Semestern

Vi har haft en underbar vecka på Öland till att börja med. 4 dagar kunde vi slappa på stranden och det var sjukt härligt. Ungarna har badat non stop och lillan har även tagit sitt första dopp i havet :) hon gillade sin nya badring och var jättenöjd med att trampa runt i vattnet.  En av mina chefer sa idag att jag hade haft semester för länge för hon tyckte jag var galet brun :) Lillan brände tyvärr benen lite på strande trots UV dräkt och parasoll. Men inget som hon verkar lida av iaf! En del shopping hann vi också med självklart ! En dag i Färjestaden, tyvärr var väl shoppingcentret inte det bästa direkt men nog hann jag bränna pengar där ändå. En fleesedress till lillan som hon kan ha under POP jackan i höst och även ett par velourbyxor. Wille och Flisan fick också lite nytt till skola och dagis börjar. Sen har viplöjt igenom Ölands alla sportoutlet och det finns det en miljon av på Öland. Flisan hittade Puma skor till hösten. Lite andra utflykter som Byrums raukar och Fyren långe Erik .

Böda sand har verkligen allt för en barnfamilj med minigolf, minidisco, hoppborgar och en massa annat.

På vägen hem stannade vi i Kalmar för mat och lite mer shopping innan vi styrde kosan hemmåt.

I måndags åkte Ismo och min pappa iväg och fiskade så jag fick trevligt besök i form av Malin.  Amanda och Donnie.
I tisdags åkte vi ner till Sthlm och grönan med barnen. Allt gick superbra trots att vi hade väldigt trötta barn på vägen hem:)

Nu är karln hemma igen och imorgon drar jag, Ismo, Sofia och Fredrik iväg på en 24 timmars utan barn! Välbehövligt efter 4 veckor med bara en massa utflykter!

Kommer en massa bilder snart men Jenny knäppte dom flesta korten under semestern så vi får vänta tills hon kommer nästa gång så vi kan lägga över dom på våran dator!

Dagen mitt i veckan

Och den har vi spenderat i barndomsbyn Järbo !
Hälsade på Jocke, Jessica Melwin och Maja. Tror att Wille och Melwin var lite skeptiska till det hela från början men efter en stund så lekte dom hur bra som helst! Och lilla Maja är ju helt bedårande, en riktigt kavat liten tjej. Wille somnade som en stock i bilen och sov hela vägen hem till farmor och farfar där han skulle sova i natt igen. Felicia åt lite fil när vi kom hem sen deckade hon med, hon har hela tungan full med blåsor så nån riktig mat verkar inte gå ner just nu. Däremot en massa fika i Järbo :)

Älsklingen gjorde varma mackor till oss och till det slank det ner 2 glas rött, är det sommar så är det!

Jag vill ha ett nytt jobb men dessvärre verkar det inte finnas så mycket ledigt just nu :( Försöker söka tjänsten som lyxhustru här hemma men chefen är svårflirtad haha..


  

  

Mitt liv, mitt allt....

Självscanning is the shit

Idag åkte Wille till farmor och ska sova där några dagar, faktiskt rätt så tyst här hemma utan han, på både gott och ont :)
Själv har vi varit och storhandlat på Coop inför Öland, var duktiga och gjorde en matlista som något så när kommer att följas. Notan slutade på 3000 drygt?? Hittills har denna vecka kostat oss 11000 med stuga och mat och vi är inte där än. Och som Ismo sa, en bil för 260 000 och en jävla massa kläder har också inhandlats för denna vecka. Dyrt med semester numera! Vi tyckte vi var smarta som självscannade på Coop, ända tills vi kom till kassan och det blev avstämmning, kul. Ismo blev skitless och började gnälla men vad ska kassören/kassörskan (vi kunde inte avgöra vilken sort det var) göra åt detta??  Vi var ute efter en kylväska som håller kallt också men dom var så jäkla dyra så vi skippade det, en badring som lillan kan sitta i fick vi iaf med oss hem.

Nu har vi precis grillat och guuud så gott det var!!!
Lillan somnade efter 17 och sov en timme, sen drack hon en flaska välling och somnade om. Felicia har Lisa här och just nu håller dom på dunsar genom golvet tror jag, ska upp och säga åt dom tror jag!

