Valborg is the shit

Fick äta middag själv med ungarna, trevligt värre.  Eftre det gick vi till majkasen och tittade, även denna gån själv med barnen.

Nu sitter jag här och gissa vad, jag är själv!

Yes, Valborg is the shit!

Gonatt

Kallt kallt

Var tog solen vägen???
Apkallt ute nu ju och det ser ut att komma regn *suck*

Åkte in till jobbet efter att jag lämnat på dagis och skola i morse. Sen gick jag till BVC därifrån, tog en liten omväg genom Kåbo och Ekeby när jag ändå hade tid på mig. Blev en timmes promenad och då var det faktiskt rätt skönt ute. Men när jag kom ut från BVC igen så kändes det kallt som tusan.

I morgon är det sista april också. Funderar på att ta barnen med mig in till stan och kika på forsränningen men vi får se vilket humör dom är på i morgon dom små trollen :) Och vädret avgör helt klart, vägrar stå ute och frysa.

Nu måste jag gå och hämta barnen!

Jag är less på sjukvården, finns ingen hejd på hur mycket vi ska behöva höra. Dom tror saker hit och dit och verkar fullkomligt skita i att det är vårat barn dom pratar om!

Samma visa varje år

Är så less på pollen så jag kan spy!!
Samma sak varje år, mitt psyke blir helt fucked up. Trött, grinig, satans huvudvärk och ögonen som bara sticker! Inte lätt att bita ihop när det känns som om kroppen är helt ur funktion. Skulle behöva sova en stund för att orka med eftermiddagen men lillan känner nog det på sig så hon bara tokvägrar sova. Amningen strular nu också, hon blir inte nöjd med det som kommer och hon vägrar flaskan. Har fått i henne 20 ml ur flaskan sen vägrade hon igen.

Igår när jag kom till skolan så möttes jag av en gråtandes Felicia :( En kille i klassen hade varit riktigt taskig mot henne, vill inte ta upp här vad han sagt till henne men både jag och hennes fröken är överens om att det gick för långt. Och det gör såå ont i mig att se henne ledsen. Jag är en hönsmamma, det vet jag, men det händer så mycket otäcka saker hela tiden. Först blev den lilla killen påkörd av en bil på våran parkering, sen pojken på dagis som blev glömd på bussen. Sen har vi den otäcka karln som åker runt i en falskreggad bil och går in på dagis lite varstans här i stan. Jag är livrädd att det ska hända mina barn något. Ska jag låta barnen vara ute och leka själva? Ska dom få följa med på utflykter och skolresor? För min del skulle jag svara nej på allt men hur kul är det för barnen??  Det är rent ut sagt skitjobbigt att gå och oroa sig för saker hela tiden.

Just nu känner jag mig slut i både huvudet och kroppen och jag önskar att jag hade någon som kunde avlasta mig lite med barnen ett tag så jag kan ladda om....

Ett bortglömt barn

Idag var Willes förskola på utflykt till 4H gården i Gränby.
Jag är alltid lite skeptisk till dessa utflykter då det så lätt kan bli lite rörigt med en bunt 3-4 åringar och jag vet ju hur busiga barn i den åldern är.
Och till min stora fasa så glömmer dom ett barn på bussen. Som tur var det inte mitt barn men ändå. Jag blir så upprörd!!! Det är precis det här jag är så rädd för, tänk om det varit min Wille!! Hur hade jag reagerat då och vad kan man förvänta sig av förskolan vad gäller ansvar?? Är det vettigt att dom åker stadsbuss med förskolebarnen eller är det bättre att abonnera en buss. Jag kommer nog inte att vara positiv till flera utflykter efter detta.
Det ska bli spännande att se om förskolan står för det här och går ut med vad som hänt eller om dom tystar ner det??

Bilder från dopet

  

  

  



Tack snälla mamma för hjälpen med smörgåstårtorna och tack Tina för att du gjorde så goda cheesecakes!

Har inte hunnit knäppa kort på presenterna än men hon fick iaf ett jättefint armband, 2 halsband, en POP jacka, Reebok skor, pippi tröja, sparbössa, ett dopset från Guldfynd, flera stycken sommarklänningar och en massa annat. Kommer bilder inom kort!

