Sjuk Wille

Gick till dagis imorse med Wille men hade inte hjärta att lämna han när han såg helt förstörd ut. Han verkade så pigg i morse men när vi kom in på dagis hostade och snorade han värre än nånsin. Så nu sitter han och kollar på en film. Frågade vad han ville ha för lunch, pannkakor så klart! Åt två tuggor sen ville han inte ha mera, jaha då blev det pannkakor ikväll med för deras del. Själv tänker jag göra en sallad till mig och älsklingen. Ska även försöka åka iväg och simma eller träna ikväll.

Idag känns humöret lite bättre men fortfarande känns det som om det är nått som gnager, vet bara inte vad??? Hoppas på att det blir bättre inom kort! Tänk om man kunde unna sig en resa till värmen en vecka, det skulle nog göra underverk. Men det får vänta nått år till skulle jag tro.

Nu ska jag vika lite tvätt innan det är dags att hämta Flisan i skolan!

Tjing

............

Allt känns skit just nu.....
Vad jag än gör så är det hela tiden någon som är missnöjd
Jag lägger all min tid på familjen , för att få allt att gå ihop här hemma, för att ingen ska känna sig bortglömd, ändå har jag ständigt dåligt samvete för att jag inte har mer tid till allt, särskilt dom två större barnen....
Jag har kämpar så hårt för att må bra igen, vissa perioder har jag knappt fattat att det bara är  1 år sedan som jag var så nere att jag knappt tog mig upp igen....
Varför känns det som jag är på väg ner igen.....
Jag vill inte, orkar inte gå igenom allt ännu en gång....

Helgen som gick

Igår hade vi kalasbesök i form av Jessica m Erik, mamma m familj, morfar och farmor.  Vi premiär grillade och det var lika gott eller kanske godare än jag föreställt mig. Jag fick en massa fina presenter, tack tack alla!

Lillan var supergrinig hela dagen, ända fram till 15 tiden då hon tvärdeckade i sin säng. Sov fram till 19.30 då väckte vi henne för det var matdags. Klockan 21 somnade hon om igen och sov ända fram till 7 i morse!! Hela natten i sin säng utan att vakna en ända gång, helt otroligt. Jag kände mig så utvilad i morse, välbehövligt.

Idag gjorde vi en utflykt med barnen till Tom Tits i Södertälje. Vi hade planerat att vara där direkt 11 när dom öppnade, allt flöt på hemma ända tills vi kom på att vi inte ställt om klockan och vips så låg vi en timme efter i tidsschemat. Vi fick iaf 4 timmar där, vilket var alldeles lagom för ungarna var helt slut efter det. Men gud så kul det var där, kan verkligen rekommendera att åka dit. Vi ska lätt göra om det igen. Stannade i Enköping på hemvägen och åt mat. Nu borde barnen vara helt slut men konstigt nog är alla vakna än, dock ligger dom i dina sängar.

Nu ska jag kika på tv en stund innan sängen kallar.

Slänger in lite bilder från helgen senare.

Torsdag

Ännu en födelsedag passerat. Fick besök av Tina, Jenny och Calle. Vi fikade och pratade skit :) Lillan charmade Tina tror jag :) På kvällen åt vi en massa gott och sen kände jag mig helt slut. Vet inte vad det är med mig numera men jag känner mig såå trött och lättretlig. Försöker verkligen att inte tappa tålamodet men inte det lättast n är dom är så charmerande mina små barn.

Felicia har blivit sjuk, hostar som en tok. Kanske ska hämta lite astmamedicin ifall.. Hon får vara hemma i moegon tror jag. Hon hade inte orkat varit ute på rasten utan legat i soffan inne på fritids under en filt. Hmm, undrar varför dom inte ringde efter mig??
Wille är fortfarande lite trotsig, även idag kissade han på sig i ren trots. Han bara vägrar gå på toaletten. Förstår inte hur jag ska hinna med allt nu. Dom skriker efter uppmärksamhet numera. Svårt att få dom att förstå att bebisen tar så mycket tid nu, jag antar att dom känner sig undanknuffade på nå vis.