I veckan väntas jobb torsdag kväll, fredag kväll och lördag 9-16. Lika bra det för mitt shoppingberoende verkar inte vara nått övergående!

Over and out

Lite bilder

Här kommer lite bilder som jag hade på mobilen, sen ligger det en hel del i kameran också  som kommer senare!

  

  

  

  
  
"gamla" bilen                    Nya bilen


Observera Fridas sköna sovstil i vagnen :)



Idag har vi bara varit hemma, myggen gör ju att vi inte kan vara ute trots att det är 20 grader varmt och sol emellanåt. Felicia är hos Lisa och leker och Wille klättrar på väggarna här hemma snart.

Igår var vi i Eskilstuna och Parken zoo. Vi kom ner ganska sent men lite karuseller hann ungarna med och sen gick vi en vända i djurparken.

I veckan ska jag tvätta och börja packa inför söndag då vi åker till Öland. Vi ska även handla all mat här hemma innan vi åker då det är så dyrt där nere!

Nu ska jag hänga tvätt

Lördag i all sin ära

Idag har jag storstädat huset, igen!
Här städas det dygnet runt ungefär, så fort dammsugan (sandvikenmål) åker in i städskrubben så kommer nån av kidzen in med grusiga skor eller så ska vagnen flyttas och då formligen rasar det grus av den.

Efter storstädningen så tjatade jag med mig älsklingen till Ikea. Shoppade en del nytto saker till hemmet. Har fått en nytändning vad gäller rusten av huset. Igår började jag riva bort nålfilten från trappan till övervåningen, nu ska den bli vit med svart nålfilt. Men det är inget lätt projekt, nålfilten sitter som berget men jag har avverkat 4 trappsteg än så länge! I veckan blir det nog ny kyl och frys, har hittat ett svart sidebyside med ismaskin och hela köret. Sjukt snyggt är det iaf! sen blir det en svart bänkskiva också. Det blir mycket svart och vitt här hemma men det känns som det är dom färgerna vi kommer köra på.

Flisan och Lisa har lekt idag igen, dom går verkligen så bra ihop. Känns verkligen bra att Lisa inte har några som helst problem med att vara hemma hos oss, hon har det verkligen inte lätt annars gumman. Men nu verkar allt lösa sig med skolan så jag hoppas att det blir bra för henne och att hon kommer att trivas. Paula du har en underbar liten tjej och ni är så duktiga som orkar kämpa hela tiden!

Våran nya bil är en riktigt skön rackare. Trodde att automat skulle vara sjukt bökigt men det är ju hur skönt som helst och det är bra mycket mer tryck i den här än våran Peugeot som vi hade. Dock blev det en lite dyrare historia än vad vi egentligen hade tänkt oss men är man kräsen så är man.

I morgon drar vi till Eskilstuna och parken zoo, EMD spelar där och Flisan har tjatat ikväll om att åka dit. Jag ska åka en massa karuseller med barnen, kommer bli så kul!!!

Idag hade vi egentligen tänkt åka till Borlänge igen om Jennys lag gått vidare i cupen men Jenny blev tacklad så illa så hon ramlade och bröt nyckelbenet igår och dom förlorade även matchen så dom fick åka hem igår istället. Hoppas gumman blir bättre tills vi drar till Öland nästa söndag.

Har fortfarande en massa bilder som jag ska lägga upp men jag orkar inte hämta usb grejjen som ligger uppe i hallen, lat eller vad!!!

Det var allt för denn gången!

Minisemester

I går morse klockan 7.30 styrde vi kosan mot Borlänge. Kom fram precis till Jennys match började, dock förlorade dom den matchen. Efter det åkte vi till hotellet och checkade in. Eftermiddagen strosade vi runt i "centrum" vilket var helt värdelöst enligt mig. Enda affären som fanns var Lindex sen var resten bara skit!! Vi köpte ett UV set till Lillan på Lindex som hon ska ha när vi åker till Öland. Åt mat på en Indisk restaurang och det var verkligen supergott, 2 öl slank också ner :) När vi kom tillbaka till hotellet somnade lillan så vi passade på att slappa med lite vin, jordnötsringar och TV. Vid 21.30 vaknade lilltjejen igen och då gick vi ner till hotellbaren en vända och drack en drink. Lillan charmade både personal och gäster där nere :)