Frida Elwira Lindberg Köppä

Dopet har gått otroligt bra och Frida har fått så mycket fina presenter.

Tusen tack alla som var med och delade denna fina dag med oss!

Bilder kommer men nu är jag alldeles för trött.


Soliga löningsfredag

Humöret är på topp, jag har all energi i världen idag!

Min mellanälskling (Wille) har åkt till farmor och farfar så mamman ska hinna fixa det sista till dopet i morgon. Som Ismo sa igår - Är det så mycket att fixa inför lördag??  Mm några av dom sk "jag ska åka och fixa lite grejjer inför dopet" kvällarna hade nog lika gärna kunnat heta "jag ska åka och sola och bara va för mig själv" istället. Men det lät så mycket bättre om jag hade något vettigt för mig istället :) Men egentid är guld värt!

Igår fick Felicia följa med mig på en morgonpromenad (hon klättrar på väggarna här hemma) tänkte som så att hur många kan hon smitta ner i skogen??? Om hon överhuvudtaget smittar mer, prickarna är kvar men inga blåsor verkar komma, ingen feber eller något annat som skulle kunna tyda på att det faktiskt är vattkoppor. Sjukt skum sjukdom.

Vädret är iaf helt underbart, allt känns så mycket lättare när solen lyser. Tyvärr gör sig pollenallergin påmind men det kan jag leva med.
Ska ta med min döttrar och åka in till stan för lite shopping idag. Jag skulle behöva nya jeans men känner mig inte riktigt i form än. Dock fick jag glädjande besked av vågen idag -3.5 kg!  Hur bra känns inte det för nu börjar det bli svårt att skylla på att man nyss fått barn.

Lite bilder som låg i mobilen

  

  

Och så lite bilder från våran morgonpromenad igår. Älskar den här stigen i skogen, så himla mysig!

  

Och så här såg Felicia ut i håret efter att ha kliat på sina vattkoppor en dag, likt ett troll :)

 



Vattkoppor

Flisan är alldeles prickig, som tur är så kliar det inte så värst mycket än iaf!

Känns lite motigt just nu med Fridas eventuella mjölkallergi och min skumma kost utan mjölk, vattkoppor och ett kommande dop på lördag. Har lite att fixa och skulle behöva in till stan en vända men det blir svårt med en sjukling hemma.  Dessutom ska jag jobba ikväll, får se hur det går här hemma med lillan som fortfarande vägrar flaskan.

Fick nyss tid för operation också :( Den 6 maj, vilket känns ganska snart. Funkar ju inte heller nu när jag helammar, finns inte en chans att jag kan vara borta från henne så länge.  Måste ringa i morgon och prata med dom, hoppas det går att skjuta på det ett tag till.

Bara till att bita ihop och gilla läget, eller hur det var??

Ja vad säger man

BVC besök idag med lillan, troligen mjölkallergi. EFtersom jag ammar fullt så betyder det inge mjölk alls i 2 veckor för att se hur hennes utslag ser ut sen. Jag som storhandlade i morse för hela veckan, nu får jag byta ut en massa ingredienser. Måste även köpa hem annat smör, havredryck osv. Blir nog en vända till Willys ikväll och handla där, förmodar att dom är billigare på sånt. Men det värsta av allt är ingen choklad!!! Livet är bra orättvist :(

När vi kom hem så gick vi till biblioteket för att lämna in en film som var en vecka sen. Tanten i kassan var jättesnäll och tyckte inte att jag skulle betala något, hon såg lite medlidande på mig som försökte hålla koll på ungar till höger och vänster. Sprang in på Lindex en snabbis för att köpa ett par byxor till Wille som så klart inte fanns i hans storlek här heller. När vi går ut därifrån så ser jag till min förskräckelse att Wille har snattat en massa saker. Helt obemärkt har han smygit ner dom i skötväskan. Wille fick ta med dom tillbaka till affären och lämna dom till tjejen i kassan, han skämdes som en hund men jag tror inte att han gör om det!

Nu ska jag fixa middag sen är det barngympa!