Lillan sover iaf mycket bättre nu och det är verkligen skönt. Nu ska jag bara försöka få henne att sova över några mål på natten så jag kan få lite sammanhängande sömn också.

Hade tänkt träna ikväll men jag får nog prioritera en storhandling istället. Bilen ska in på service imorgon så det blir nog stressigt att försöka handla i morgon kväll.

Nu ska jag sanera köket efter mina små änglar som lämnat spår efter sig. Wille vägrade äta våfflor utan skulle absolut äta fiskpinnar. Förstår inte, han kan inte vara mitt barn!?


Tisdag

Snö i dag igen :( Börjar verkligen tröttna på vintern nu!

Igår kväll åkte jag  iväg och simmade, gud så skönt det var att bara vara för sig själv en stund. Inga barn som babblar i ett eller en liten som bara ska bäras runt på. Ska verkligen försöka komma iväg några gånger i veckan för jag lägger v inte många timmar på mig själv numera.

Idag är det sista dagen som 26 år för i morgon är det min födelsedag! Felicia är så ivrig med att ge mig sina paket som hon har gjort själv, helst skulle jag få dom redan idag :)
Börjar lite lätt känna ångest för att jag faktiskt snart kommer att fylla 30! Inte för att det är direkt gammalt men ändå, vid 30 är man ju vuxen lixom.

Idag ska jag inte göra många knop. Städade hela huset igår och tvättade fönster och bytte gardiner på övervåningen. I morgon ska det handlas inför veckan/helgen. Jag har visserligen en gigantisk hög med tvätt men sköljmedlet är slut så då slapp vi det bekymret just nu :)

Nu ska jag busa lite med lillan!


Helgen förbi

Som sagt så bjöd helgen på kalas hos farmor. Där bjöds det på smörgåstårta, måste vara det godaste som finns. Dessvärre blev jag sjukt illamående när vi var där. Jag är fortfarande inte helt bra, tröttsamt! Ska nog hålla mig inne nån dag så jag inte blir värre.

I veckan ska det bakas lite igen inför nästa helgs kalas. Sen är det snart dags för dop också. Sen ringde min pappa nyss och ville at Felicia ska vara där över påsklovet. Påskafton åker vi till mammas stuga också. Ska bli mysigt! Får se hur det går med lillan att vara borta.

Nu blir det lite tv innan sängen!


Uppe med tuppen

Ingen sovmorgon här hemma heller!
Vaknade av att Wille snurrar runt i sängen och leker med lillan. Efter att jag varit upp med Wille och kissat, bytt kläder på både mig och lillan efter en rejäl spya aå var det ingen ide att försöka somna om igen.

Kollade termometern nyss. +5 redan nu weeii!! kommer bli skönt idag! Känns som våren är på väg nu och det längtar vi verkligen efter. Det känns i kroppen också. Har varit så uppåt sista dagarna, känner mig förväntansfull och lite pirrig i kroppen, måste vara vårkäslor!!

I veckan ska jag komma igång med träningen och även solningen, ska bli skönt att känna sig lite fräschare igen efter att ha sett ut som en flodhäst i 9 månader!

Köpte sötaste kläderna till lillan igår


Tights med spetskant nedtill, supersöta. Jag köpte även linnebodys i samma färger och med spetskant till. LIte klänningar slank också med så nu vill vi ha sooool och värme!

Kaffe nu kanske så man vaknar

Äntligen fredag

Har gjort stan på förmiddagen tillsammans med Tina och alla barn :) Mina barn har nu finaste vårkläderna! Nu ska vi ner på Maxi och handla lite mat till kvällen och lite godis!

I morgon blir det kalas hos farmor annars ska vi bara ta det lugnt i helgen.

Här kommer bilder på Willes nya kläder





Och Fridas




Felicia är lite trött på POP så hon fick välja en jacka från Lindex istället



Vårskor väntar vi ett tag till med, gummistövlar funkar bäst i slaskvädret!

