idag ska jag hämta Felicia hos farmor och farfar!!
Ska bli skönt att ha båda barnen hemma igen!

Nu ska jag vila lite innan jag fortsätter med min höströjning här hemma!

Som svullo

Aa så känner jag mig verkligen nu.
Kommer antagligen gå upp 10 kg till dom här sista veckorna. Å när får man börja kalla sig höggravid egentligen??

Idag har jag iaf varit duktig och möblerat om Felicias rum, även slängt 3 pappkassar med skräp (enligt mig) Felicia kommer förmodligen få spunk om jag kastat nått som hon vill ha kvar, hon samlar på allt den fröken. Men nu är det iaf ordning där inne!

Ne usch nu är Wille alldeles för trött, får fortsätta bloggandet sen!

Ny vecka

Nu känns det som om tiden går väldigt fort igen!
Den här veckan går vi in i vecka 33, känns ju inte hopplöst långt kvar iaf! Och inte långt kvar till julen då heller :)

Jag har till och med köpt några julklappar, mest till Wille men även en present till Felicia som fyller den 21 november. Ska passa på och kika idag inne i stan, Wille ska till läkaren och kolla upp om han har nån form av mjölkallergi eftersom hans mage krånglar hela tiden så då passar vi på att göra lite andra ärenden också. Hon har bara önskat sig Bratz, Polly pocket och Pet Shop, mycket små figurer som kostar hur mycket som helst.

Igår var vi till Ikea och kikade lite och där har dom ju julpyntat för fullt! Jag skulle kunna handla hur mycket som helst men jag ska hålla mig till nästa månad iaf!
Längtar så till 1a advent, hoppas det kommer lite snö också!

Felicia åkte till farmor och farfar igår och ska vara där tills på onsdag eller torsdag. Dom skulle åka på en dagskryssning med Rosella en dag och sen är Felicias kusin också där över lovet och dom är lika gamla så dom har nog jättekul!

Nu ska jag mysa med Wille som ligger och tjatar på mig här bredvid!

Lycka

Vårat lilla hjärta verkar trots allt vara lika frisk som vilken bebis som helst!
I början av undersökningen kunde läkaren inte märka någon skillnad mot för sist, händerna såg fortfarande missbildade ut. Men så helt plötsligt så rätar hon ut sina små armar, LYCKA

Dock är hon inte så aktiv som hon kanske borde vara och det finns en möjlighet att det kan vara något som är fel men vi avstår från ett fostervattenprov. Det skulle ju egentligen inte förändra något, vi kommer älska det här barnet lika mycket vare sig hon är frisk eller sjuk.  Det som kändes viktigt att få veta var om händerna var missbildade.

Fortfarande finns det väl en liten risk att något är fel, men det känns så mycket lättare nu iaf!
Nu är det bara hoppas att hon inte är för slö för en vanlig förlossning, men det visar sig då!

Nu ska jag kolla tv och sen sova, känner mig helt slut!

Dagen D

Det har inte blivit mycket sömn i natt och jag känner mig inte ens trött.
Jag vill bara ha den här dagen överstökad så vi kan gå vidare utan frågetecken....

Tack mina vänner för att ni tänker på oss, jag är så glad att jag har er!


Bilder


Höst

Vilket härligt höstväder det var igår!
Jag tycker verkligen om hösten,speciellt när det är soligt och alla löv som faller.

Vi var till 4H gården i Årsta igår och kollade på djuren.
Trodde att det skulle finnas mer djur än vad det fanns men det var iaf kul för barnen att få springa runt lite. Nästa gång ska vi prova på Gränbys 4H gård istället. Den ser iaf större ut.

När ungarna lekt klart så blev det en lååång biltur!
Både Wille och Felicia somnade i bilen så vi passade på att åka runt och kika på alla fina hus!
Åkte igenom både Almunge, Faringe och Alunda och jag kan bara säga att så långt från stan kommer jag aldrig att vilja bo!

Sen blev det köttgryta hos farmor och farafar, gott!
Wille tjatade på farmor om att få sova över så vi fick bara Felicia med oss hem igen. Vad stor han har blivit som själv frågar om han får sova kvar! Vi åkte iaf och hyrde film, Brudens bäste man. 
Den var riktigt bra!