Mardrömsmorgon

I morse när lillan vaknade så klädde vi på oss och gick ner till affären för att överraska dom andra med en massa godsaker till frukost. Färskt bröd, avocado, keso och en massa gott. Köpte även hem gröt till lillan som jag tänkte prova ge henne till frukost. Köpte även nya skedar till lillan, såna där långa i plast som är superbra för barnmatsburkar??? Kommer bittert ångra detta köp :(

Gick iaf hem och började fixa med frukosten medans dom andra var kvar på övervåningen. Lillan sitter i sin matstol i köket och framför henne hade jag lagt skedarna. Hör ett konstigt ljud och vänder mig om och ser bara en liten bit av skaftet på skeden utanför hennes mun!! Hon har alltså fått tag på skeden och stoppat den i munnen men hur hon har fått in den såå långt i halsen fattar jag inte för den satt  fast när jag försökte dra ut den. Panik när jag ser färgen försvinna från hennes ansikte, jag tar tag i hennes huvud och håller emot samtidigt som jag drar allt jag kan för att få ut den. När jag fått ut den ser jag att hon blöder ur munnen och då kom chocken kan jag lova, mina ben började skaka och tårarna bara sprutade på både mig och henne. Hon verkar iaf må bra nu och har ätit flera gånger sedan dess, måste ha skrapat henne i halsen när jag drog loss skeden.

Gissa om jag känner mig som en usel mamma :( Både Wille och Felicia har likadana skedar och lekt med när dom var små. Tänk om man kunde veta vad som kunnat hända. Hela dagen har jag haft sån ångest och tänkt på hur det kunde ha gått.

Min äskade lilla Fridis, mamma älskar dig så otroligt mycket!!


Soliga fredag

Underbart att vakna med solen i ögonen, dock lite kyligt fortfarande men klockan är ju inte ens 9!
Hoppas på sol och värme i helgen så vi kan vara ute på gården. Har några små projekt som ska hinnas med.

Igår tog jag och lillan en promenad till mitt jobb och hälsade på, blev sammanlagt 1,3 mil att promenera. Lillan somnade när vi gick hemifrån klockan 9 och vaknade inte förrens vi kom hem igen klockan 12.30. Var bara hem och ammade och bytte blöja innan det var dags att gå och hämta barnen på dagis och skola för att sen gå vidare hem till NIna för att fika och leka!
När klockan närmade sig 16 var jag sååå trött, satt bara och gäspade så då gick vi hemåt. Älsklingen kom hem strax därefter med thaimat underbart!!
Sen stod det föräldramöte på schemat mellan 18,30 - 20,00. Lite planering inför en "skolutflykt" med elever och föräldrar. Jag tog på mig att vara med hela dagen och hjälpa till. Undrar om man får ångra sig??? Jaja, Flisan uppskattar det nog!

Igår blev min lilla tjej hela 4 månader



Bjuder på lite bilder från Tomtits

   

  

  

Och så lite bilder från grillmiddagen hemma hos Tina och Calle

  



Nu sover lillan på baksidan och Wille leker på framsidan, själv ska jag passa på att städa lite!

Onsdag

Som vanligt var det öpnna i morse. Lillan var inte på sitt bästa humör när vi skulle iväg så jag vände efter halva vägen och tänkte gå hem istället men väl hemma så somnade hon i vagnen så då vände vi igen :)
På eftermiddagen var det musiklek i kyrkan så jag tog barnen och gick dit.

Annars har det inte hänt mycket alls sista tiden, lite planering inför dopet nästa vecka. Mamma ska göra smörgåstårtor, tack snälla! Min tid räcker inte till riktigt. Jag ska iaf göra 4 st cheesecakes. Sen är det lite fix med dopkläder osv....

Imorgon ska jag ta en promenad till Norby och hälsa på jobbet :) Dom vill se lilla Frida och jag ska ju jobba nästa onsdag så jag måste kolla läget lite!
På eftermiddagen ska vi träffa Nina med barn en stund sen på kvällen är det föräldramöte i skolan!

Fredag och lördag har vi inget inplanerat men på söndag har Felicia repetion inför våruppvisningen på Fyrishov!