Torsdag igen då

Ännu en vecka som passerat i rekordfart! Imorgon är det dags för barnbidrag igen, det tycker vi om. Denna månad ska barnen ha nya vårkläder (kankse mamman och pappan också). Lillan har växt ur det mesta nu så det ska vi också se till att fylla upp :)

Idag har jag hunnit med en promenad in till stan och köpt ett årskort på Nautilus gym! Det finns en massa roliga gruppträningar, maskiner, simhall och även mamma och barn gympa på tisdagar kl 10. Kanonbra ju. Man måste ju inte ha barn med sig så Tina kan också vara med och träna med mig och Fridis då :)

Precis när vi kom ner till stan så vaknade lillan och var på uruselt humör så vi fuskade och tog bussen hem, misstänkte att hon var jättehungrig. Bussen åkte dock fel och åkte nästan hela vägen till oss innan den vänder och åker tillbaka för att ta rätt väg, suck!  Tog väl en kvart extra bara för att en sur tant lackade ur och skulle absolut gå av på sin hållplats.

Nu ser det ut som solen kikar fram, underbart! Hoppas det blir lite värme på eftermiddagen så vi kan vara ute efter att barnen kommit hem!

Imorgon blir det en vända in till stan för att handla lite, bl a en present till bästa farmor/svärmor som fyller år. På lördag är det dags för kalas, sen vet man aldrig vad som händer i helgen. Hoppas på vårväder så vi kan vara ute iaf!

Nu sover lillan middag och jag ska passa på att äta lite lunch.

Soool

Å vilket underbart väder det har varit idag!!
Jag har haft besök av Tina idag, vi började med en promenad i det fina vädret sen gick vi hem och drack kaffe i solen på baksidan. Tog fram två solstolar, helt underbart skönt var det!

På eftermiddagen var det föräldrafika på fritids, var väl helt ok. Wille velade inte gå hem därifrån så jag fick bära ut han skrikandes från skolan medans lillan skrek i vagnen och Felicia surade. Kan säga att jag var helt slut när jag kom hem, höll på somna sittandes när jag ammade lillan.

Det bästa idag var att älsklingen kom hem tidigt från jobbet idag och med sig hade han en stor påse lösgodis, det tycker vi om:)

I morgon förmiddag måste jag till Gränby och köpa en jacka åt Wille som jag hängt undan. Lite drygt att åka buss men men.  Tyvärr verkar det ha varit en väldans åtgång på svarta överdragsbyxor då det är slut på alla Lindex butiker i hela Uppsala och även i Sandviken. Får kolla om h&m har.
På fredag ska Tina kanske följa med in till stan och hjälpa mig med barnen, lillan och Felicia ska få nya jackor och skor dom också.

Nu ska jag stoppa barnen i säng!

   

Lillan ska sova...

men det tycker inte hon :( Det har ju gått ganska bra den senaste veckan på kvällarna, hon har somnat i sin säng och sovit fram till ett eller två på natten innan jag hämtat in henne till oss. Men ikväll vill hon verkligen inte sova, hon är supertrött men så fort vi lägger henne så gråter hon.

Har kikat på skor åt Wille och hittade dom här

Puma: First Round Flipper II Inf
Hur snygga är inte dom?? Och inte alls dyra, kostar 499 kr!!

Kanske ska ta en vända till Tuns igen, dom hade en del billiga märkesskor och kläder också för den delen.

Nu har lillan iaf somnat och jag ska lägga mig i soffan!


Katastrof

Ja det kan man kalla mitt hem just nu!!! Ligger saker överallt, hela hallen är full av grus efter vagnarna och soporna borde verkligen bäras ut.

Tänkte ta tag i städningen efter promenaden, gick och lämnade Willes urinprov som tur var inte visade nått! När jag kom hem stod dörren helt öppen och det sprang en massa karlar in och ut, i vanliga fall hade jag blivit glad för detta men nu förstod jag ju att jag hade glömt att sotarn skulle komma. Jaja dom hade nästan gjort klart när jag kom hem så nu fick jag bara lite mer att städa men vad gör det, har ju iaf inget annat för mig....