I morse vaknade vi strax före 9, vi har sovit otroligt skönt alla tre i natt! Gjorde oss klara och gick ner och åt frukost. Sen var det dags för match igen, och idag vann dom. Våran Jenny var verkligen på hugget idag och gjorde en toppen match. Efter matchen åkte vi tillbaka till hotellet och checkade ut sen åkte vi vidare mot Kupolen och det mina vänner är vad jag kallar shopping på hög nivå! Där fanns allt och lite till. Vi köpte en ny brödrost från OBH Nordica, en svart i Retrostil. Lillan fick lite leksaker och ett nackstöd till bilstolen. Älsklingen köpte en parfym och jag (läs Ismo)  köpte 2 par jeans, en längre vit skjorta, 2 t -shirts och ett vitt längre linne. Vi handlade lite överraskningar till Wille och Felicia också. Flisan fick en ny sparkcykel som blinkar rosa coh Wille fick ett halsband med spiderman, ett par flipflop och en flytvästliknande grej som blir perfekt när han ska härja runt i vattnet.

När vi kom ut från Kupolen öste regnet ner och Jennys sista match för dagen blev inställd så vi åkte hem igen.  Skönt att vara hemma igen där man har alla bekvämligheter :)

I morgon åker vi och hämtar ut våran nya bil och efter det kommer Wille och Felicia hem efter några dagar med mormor och morfar!

Over and out


Dagen

Började dagen med att åka och kolla in lite andra bilalternativ än den som vi nästan bestämt oss för. Vi pratadei morse om att det kanske var dumt att köpa en sprillans bil igen nu när jag är mammaledig och ekonomin ändå är så pass bra. En ny bil kostar ju en hel del. Åkte iväg för att kika på begagnade bilar, det slutade med att vi köpte en sprillans minibuss ändå. Kräsen som man är så vill man ha en toppfräsch bil men så mycket finesser som möjligt :)

På eftermiddagen styrde vi bilen mot Sthlm för att hälsa på hos Elina, Tobbe och sötaste lilla Milo. Först var vi bara tvungen att stanna till i Nacka Forum, weee vilken galleria. Elina och jag ska ta en riktig shoppingtur där så fort lilla Milo blivit lite större. Köpte lite bebiskläder till honom där och sen tog vi en fika innan vi fortsatte. Hemma hos E och T blev vi bjudna på grillat och fika, supergott!! Tusen tack snälla ni!! Jag passade på att mysa en massa med Milo och spanade in deras fina barnvagn :) Just nu håller jag på övertalar Ismo till att sälja våran Brio och köpa en Urban Jungle istället för den var grymt skön att köra. 

Nu har vi precis bokat hotell tills i morgon då vi åker till Borlänge för att kolla på storasyster Jennys fotbollscup.

Det skulle vara kul att veta vilka ni som läser min blogg är????

******

Har inte haft nån lust att blogga senaste dagarna.  Det har varit galet varmt, både ute och inne. Sista dagarna har vi mest varit inomhus och bara slappat. Jag ångrar bittert allt gnäll om mygg tidigare år för det här mygghelvetet vi bor mitt i just nu får alla andra somrar att verka som bagateller. Helt sjukt mycket, vi kan inte ens gå utanför dörren utan att dom sitter överallt på kroppen. Regnet i morse var välkommet, förhoppningsvis rensar det luften lite så man iaf kan andas ute. Vi har preparerat huset med fläktar i alla dess former, hjälper lite iaf. Till kvällen kan vi tydligen vänta ett hejdundranade åskväder, mysigt!!!

Min lilla prinsessa är så duktig och sitter jättestadigt nu. Två små tänder har också kommit upp och två gånger har det låtit precis som hon sagt  mamma  hihi!!!

Hittade lite bilder från när hon var nyfödd

   

   






Nu ska jag ta och packa upp Flisans väska, hon har sovit hos Gabbi och kom prrecis hem igen. Sen ska vi bara slappa ännu en dag!

Idag är det älsklingens sista dag att jobba sen har han semester i 4 veckor, underbart!!





Paula du får ringa när helst du känner för det!! Man behöver prata av sig ibland! Kram på dig!

RSS 2.0