Idag kommer mamma/mormor och Bengan och hämtar Wille och Felicia. Dom ska sova över till tisdag, Wille har aldrig sovit där förut men det går säkert bra.

Det ska faktiskt bli skönt att "slippa" tänka på läxor och hämtningar från dagis ett par dagar. Speciellt som morgon dagen kommer bli fylld av oro och ångest inför tisdagens sjukhusbesök igen...
Stundvis känns allt bara som vanligt, om allt bara kan vara över så vi vet nångång och gå vidare från här.
Om våran lilla flicka nu är så sjuk så kommer vi klara det också,  det är ovissheten som är värst.


Nu ska jag börja packa åt Wille och Felicia!

*****

Vaknar upp som vilken morgon som helst. Wille kryper upp i sängen. För en sekund så känns allt som vanligt, som vilken fredag som helst.

Kollar upp och det första jag ser är ultraljudsbilden på våran lilla tjej som Ismo satte upp på väggen igår.

Tillbaka till verkligeheten på 2 sekunder, tårarna börjar rinna igen och jag känner Ismos armar runt mig. Tänker på att snart kanske vårat förhållande får sitt livs största prövning, alla andra problem känns så små just nu.

Tänker för mig själv, bit ihop nu. Upp och gör Felicia klar, äter frukost, gör Wille klar. Ismo och Felicia åker iväg.

Nu sitter jag och Wille i soffan och pratar om hans första tandläkarbesök idag.
Försöker blinka bort tårarna för Willes skull.
Inom mig känns det som hjärtat gått i bitar....

Jag älskar älskar älskar dig Ismo
Du är den enda jag någonsin velat ha....

Att livet kan förändras så snabbt

Någonstans i bakhuvudet har det funnits hela tiden, att ett barn som inte rör sig så mycket kanske inte bara är bekväm av sig utan för slött, för slött för att det ska vara normalt... Men att få det svart på vitt  är som att få ett slag i magen, tiden stannar och tårarna rinner, tusen frågor snurrar i huvudet....

Jag älskar dig redan villkorslöst älskade lilla bebis, att du kanske inte kommer vara som alla andra kommer bara göra så att jag älskar dig ännu mer.....

Jag vet inte mer just nu, nästa vecka fortsätter allt.

Det kommer att bli en lång helg med mycket oro och funderingar

Inte än snälla

Inatt vaknade jag av att jag hade värkar och sen har dom hållt i sig hela dagen. Dom är inte jättestarka men det känns i ryggen och just nu känner jag mig helt slut i kroppen.

Känner mig livrädd och ledsen. Vad händer om hon kommer nu, 9 veckor för tidigt?? Jag ska ta en till alvedon och be till gud att det ger med sig.

Ska åka till jobbet i 4 timmar också,

Ska vila en stund nu

Åh nej

Jag tror att jag har fått urinvägsinfektion!!!

Känner mig som 5 år igen, vet inte om jag någonsin har haft det förut ens men jag antar att det är så här det känns. Ska nog rådfråga min syster, hon är något av en expert inom området :)

I morgon tror jag min mamma och co kommer hem från Kananrieöarna! Hoppas dom köpt något till mig :) Jag älskar presenter!!

Magen vecka 30


Wille i skogen


Helgen

I helgen har vi fått en hel del gjort på gården! Studsmattan är nedplockad, trädgårdsmöblerna har fått åkt in i förrådet och både baksidan och framsidan har krattats! Hann även med en storstädning inne.

I lördags var vi ute och gick i skogen med Wille, trodde vi skulle hitta lite svamp men icke. Men det var skönt att bara få komma ut ochröra på sig även om det kändes i ryggen efteråt.

9 veckor kvar till BF nu, känner mig nästan nervös ibland. Mina förlossningar med Wille och Felicia har ju gått väldigt bra, båda är födda helt utan bedövning och jag har aldrig behövt bli sydd heller. Den här gången inbillar jag mig att jag kommer hålla på i flera dygn, avverka flera barnmorskor och gå sönder helt och hållet. Sjukt, ja jag vet!  Men det värsta är ändå om jag behöver bli snittad, då dör jag garanterat!!

Nu till något roligare!
Jag har bara 3 dagar kvar att jobba, sen går jag på hp!!

Fan fan fan

Bra start på dagen, nja kanske inte!!!