I morgon kommer dom och ska värdera vårat radhus, ska bli spännande och se om det är ens värt att försöka sälja det. Förhoppningsvis är det väl en lite värdeökning i skiten.

Nu skiner solen och det tycker vi om. Felicia cyklade till skolan i morse och Wille ska få ta fram cykeln efter dagis tänkte jag.

Nu ska jag trampa lite innan städning!

Ikväll hejjar vi på SAIK!!!

Fy för vaccinationer

Känner mig som en usel mamma som låter min bebis gå igenom såna hemskheter. Lillan ligger på skötbordet nöjd och glad och så helt plötsligt sticker dom i båda benen samtidigt. Oj så hon skrek lilla hjärtat.  Sen grät hon i vagnen hela vägen hem men nu har hon somnat i våran säng.

Ändrade tid för kvartsamtalet i skolan så vi tar det direkt efter hon slutat i stället. Ringde och kollade om hon fick stanna inne på fritids annars till jag kom men konstigt nog så sa dom nej?? Annars har dom sagt att hon gärna får stanna nån dag ibland för att kunna leka med sina klasskompisar och förra veckan var hon med fritids på utflykt så jag är ganska förvånad faktiskt. Kankse att dom fått tillsägelse för att dom gör så, vet att det är flera barn som stannar ibland fast dom inte har fritidsplats. Det hade att göra med ansvaret för barnet sa dom.

Iaf så väger lillan nu 6530 g och är 60.5 cm lång!
Måste gå igenom hennes kläder på em och plocka ur alt i stl 56, bodysarna går knappt att knäppa och byxorna är för korta. Så i helgen blir det en liten shoppingtur. Skulle helst av allt vilja gå på bandy men eftresom ingen kan ha lillan så får jag roa mig med nått annat istället.

Nu vaknar lillan!

Måndag med allt vad det innebär

Ja idag är det en fullspäckad måndag!

Lillan ska få sin första vaccination idag :( Jag har väldigt svårt för att se mina barn få sprutor, hoppas det går fort! Samtidigt som jag är där ska jag passa på att lämna in urinprov på Wille eftersom han kissar väldigt ofta.

Mellan 15.30 - 16.00 ska jag på föräldrasamtal med Felicia, tror tt hon ska få stanna på fritids tills det är dags för samtal för annars måste jag hämta henne strax före 14 och sen tillbaka till 15.30.

Efter det, mellan 17.15- 18.15 har Felicia gymnastik och sen 18.30 är det föreningsmöte som jag hade tänkt hinna gå på. Men det sista känns hopplöst att hinna till om jag ska hinna få nån middag färdig ikväll också. Vi får se hur dagen utvecklar sig!

Nu sitter Wille och kollar på Disney Channel och lillan ligger i soffan och snorar, stackars liten är så täppt i näsan.  Ska fixa lite frukost nu!

Söndag

Började dagen med att åka och tvätta bilen, inte en dag för tidigt. Fortsatte städa ur den invändigt hemma så nu är den som ny igen :)

På eftermiddagen stod det kalas i Österbybruk på schemat men först var vi ner och fick lite information om det nya området. Det är bara ett hus bokat än så länge och huset (eller tomten) som jag har fastnat för har varit bokad men dom hade ångrat sig så den är ledig än så länge. Vi har börjat med att boka in en värdering av vårat radhus iaf. Sen får vi se hur det blir efter det.

Kalaset var också trevligt :) Fick jättegod tårta och sen spelade jag och Felicia Wii, hur kul som helst så jag är bra sugen på att köpa ett sånt!

Nu är lillan ledsen, ska mysa lite med henne innan det är dags för sängen!

Mello

Ugglas va bäst och skulla ha vunnit såklart men vinnaren är ju från Sandviken så det går bra det också!


