Valborg

Kikar in och önskar er alla en trevlig Valborgsmässoafton!

Själv åkte vi in till stan strax före kl 10 och kollade på forsränningen. Barnen var väl inte så jätteimponerade av det då det tog lite tid emellan det att "båtarna" passerade.
Strosade vidare ner mot stadsparken för lite lek.
Sol och värme bjöd dagen på, underbart!
Jag och I satt på en filt och njöt av lite vitt vin och tilltiúgg medans barnen lekte i lekparken.

Nu är vi hemma igen och köttet ligger på grillen och rotfrukterna är strax klara!

Trevlig kväll alla kära!

Regning Torsdag

Förtsa dagen av 6 lediga och det regnar, givetvis :/

Har precis lämnat barnen, med bil tom och det var skönt! Synd att man måste åka runt hela området för att först lämna F i skolan och sen åka tillbaka samma väg för att lämna W och lilla F i på förskolan.

Nu ska jag ge mig iväg in till stan för att träffa Anna och Tina!

Trevlig torsdag på er därute!

Allergisk!?

Har precis landat i soffan, trött som få.
Nu är jag ledig i 6 dagar och det ska bli underbart skönt!

Kände ikväll på jobbet hur det började klia och sticka i ögonen för att sen övergå till domningar i ansiktet. Det enda jag har ätit ikväll är lite ananas, brukar aldrig äta det i vanliga fall men nu fanns det på jobbet så då smakade jag. Kanske helt enkelt är allergisk mot det?! Läskigt var det iaf.

Borde skriva en att göra lista.
Tvätta fönster står högt på den listan! Fixa på altanen, röja i tvättstugan och rensa i barnens rum, ja här hemma är det ingen risk att man sitter sysslolös!
Dessutom har UJn fått punktering, någon som har erfarenhet av att laga barnvagnsdäck?? Funderar på om det finns punkteringsfria däck till UJn kanske? Värt att lägga ner pengar på i så fall.

Finns en massa bilder på Iphonen men som vanligt så ligger sladden på övervåningen och det kommer jag alltid på i samma sekund som jag sätter mig ner. Får återkomma med dom!

I sitter här bredvid och jobbar, det gör han dygnet runt numera. Ska se om han vill gå och sova han med :)

Natti

Otursförföljda??

Konstigt att man glömmer så fort hur mycket det är som händer medans barnen är små. 
Frida har varit otursförföljd senaste veckorna känns det som. Det började med hennes lilla kullerbytta ut genom altandörren som resulterade i fina skrapsår i ansiktet. Någon vecka senare hoppade hon och Wille i min säng (utan min vetskap) och hon föll handlöst baklänges och slog bakhuvudet i väggen. Resultatet denna gång blev en stor bula och en massa gråt. Och i måndags hände ännu en olycka. Jag hade Frida i cykelsitsen medans jag med ena handen försökte hjälpa Wille på med sin cykelhjälm och med den adra hålla i cykeln, då drar framhjulet iväg på lösgruset och hela cykeln rasar i backen. Jag försökte ta emot den men orkade inte hålla emot. Fridas skrik sitter fortfarande i huvúdet, stackars älskade barn vad hon måste ha blivit rädd. Hennes arm tog smällen men inte en skråma fick hon, jag har böjt och vridit på armar och ben för att se om hon har ont men inte en min rör hon, kan man ha sån tur?? Vilken ångest jag har haft! Man kan ju inte låta bli att tänka på hur det kunde ha gått :/ Jag har nog aldrig blivit så rädd, tårarna sprutade på både mig och Frida medans jag försökte komma hem snabbt nog med en skärrad Felicia och en tjurig Wille.

Nu hoppas jag att det får vara lugnt ett tag och ser fram emot en lång helg tillsammans hela familjen och förhoppningsvis lite eller förresten nej mycket sol!!

Solskydd


Jag är med och tävlar om det här fina solskyddet!
Var med du också!





http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.14423542

http://theperfectwife.blogg.se/2010/april/vinn-ett-solkydd-till-din-vagn-avslutas-6-maj.html#comment

Påskris och snöslask

Jag har varit lat i år och inte orkar plocka bort påskriset än. Häromdagen kom Felicia hem och sa - mamma, nu måste vi plocka ner påskriset för i helgen ska det bli vinter igen. Gulligt sagt, dock borde vi klanske plocka bort det av en annan anledning, typ för att påsken är över!?

Förra veckan plockade jag bort alla vinterkläder och letade fram vårjackor och skor, dumt, mycket dumt! Kan sätta hur mycket som helst på att det är därför som det numera ligger ett vitt täcke på marken. Otroligt deprimerande :/
Ge mig sommar och sol nu! Jeansshorts, linnen och tunikor i tunnaste laget. Sommarklänningar och sandaler, ja praktiskt taget allt som har med sommaren att göra, NU!

I helgen ska det jobbas, okgillar starkt mina jobbarhelger och alla andra dagar på jobbet med för den deln. Måste söka nytt jobb inom kort!

Nu ska jag kika på tv, ta ett glas rött och lite choklad.


Mitt lilla hjärta...