Roligare än så här blir det inte!
Ska kika på fråga Olle nu!

Påsken

Jag är verkligen inte mycket för att fira påsk osv. Köpte inte ens påskägg till barnen i år, dels för att Felicia var hos morfar och dels för att jag visste att mamma skulle köpa till dom.
Fördelen med många röda dagar är att min älskling är hemma med oss, det tycker vi om!!

I torsdags var jag iväg till gymmet på förmiddagen. Lämnade lillan hos farmor för första gången helt själv! Hon hade sovit nästan hela tiden.  Sen på eftermiddagen var vi och handlade.

I fredags var vi hem till Tina och Calle och grillade på eftermiddagen, blev kvar många timmar och hade det supertrevligt! Wille gick på lite för hårt på deras hund så den sa ifrån, högg mot Willes ansikte. Såg riktigt otäckt ut, som tur var så blev det inget på Wille utan hon ville nog bara markera. Willes kommentar till det hela var - hunden ska dö

I lördags gymmade jag först på morgonen medans älsklngen och barnen var och handlade. Sen åkte vi först mot Sandviken för att hämta Felicia hos morfar, sen vidare mot Hälsingland. Uppe vid stugan var det riktigt mycket snö kvar, dock var det +15 grader. Under söndagen töade det ganska mycket så det var bara lera mellan stugorna. Vi åkte hem redan på söndag kväll igen eftersom det var så svårt att vara där uppe nu när tomten är så geggig. Vi hann iaf med att äta en massa god mat och godis!
Mamma hade gömt påskäggen i skogen som ungarna fick leta efter med karta :) Dock hade jag satt stopp för det om jag hade vetat vad mamma och Bengan skulle se dagen efter, björnspår bakom stugan. Usch jag känner mig inte alls bekväm med att veta att det finns både björn och varg så nära stugan.
Vi var ut på sjön en stund också men det blåste så kallt. Lillan sov i insatsen till vagnen hela tiden, hon sover bra ute tror jag. Lite olyckor hann vi med också så klart. Först tappade Bengan sin kniv i vattnet, sjönk som en sten. Inte vilken kniv som helst utan en 3000 kronors kniv. Sen skar sig älsklingen  på isborren och blödde rejält. Två finertoppar fick sig en omgång. När vi skulle åka hem så klev Wille ner med ena foten i ett pimpelhål. Iskallt vatten i hela stöveln. Stackars liten blev så ledsen.


Olyckorna slutade inte där!

Ismo bar Wille från toaletten (läs utedass) och halkar i leran, vrider sig runt och Willes huvud for rakt in i en björk. Ingen större skada skedd som tur var.

Wille hann även med att välta ner gasolspisen rakt i golvet, alldeles innan hade vi tagit av det kokande vattnet med korv i! Vill inte ens tänka på vad som kunde ha hänt om han fått det över sig!!

Ingen lugn stund när man har en 3 åring hemma eller.

Bjuder på lite bilder från helgen

    

   

   



Nu ska jag gå och sova!!





Måste måste....

...verkligen skicka iväg dopinbjudningarna idag!!!!


Igår tog jag och Tina en promenad till Årsta och hälsade på farmor. Vi stannade och köpte med fika på vägen och satt i lekparken utanför farmor och fikade när vi kom fram! Sen bjöd farmor på mat, skönt att slippa laga för en gångs skull. På kvällen var vi iväg och gymmade en timmem helt otroligt att jag inte har träningsvärk idag.

Idag har jag och lillan varit till Öppnis en liten stund. Efter att vi hämtat Wille från dagis ska vi göra lite påskfint hemma!

Nu ska jag söva en liten tröttis!

Tisdag

Nu har Felicia precis åkt till morfar. Hon ska vara där tills på lördag då vi åker till Hälsingland. Wille såg så besviken ut när han pratade om att Fia skulle åka men inte han, stackarn :( Han är iaf på dagis och leker nu, när han slutar ska vi ta bussen till farmor och farfar så får han busa lite där. Dom skulle bjuda oss på mat ikväll också.

I morse var det minusgrader igen, brrr. Hoppas det blir varmare mot eftermiddagen, kanske vi kan gå till nån lekpark i Årsta och leka.

