Året som gick

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja jag började tänka lite mer ekonomiskt :)

2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade nog inga.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, några stycken.

4. Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov!

5. Vilka länder besökte du? Bara Sverige :)

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? En bättre ekonomi...

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 20/4 som var början på 6 veckors isolering av 3 stycken barn med vattkoppor!

8. Vad var din största framgång 2009? Att jag överlevde allt rännande med 3 barn dagligen :)

9. Största misstaget? Shoppat alldeles för mycket barnkläder som vanligt....
 
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Bara förkylningar
 
11. Bästa köpet? Min nya soffa!

12. Vad spenderade du mest pengar på? Barnkläder

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Mina barn

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Lady Gaga - Bad Romance

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare, mycket gladare...

16. Vad önskar du att du gjort mer? Tränat !!!

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Ätit onyttigt.

18. Hur tillbringade du julen? Med världens bästa familj hemma hos oss.

19. Blev du kär i år? Jag är alltid kär imin älskling :)

20. Favoritprogram på TV? Lyxfällan, Familjen annorlunda mfl.

21. Bästa boken du läste i år? OJ, läser många bra böcker hela tiden.

22. Största musikaliska upptäckten? Ingen aning...

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? En bra födelsedag och en crosstrainer.

25. Något du önskade dig men inte fick? Önskademig nog inget speciellt.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Firade med familjen.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ett hus kanske..

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Avslappnad.

29. Vad fick dig att må bra? Min familj.

30. Vilken kändis var du mest sugen på? Ingen.

31. Vem saknade du? Alla mina nära och kära som inte bor här....

32. De bästa nya människorna du träffade? Tina och Anna !


2009



Gott Nytt År Mina Kära Läsare!


Mellandagarna i bilder


Frida och farmor


Jag, Frida och min gammelmormor <3


Frida i sin fina Villarvalla klänning och raggsockor :)


Världens finaste Wille med "gammelmorfar" Birger


Jag och Wille gör Sunnersta osäkert


Pulkakungen


Lillasyster fick också prova pulkan

Meningen med en blogg ??

 

Jag har flera gånger funderat på att lägga ner bloggandet av olika anledningar men det slutar alltid med ett mindre uppehåll innan jag sätter fart igen! Jag trivs med min blogg och jag är helt medveten om att alla inte håller med om vad jag skriver i mina inlägg. Men är det inte det som är meningen med en blogg ?? Jag tar gärna emot både negativa och positiva kommentarer men jag står fortfarande för det jag skriver, för jag skriver för min skull.

Jag vet att jag kanske sårade en nära vän till mig genom att kommentera hennes blogg och det var inte meningen. Alla har vi olika bakgrund och formar våra liv efter det. Men ibland får jag en känsla av att hennes inlägg är lite en pik till mig... Jag kanske har helt fel, jag hoppas det för jag tycker verkligen att den här tjejen är underbar trots sina "starka åsikter" som jag uttryckte det :)



Julen 2009
















Söndag

Idag var vi till Sandviken och hämtade hem våran vilding som hade varit hos mormor. Felicia blir kvar några dagar till och firar nyår där uppe! Vi hann med ett besök hos min gammelmormor först och sen var vi hem till min mormor. Vi ses så sällan så det känns jättebra att jag hann med det.

Imorgon och på tisdag väntas jobb igen innan jag får vara ledig 2 dagar för att sedan jobba heeela helgen igen :/ Less som tusan på mitt jobb nu och funderar starkt på att säga upp mig.

Kommer bilder från julen lite senare!




Blir besviken på folk som anser sig ha rätten att bestämma hur andra ska leva sina liv... Say no more

Onsdag

Har inte riktigt fått in att det faktiskt är julafton i morgon. Kan nog vara för att det var så grått och tråkigt ute in i det längsta så man hann aldrig få någon julkänsla. Nu är det dock ett vintervitt Uppsala som skymtar utanför fönstret, lovely!