  

Frida var med om en mindre olycka här hemma idag :/ Felicia och hennes kompis var ute och hoppade studsmatta på baksidan och Frida stod som vanligt och kikade nyfiket ut. Dessvärre hade vi bara skjutit igen altandörren så när hon lutade sig mot den for den upp och hon rasade med huvudet före ner i stenplattorna. Tur i oturen så skrapade hon bara ena halvan av ansiktet och fick fläskläpp. Kan inte låta bli att fundera på hur det hade gått om hon hade slagit i tänderna. Stackars liten, undrar hur det kommer se ut i morgon :(


   

Lite bilder från en av alla dagar i lekparken, nu finns det faktiskt inte en gnutta snö kvar där!!


Nu håller I på att fixar lite söndagsmys, morötter och dipp. (jag smög även ned lite choklad i matkassen)


Skön söndagskväll på er där ute!

Fredag och regn

Bloggen uppdateras inge vidare just nu, skyller på en mängd olika anledningar fast det egentligen bara är jag som är för lat. Men vi har varit ute en hel senaste veckan, känns underbart med våren som äntligen verkar ha kommit. Dock hörde jag ryktas om snöblandat regn i helgen, aprilväder var det ja!

Annars har vi inte haft så mycket för oss, jobbat dagtid i 3 dagar och det har verkligen varit skönt mot för mina kvällsskift i vanliga fall, har även haft lite styrelsejobb att sysselsätta mig med nu när det närmar sig årsmöte.

I helgen är jag ledig och sla verkligen ta mig för att plocka ur barnens byråer som är överfulla av urväxta kläder. Särskilt Felicias byxor börjar bli för små, hon växer så det knakar :) Har svårt att förstå att hon faktiskt fyller 9 år i år!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen bege mig mot jobbet för några timmar. I hämtar mig när han åker från Kista så hämtar vi barnen tillsammans, sån tycker jag är mysigt <3



Påsklov

Vad konstigt det känns att efter denna långa påskhelg så är det ett helt påsklov kvar!
Igår blev det lite knytkalas hemma hos farmor och farfar, provade memma för första gången och det var inte alls så äckligt som jag var inställd på :)

Idag ska vi ta en promenad om jag får på Wille kläderna nån gång, posta lite brev och när Frida sover middag ska jag rensa ur barnens gaderober och slänga ut på Tradera. Har så mycket som jag inpulsshoppar och som aldrig använts.

Igår kändes som om den här veckan skulle bli långtråkig och mitt humör var i botten men nu känns det bättre. Jag ska jobba dag istället för kväll på fredag och det ser jag fram emot, p mötet som var lagt på min lediga onsdag blir flyttat och snart är det helg igen <3 Då blir det tjejfest här hemma och sen ut och slänga sina lurviga på Flurran, ser fram emot en kväll med mina bästa tjejer!

Nu ska jag bråka vidare med Wille :/

Mina bästa <3

Idag kom mina systrar på besök, åh så glad jag blev när även Jessica ringde och frågade om hon fick komma! Vilken fråga knäppis, du är alltid välkommen hit min fina <3

Vi har grillat och ätit supergod efterrätt som min syster Sofia hade gjort, brietårta med nötter och honung och en kladdkaka (som hon köpt :) med jordgubbar.

Fick också jättefina presenter som jag slänger upp lite bilder på.

  

 

Två vita tröjor, en rosa rutig blus och ett sött läppglans.




Vita och rosa tulpaner på köksbordet dagen till ära.





Jag är så glad över att få ha en dag med mina bästa systrar, känns alltid ledsamt när dom åker hem till Sandviken igen. Kanske extra ledsamt då jag själv längtar hem till Sandviken så det värker i magen...
Jag älskar er så mycket och utan er vore jag ingenting <3

Långfredag

Idag har jag varit till Ikea med Wille och Felicia och shoppat presenter till min lillasyster som kommer i morgon. På vägen hem stannade vi till på Plantagen och köpte en bukett tulpaner som vi sedan åkte förbi farmor och lämnade över. Köpte med 3 buketter hem också, känns så vårigt med tulpaner.

Nu sitter jag och Wille och väntar på att dom andra ska komma hem med pizza!

  

På väg hem från skola och förskola på skärtorsdagen. Frida fick åka Willes Brio Sitty dagen till ära.

  

Frida äter gröt själv, kladdigt men gott!

  

Glad Påsk <3

Påsk

I år blir vi bara hemma över påsk. Ganska skönt tycker jag, känns bara bökigt att åka iväg med 3 barn. Förra året var vi i Helsingland i stugan, tyvätt var det bara lervälling mellan stugorna och Frida låg fortfarande i liggvagn. Med andra ord helt hopplöst att ta sig någonstans med henne. I år är det så mycket snö så mamma tyckte inte det var någon idé att åka upp. Men lite trevligt besök får vi iaf av världens bästa lillasyster Sofia och hennes Fredrik. Tänkte ge oss på årtes första grillning, smarrigt värre!

Annars hoppas jag på strålande sol och lite mer värme till helgen, hörde ryktas om +10 grader, vågar man hoppas på det!?

Ska försöka hinna slänga ut lite barnkläder på Tradera och lite vagnar på Blocket :) Har man tur kanske man kan få in lite extrapengar nu när barnen behöver nya vårskor.

Glad Påsk


RSS 2.0