Nu säger jag godnatt!


Lördag

Började morgonen med en morgon promenad innan klockan 8 i morse, ja jag är småbarnsförälder! In på Maxi och handlade lite färskt bröd och lite pålägg innan jag gick hem till familjen och åt frukost. Vid lunch gick Felicia hem till en kompis och vi andra tog en promenad till. Både Wille och Frida somnade i vagnarna. Vi gick förbi det nya området som byggs bredvid vårat. Tog med lite reklam om husen hem som vi plöjt igenom, det här huset skulle vara det perfekta för oss! Nybyggt = fräscht, barnen kan gå kvar i samma skola och dagis, alla deras kompisar bor på den sidan av vägen. I morgon är det info om husen så då ska vi gå dit.  



Efter att vi varit dit i morgon ska vi åka till Österbybruk på 8 års kalas.

Nu är Ismo påm bandy, ser inte ut som Sirius kommer spela nån SM final i år (Edsbyn leder med 5-0 just nu) Så nu hoppas vi på SAIK istället.

Jag har hittat vårjackor till ungarna idag, dom här fina från Fix



En ljusblå till Felicia och en röd till Wille!

Nu har lillan tröttnat på sin tråkiga mamma!


Torsdag

Idag har jag och lillan bara varit hemma och myst. Felicia har varit till Fyrishov och hoppat i nån hoppgrop med kuddar, det var iaf jättekul tyckte hon.
I helgen ska vi kanske på kalas, annars så blir det nog bara vara hemma.

Usch vilket tråkigt inlägg men jag har inget att skriva

Mitt andra hem

Ja idag känns det som om kyrkan skulle junna vara mitt andra hem.
Gick dit i morse med lillan på öppnis, blev kvar i över 2 timmar och lillan sov nästan hela tiden. Gick hem och kollade igenom posten och åt en smörgås (bra lunch va?) Sen iväg och hämta barnen i skola och dagis för att efter det gå tillbaka till kyrkan där det var musiklek.
Wille var inte så intresserad, hoppade mest omkring bland kuddarna men vi gör ett nytt försök nästa vecka då kanske han har blivit lite mer varm i kläderna. Lillan fick sitta framåtvänd i bärsjalen så hon var nöjd nästan hela tiden. Flisan var också med, hon tyckte nog att det var roligast! Nu är hon hemma hos Lisa och leker, dom leker verkligen bra ihop dom två! Skönt att hon bor så nära också.

Nu vaknar lillgangstern så nu är det bara slänga fram pattarna igen!

Tjaa

Bloggtorka

Eller tidsbrist.
HInner aldrig uppdatera mera känns det som. Dagarna bara flyger förbi och på måndag blir mitt lilla hjärta hela 3 månader. Hon har redan vänt sig från mage till rygg 3 gånger och är väldigt nyfiken av sig. Tycker det är så kul när hon blir lite mera vaken så man kan leka med henne. Ska bli kul när vi kan börja med sittvagn till sommaren. Den här månaden måste vi inhandla lite större kläder till fröken, overallen sitter åt lite för mycket nu :) Stackars mig som måste ut och shoppa!

Händer inte så mycket spännande i mitt liv just nu, dagarna går åt till att byta blöjor, amma, hämta och lämna barn i skola och dagis.
Bjuder på lite bilder istället.



              

Många bilder blev det!
Har märkt att jag inte har så mycket bilder på Flisan, hon är ju oftast i skolan eller med kompisar


Sist men inte minst, min prins(essa) Wille! Visst är han fin :)



Sköna fredag??

Idag kan jag helt ärligt säga att jag lite lätt ångrade att jag någonsin skaffade barn. Dock i ett väldigt svagt ögonblick och det gick snabbt över igen. Dom är ju trots allt underbara...eller??