Min helg som jag var sjukskriven och fk skulle betala för blev ju bara ett fiasko! Jag skulle jobbat 30 timmar med helg OB, alltså typ 4000kr före skatt. Från fk fick jag ut 700 kr för den helgen, eftersom dom räknar ju kalenderdagar!!! Så jävla pissigt surt!!!!!

BM

Idag var det dags för barnmorskan igen. Alla mina mått följer normalkurvan denna graviditet! Känns skönt att inte dra på sig en massa extrakilon även om det inte hade gjort så mycket det heller. Är iaf sjukskriven mu fram till min hp kommer i gång. Ska även få träffa sjukgymnast och läkare eftersom jag har så ont i magen och mår illa hela tiden. Liten ligger fortfarande upp och ner :) Huvudet är fortfarande lite ruckbart men det dröjer nog inte alls länge innan det fixeras nu.

Idag har min lilla Wille varit till bussgaraget och träffat garagemästare Mats :) Han skulle ha matsäck med sig också, smörgås och saft! Han var jättenöjd med dagen iaf. Lite orolig är man ändå när dom ska ut och åka buss med en massa 3-åringar. En annan kan ju knappt hålla koll på 1 :)

Nu ska jag stoppa Wille i säng och kolla till Felicia, hon blev sur och sprang upp på rummet när läsläxan inte gick nå bra :(

Ledig i morgon! Hoppas på fint väder så man kan försöka sig på en promenad!

Natti

******

Känner mig inte alls på topp idag. Har mått illa hela dagen och känner mig helskum i kroppen. Sen börjar min rygg verkligen svikta nu, har svårt att komma upp när jag har suttit eller legat. Ska iaf till bm i morgon, hoppas allt är bra med lillis bara så det inte är något på g redan nu.

Jag börjar verkligen längta till liten kommer nu!!
Allt är klart och bara väntar på att börja användas. Kommer bli många långa promenader med vagnen i vinter! Några veckor till får hon dock stanna kvar i magen, men om 7 veckor ungefär skulle vara lagom!

Ne usch vad trött jag är! Jobba i morgon sen är jag ledig torsdag!

Natti

Söndag

Och det bara regnar och regnar

Var iväg en sväng på loppis, alldeles själv :) Hittade lite bebis kläder som var praktiskt taget oanvända.
Sen har det inte blivit så mycket mer gjort idag, älskling har tvättat lite och jag har kört diskmaskin :) Det var allt!

Igår sålde vi iväg lite kläder på klädbytardagarna, 400 sålde vi för, alltid något! Men det finns en hel del kvar att sälja iväg.

Helgen har varit alldeles för lugn, finns inget att skriva om :)


Äntligen!!

Ringde fk i morse och kollade hur det gick med min hp ansökan. Fick till svar att dom inte hade börjat behandla ärendet än men att jag skulle ringa runt den 17 oktober igen och skynda på dom. Men nu när jag kom hem från Bvc med Wille så låg det ett brev från fk i brevlådan!! Jag har blivit beviljad hel hp från den 24 oktober!!! Skönt!!  Det tog alltså bara ca 3 veckor efter att jag skickat in papperet, inte illa för att vara fk! Sen att dom inte verkar synka speciellt är väl en annan sak, vem bryr sig för jag får iaf gå hem och vila upp mig!

Great

Min chef ringde precis och frågade om jag vill jobba på kontoret nästa vecka igen! Känns så kul att  dom är nöjd med mig där :)

Tandläkaren

Mindre kul så här direkt på morgonen :(
Har lagat 2 hål och lagt i en provisorisk fyllning. Nu är det bara 6 hål kvar att laga, hmm! Har bara haft 2 hål fram tills jag fyllde 25 och helt plötsligt så kommer jag tilltandläkaren och har 8 hål!! Helt sinnessjukt. Bara småhål visserligenoch så förstås en rotfyllning av en tand som är helt förstörd. Rotfyllningen måste jag vänta med tills jag har fött tydligen. Så nu har jag både en operation och en rotfyllning att se fram emot efter förlossningen :(


I helgen är det iaf klädbytardagar (barnkläder) i S:a Maria kyrka, och sånt älskar vi ju :)  Har packat ihop en hel låda med kläder efter ungarna.

Nu ska jag vila tills bedövningen gått ur, är hungrig som sjutton men kan ju inte äta när jag inte ens känner tungan!

RSS 2.0