Idag ska vi ut och trängas i affärerna med 2 miljoner andra, typ. Jag har inte mycket alls kvar att handla så jag hoppas på en relativt smärtfri dag. Sen ikväll blir det uppesittarkväll. Hoppas på en storvinst nu när mormor och Biggan vann en ny volvo i helgen på Bingolotto. Kanske turen håller i sig :)

Dags att börja göra sig klar kanske. Ska lämna Wille och Frida hos farmor och farfar medans vi handlar. Blir lite enklare så då vi fick springa på toaletten med Wille 3 ggr sist vi var till arlanda stad och handlade :) Han kissar en hel del våran kille!

Nu frukost!


4e advent

Idag hade jag planerat för en dag hemma. Städa nedervåningen, klä granen, tvätta klart allt som ligger på tvättstugegolvet, packa barnens väskor eftersom dom ska följa med mormor hem på julaftonskvällen och vara där några dagar.

Men medans vi satt och åt frukost säger Ismo- Nä idag vill jag hitta på nått! What?? var min första tanke, hur ofta säger han så? Så jag hängde på då det sög i shoppingtarmen :)

Felicia och Frida fick vara hos farmor och farfar under tiden. Wille fick åka med oss till Arlanda stad och shoppa! Jag hade hört av en kompis att Stadium hade outlet där nu så där spenderade vi en hel del! Köpte skidor till Wille, miniskidor till både Wille och Felicia,nya skid/pulka hjälmar till dom, Everest täckisar till mig och täckisar till Ismo också!

Efter det blev det storhandling på Ica maxi. All julmat är nu inhandlad och sen köpte både jag och Wille nya vinterskor även. En lunch hann vi också med!

På vägen hem stannade vi och köpte en dubbelpulka till ungarna så nu har jag lovat att dra dom i den till skola och dagis i morgon. Intressant då jag även ska försöka få med mig Frida i hennes vagn :)

På onsdag ska sista julklapparna inhandlas. Har faktiskt bara Mamma & Bengan, Pappa, Farmor & Farfar och Ismo kvar! Och jag vet vad jag ska köpa till alla!

Nu har I fått in granen så den ska jag klä strax!

Ser fram emot en underbar och mysig jul som jag ska fira med världens bästa familj!



Lördag

Natten var inte ok! Frida vaknade 1 gång i timmen hela natten, runt 4 gick jag ner och gjorde välling trots att det är mot mina principer att göra välling mitt i natten. Hellre försöker jag natta om henne med nappen men när man själv är trött så blir det till slut att man ger efter.  Tur att jag har världens bästa sambo som gick upp i morse med barnen, jag vaknade till av att det var alldeles för ljust ute och insåg att klockan var 10.45 !!!!

Idag har jag iaf hunnit med att dammsugit, skurat golv, bytt sängkläder och storstädat toaletten på övervåningen. Imorgon ska jag ta tag i nedevåningen.

Jag, Felicia och Wille åkte iväg och handlade lite julklappar, lördagsgodis och en gran på eftermiddagen. I morgon ska vi klä den och lägga under dom julklappar vi hittills har köpt!

På onsdag ska barnen vara hos farmor och farfar så jag och I kan handla klart resten!

Nu ska jag umgås med min kära sambo en stund innan sängen kallar, trööt var bara förnamnet!

Torsdag

Igår fyllde våran lilla prinsessa 1 år! Tyvärr så hade hon 40 graders feber hela dagen och somnade klockan 17.30 redan.  Hon fortsätter med feber idag också men verkar ändå pigg emellanåt.  Lilla skruttan, hoppas hon blir bättre snart!

 MICKEY MOUSE CLUB HOUSE DISNEY Mimmi Pigg mjukdjur

Har inte hunnit knäppa kort på alla Fridas presenter än men dom här 2 sakerna fick hon iaf! Hon fick även ett par jättefina vinterstövlar, ljusrosa såklart!





Frida "hjälper" mamma att städa!