Wille har varit charmerande hela dagen och bara skrikit och då menar jag skrikit högt! Han vägrar gå en meter sen han fick ståbrädan och får tokutbrott så fort han måste gå, det här jäkla vädret gör att jag inte kommer fram överallt med ståbrädan för det fastnar snö under hjulen. Så i morse fick han faktiskt gå halva vägen hem från skolan och sen dess har han varit helt galen. Vägrat gå på toaletten (han kissade på golvet i ren trots) vägrat äta lunch, väckt lillan så fort hon somnat (typ 3 gånger genom att skrika i hennes öra) kastat ner alla filtar och kuddar från soffan ungefär 100 gånger, rivit ut alla dvd filmer, ja listan kan göras hur lång som helst.

När Felicia kom hem från skolan så gick hon och Wille ut en stund och jag skulle bara lägga mig ner och amma lillan till sömns en liten stund men inte helt oväntat så toksomnade jag och sov närmare 2 timmar. Vaknade av att älsklingen ringde och sa att han var på väg hem och precis då kom barnen in också, dom hade åkt pulka bredvid huset. Fick lite ångest att jag somnade när dom var ute, tänk om nått hänt.

Idag när jag skulle ringa och gratta min lillasyster så skrek både Wille och Frida i köket. Sofias kommentar var då - Åå hur orkar du bo där?? Haha, ja har jag nå val?? Det är ju mina barn, även om jag ibland skulle vilja sälja dom till högstbjudande :)

Nä nu ska jag kika lite på hemnet!

Torsdag

Igår var vi hem till Nina och hennes barn för att fika. Kom på halvvägs dit att jag inte hade med några extra kläder till Wille, bara hoppas på att det inte sker någon olycka. Kom fram och började klä av barnen, sätter mig ner på knä och klär av Frida. Då sprakar det till i blöjan och när jag lyfter upp henne ser jag att hon har bajsat igenom tröja, byxor och även hela min vita tröja!!! Efter en ordentlig rengörining av både henne och mig så blev det fika. En massa goda chokladbollar i olika varianter och en Chilensk citronpaj, supersmarrigt!

Idag tog jag en promenad med Jacobs mamma efter att vi lämnat barnen på dagis. Det snöade helt galet ute. Jag är såå trött på snö nu, vill ha vår och värme så man blir pigg!! Och alla dessa blöta vinterkläder soml uktar apa när man hämtar barnen. Jag tvättar overaller och täckbyxor var och varannan dag numera.

Jag och min älskling pratade i morse om att åka på en dagsresa med Viking Line utan barn i slutet av april. Kanske dags att börja portionera ut barn redan nu så man har det klart!


I helgen har vi inget planerat, bara ta det  lugnt!


Nu ska jag fixa lite lunch!


Snöstorm och loppmarknad

Ja ungefär så kan helgen sammafattas.

Lördagen bjöd på loppis i kyrkan så morgonen ägnades åt att trolla fram skräp som kunde säljas. Men näe, det här med loppis är inte min grej riktigt. Har köpt få saker i mitt liv på loppis och det är bara jobbigt att stå och sälja.  Har en massa barnkläder som borde säljas iväg men det får bli blocket och tradera istället.

Efter loppisen tänkte vi ta en långpromenad. Packade ner dom två minsta i varsin vagn och började gå, då helt plötsligt från ingenstans kommer årets snöstorm. Jaja tänkte jag, det får gå ändå. Min sambo tyckte inte detsamma, han halkade efter mer o mer så till slut var jag tvungen och fråga om vi skulle gå hem istället. När jag var liten åkte vi  pulka nedför hustaket hemma, byggde snögrottor lika stora som lägenheter, typ. Här nere slutar människor fungera när det kommer lite snö :)

Söndagen blev det städa lite sen kolla vasaloppet. Direkt efter det så började bandyn där SAIK gav Hammarby storstryk!

Bildbevis på att det faktiskt snöar ibland i Uppsala

   


Jag bara älskar dom här bilderna på min favvo kille

 

Idag är det 11 veckor sedan mina värkar satte igång, vad fort tiden går






Nu ska jag läsa lite bloggar innan det är dags att rasta Wille lite!

RSS 2.0