Inatt sov lillan mellan 21-06 i sin säng i sitt rum :) Guud så jag kände mig utvilad när jag vaknade. Sen somnade hon om i soffan och sov vidare i vagnen efter det, vaknade för en stund sedan. Hennes röst är bättre idag men fortfarande snorig.



Nu ska jag mysa lite med bebis!

Vår vår vår

Japp nu är alla här hemma krasslig på ett eller annat vis :(
Wille är bara lite snorig numera men Felicia har hostat så hon kräktes i lördags natt, nu är hon iaf bättre men den låter otäck den hostan hon fått. Samma sak var det förra året med henne, då var det en massa undersökningar hit och dit som slutade med en lungröntgen som visade nada.  Kan vara pollen som spökar kanske?? Jag har en jättejobbig pollen allergi och förra året började Wille också känna av den så jag skulle gissa på att det är den Flisan känner av. Men även lillan är hängig, tro det eller ej men hon är hes :) Kan ni tänka er när nån som inte ens kan prata blir hes, låter jättesött när hon försöker få fram sina läten. Hon verkar dock inte störd av det för hon skiner som en sol ändå, gnäller lite när hon äter bara.

Vi har suttit ute på baksidan hela förmiddagen, såå skönt! Åt till o med lunch ute. Efter lunchen tog vi en promenad till affören och köpte glass. Så underbart skönt ute. Nu har mina ögon börjat klia och rinna så jag fick flytta in medans barnen är ute och leker med alla grannbarnen!

Nu ska jag kolla lite middag tills ikväll.

Skönt att det bara är fyra dagars arbetsvecka för älsklingen, vill ha han hemma!!

Hemska mamman

Japp det är jag!
Tvingar i min stackars bebis tillägg i flaska, och hon hatar det! Om det är flaskan eller smaken vet jag ju inte men hon gråter så svårt så det värker i hjärtat. Gav upp efter en halvtimme, då hade hon iaf fått i sig hälften. Allt bara för att jag ska börja jobba lite om 2 veckor. När jag bestämde det med min chef så kändes april väldigt långt borta och lillan har ju hunnit bli 4 månader då så jag trodde absolut inte det skulle vara några problem med flaska. Dom andra två har ju gladeligen slurkat i sig ur flaska tidigare än så.  Men inte lillan, hon var speciell redan innan  hon föddes och fortsätter så men alldeles alldeles underbar!!

Wille har varit precis lika grinig idag som han har varit hela veckan. I onsdags ramlade han dessutom på gruset och skrapade upp knät, ojoj vilket liv det var. Han grät från kl 15 till kl 17 när han somnade av ren utmattning. Det märks att förkylningen tar på hans krafter nu.

Vägarna är sopade och utemöblerna har åkt fram igen, känns som om våren är här nu. Våram termometer visar 14,5 grader i skuggan på framsidan, underbart!

Nu ska jag gå upp och hämta lillan som inte alls vill sova. Kommer sluta med en supergnällig bebis hela kvällen. Smällar man får ta!

Trevlig helg!

Torsdag

Äntligen helg snart igen!
Jag tycker det är så tråkigt i veckorna när Ismo jobbar så långa dagar. Vissa dagar känner jag mig som ensammast i världen :( Skulle mycket hellre bo närmre min familj och mina vänner, här umgås jag knappt med någon.

Gick in till stan när jag lämnat ungarna, lämnade in min lönerapport. Fick årets huvudvärk när jag var på väg hem men nu har jag fått i mig en smörgås och en banan. Ska snart knalla ner till Ica Väst med en film som hjärtat hyrde igår (Patrik 1.5) dessvärre har jag inte sett hela eftersom jag somnade i fåtöljen igår. Sen ikväll ska jag simma och sola igen, skönt!

På lördag ska vi ha lite grillfest här hemma så vi hoppas på soool och värme. Och på lördag kommer även min syster och hennes Fredrik på besök, blir nog lite shoppande skulle jag tro. Plånboken gapar tom men det löser sig :)

Nu ska jag blunda en stund innan lillan vaknar!

RSS 2.0