   

Lite sommarkort i vinterkylan :)

 

God natt på er!


Slutlussat!

Ja visst blev det lussebullar i vårat hus till slut också. Goda blev dom även om formen blev något annat än den skulle. Kvällens middag bestod av kassler och broccolistuvning, LCHF is the shit! Nu borde jag ta tag i träningen igen också, kanske man någon gång kommer i form.

Årets sista Luciatåg (för våran del då) gick av stapeln idag. Det var Felicias klass som stod för underhållningen. Duktiga var dom självklart. Jag blir lika imponerad varje år av alla små Luciatåg, dom tar i för kung och fosterland när dom skrålar ut alla gamla klassiker. Men nu har det varit 4 dagar med lussefirade så nu säger jag pass. Lillan har nog också tröttnat för hon var inte nöjd 1 sekund i skolan idag, inte ens kex var en godtagbar muta.

I morgon kommer min mamma och systrar och ska fira våran lilla 1 åring en dag för tidigt! Så blir det när man bor en bit från släkten.

Onsdag är det jullunch i kyrkan och det missar vi inte för allt i världen. Vad skulle kyrkan göra utan oss en onsdag??  På kvällen blir det mer kalas för då är det den riktiga födelsedagen! Sjukt vad fort 1 år kan gå...

På torsdag är det 1 års besök hos Eva-Lena på BVC och sen lite fika med vänner här hemma!

Nu tror jag bestämt det är dags för sängen då vi hade en minst sagt bökig föregående natt.

So long


Julstämning AB

Idag ska vi baka lussebullar och lyssna på julmusik, jag och min lilla skitgris!



Lucia

Helgen har varit full av aktiviteter, som alltid med andra ord!
Igår åkte vi iväg med Felicia och kören till Rickomberga där dom skulle lussa på ett ålderdomshem, självklart var dom jätteduktiga!
På kvällen fick vi besök av Ismos bekanta, Ingvar och Lena. En jättetrevlig kväll! Ismo bjöd på en gryta och till det rödvin.

I morse var det dags för Lucia i kyrkan. Dom är bara så duktiga tjejerna. Tyvärr var inte Frida på sitt bästa humör så vi fick sitta utanför och kika in så Frida kunde leka utan att störa. Sen blev det fika och en massa prat.

När vi skulle gå hem så var Felicia och Celina oskiljaktiga som vanligt så vi bestämde oss för att åka skridskor allihopa på eftermiddagen. Vi klädde på oss varmt, packade lite fika och skridskor innan vi begav oss mot Studenternas. Där var det tydlingen ingen åkning för allmänheten idag så vi packade in oss och alla grejjer i bilarna igen och åkte mot Gränby. Där började allmänhetens åkning kl 17.30. Inte värt att vänta 3 timmar på. Jag och Tina tyckte att Nickis lät som en bra idé, ungarna skulle bli glada och vi slapp vara ute :) Där röjde vi loss i 2 timmar. Folk trodde säkert vi var galna, där låg vi 4 vuxna på golvet och skrattade åt allt med dom 2 minsta trollen medans dom 4 äldre lekte på den större avdelningen. Jättetrevligt hade vi och nästa gång styr vi mot Västerås och Busborgen!

Frida somnade redan kl 18 av ren utmattning och dom andra 2 har nyss somnat. Känner att jag snart kommer göra detsamma.

I veckan vankas det 1 års kalas för våran prinsessa! Sista julklapparna lär väl också inhandlas. En massa andra mindre roliga saker står också på schemat.


Gonatt!



............

Det är bara så bra..


http://www.youtube.com/watch?v=L84sfKs_jf8

Fredagsmyyys

Idag har jag varit riktigt igång!
Började dagen med en promenad ner till Lindex och systembolaget med sällskap av Tina :) Vi tillbringade lätt 1 timme på det förstnämnda, dom stackars barnen fick snällt sitta i vagnen medans mammorna shoppade. När jag kom hem satte jag igång med att röja på gården, framsidan och baksidan. En ny fin en fick flytta in i den stora krukan på framsidan och studsmattan fick snällt flytta in i förrådet igen. Krattat, satt upp ljusnät i äppelträdet och sopat! Nu är vi redo för snö, hmpf! Vart är snön för den delen?? 2 veckor kvar till jul och visst har det snöat idag, men med +2 grader i luften så hinner det inte ens nudda marken innan det smälter igen. Hämtade barnen på dagis och fritids och skjutsade sen pappan till tåget, julfest i Sthlm för hans del ikväll!

I morgon ska Flisan lussa med kören på ett ålderdomshem, jag och Tina med barn packar in oss i bilen och åker och tittar! På kvällen får vi middagsgäster och sen på söndag är det återigen lucia i kyrkan.

Nu börjar Idol finalen! So long!

För övrigt kan jag säga att min karl var så snygg ikväll innan han drog iväg så jag hade lätt kunnat slitit av han kläderna på plats ;) Men är man småbarnsförälder så är man, då får man nöja sig med Bollibompasex :)

Onsdag, dagen då kyrkan är vårt andra hem

Onsdagarna börjar med öppna förskolan i kyrkan, alla mina underbara vänner med sina små sötisar samlas där. Och när vi väl satt igång så blir dom knappt av med oss, vi överskrider tiden mer och mer varje gång. Vi dricker kaffe i mängder, jämför karlar, busar med våra små och bara är! Klockan 12 är det meningen att vi ska gå hem så personalen får äta sin lunch, det slutar med att dom går och äter och vi, ja vi fortsätter utan dom! Jag älskar dom här förmiddagarna! Klockan 14.40 är det dags att infinna sig i kyrkan igen, då är det dags för storasyster Felicia att sjunga i kören. Då bjuds det åter igen på kaffe och annat gott. Samma mammor som samlas en timme igen för mer skvaller medans vi väntar på dom större barnen.

Behöver jag säga att jag lever på kaffe och fikabröd dom här dagarna!? Måste även påpeka att kyrkan ligger max 50 meter från mitt hus så någon motion mellan fikastunderna blir det heller inte. Men vad gör det, jag får ju tillbringa en hel dag med dom bästa!

I morgon står det storstädning på schemat och då menar jag verkligen stor! Övervåningen ser ut som skit rent ut sagt och nedre plan finns det inga ord för.
Klockan 15 är det Lucia på dagis och 18.30 ska vi på julbord med styrelsen! Fullspäckad dag med andra ord!



.....

På torsdag är det Luciafirande på dagis. Förra året gick jag dit med värkar, förväntansfull men ändå med en oro som inte är av denna värld... Ovetskapen om våran lilla prinsessa skulle vara så sjuk som läkaren hade sagt fanns hela tiden där.... Paniken som fanns inom mig är obeskrivlig, samtidigt som man skulle försöka härda ut det onda. Hela dagen och natten var långdragen med värkar som kom och gick. När det väl var dags så ville I äta en macka innan vi åkte in, visst tänkte jag och kräktes över köksbordet. 06.15 kom vi till förlossningen och 06.37 är våran fina prinsessa född. 3290 g och 50 cm lång. Jag kommer ihåg att det första I kollade var om hennes händer var som dom skulle. Vilken lycka när vi såg att hon såg ut som vilket annat barn som helst. En lycka som ingen kan förstå om man inte fått höra dom saker som läkaren sagt till oss. Att min fina dotter skulle vara sjuk, till 99% missbildad och ha kromosomfel. Hur kunde han?? Förstod han inte att innebörden av dom orden fick mig att falla, ångra och önska att jag inte hade blivit gravid igen. Ibland vill jag bara åka upp till sjukhuset och visa upp henne, visa han att här är hon, hon som är så sjuk...

Tack gud för att våran lilla Frida Elwira föddes frisk trots allt!

 

  
 

Jag älskar er så det gör ont


RSS 2.0