Svettigt svettigt

Tog en promenad in till stan i morse när jag lämnat Felicia i skolan. Skulle in på kontoret med lönepapper men när jag kom dit så var det ingen där. Dom var på kundbesök och skulle komma tillbaka efter lunch så jag hoppar det idag och tar det på måndag istället. Men när jag ändå var inne i stan så fortsatte jag min promenad hem till farmor och farfar i Årsta för att hämta Wille. Jag kan lova att det var svettigt mot slutet, solen låg på hela tiden och det var varmt!! Men nu känner jag mig duktig för det är en bra bit att gå, typ andra sidan stan.

Wille hade vaknat fyra i morse och inte somnat om igen. Lustigt för jag och Ismo gick också upp den tiden idag då vi inte kunde sova längre. Lillan vaknade 05.20 idag så hon sov gott hela vägen till farmor nästan. Wille var såå trött och svettig när vi åkte från Årsta så jag fickkämpa för att hålla han vaken i bussen. Måste ju även byta buss för att komma hem men det gick bra det med. Lillan somnade i bärselen så jag la över henne i sängen och hon märkte det inte ens och även Wille gick direkt upp och lade sig. Ska faktiskt lägga mig och vila en stund jag också innan Jenny och Felicia kommer från skolan vid 14 tiden. Sen på eftermiddagen är det sommarfest på Willes dagis så vi kan behöva samla lite krafter.

Inget nytt

Har inte så mycket att skriva just nu. Händer inget spännande, allt bara tuffar på som vanligt. Föräldrasamtal på dagis igår kväll, min prins sköter sig exemplariskt. Styrelsemöte nu ikväll, tre timmar på en stenhård stol. Jag kanske börjar bli gammal men faktiskt så tycker jag att det är ganska intressant att sitta med i styrelsen, jag tror jag har en hel del att komma med. Måste poängtera att alla andra är minst 20 år äldre. Men det var ordförande som frågade om jag ville vara med så då hakade jag på :)  Mitt projekt just nu är att få i gång ett bygge av bullerplank för oss som har baksidan mot vägen. Ja det blir morgondagens bekymmer.

Har varit duktig och betalat räkningar idag och om det har jag bara en kommentar BÖG BÖG BÖG
Jag hatar att se mina pengar bara försvinna på en minut, buhu. Skattepengar om 2 veckor, tackarr.


Min vagn är trasig!! Ska åka tillbaka med den i helgen tänkte jag. Dom får sjutton laga den där jag köpte den, det är väl sånt garantin är till för.

Over and out

Det finns ingen gud

Igår hände något frutansvärt
En underbar människa förlorade en del av sitt liv
Vi kan aldrig förstå hur hon mår nu
Och hur hon ska få sin vardag att fungera igen
Det gör så ont i mig att någon ska behöva gå igenom något liknande
Att det finns tre små barn som just förlorat sin far

Var rädda om varandra
Livet är så skört

Min underbara familj
Jag älskar er

rapport från sjukstugan

Idag känns min förkylning något bättre. Halsen gör apont fortfarande men febern verkar gett med sig iaf. Igår däremot trodde jag allvarligt att jag skulle avlida, varje gång jag gick i trappan så värkte det i kroppen som sjutton och hjärtat slog nog en miljon extra slag.
Gick till affären och handlade lite innan jag gick och hämtade barnen. Det gick bra ända tills jag kom till skolan, då tog orken slut och svetten bokstavligen forsade. Men hem kom vi med alla barn och allt!

Lillan fick ju vattkoppor i måndags, exakt 2 veckor efter Wille så nu har alla barnen haft det. Jag säger bara det, tur att man inte jobbar för undrar vad chefen sagt om man varit hemma i 6 veckor med sjuka barn :)

I måndags var jag på föreningsstämma också, jag är numera suppleant i styrelsen för våran bostadsrättsförening. Snacka om vuxenpoäng där!

Nu ska jag försöka packa lite åt Felicia som ska åka till mormor över helgen.


Wille skulle nyss hjälpa mig med att packa ur matkassen under vagnen när jag hörde ett krasch i hallen. Det blev alldeles tyst sen kom det - Oh shit! 
Vad ska man säga? Det kom så klockrent så jag kunde inte annat än skratta, det kommer jag däremot inte göra nästa gång det kommer.

Blää

Vaknade i natt av att jag kände mig konstig i halsen. Några timmar senare har jag apont i halsen, vill varken svälja eller prata.Och det märker ju Wille som har röjt sedan han vaknade. Felicia fick cykla själv till skolan för jag hade aldrig hunnit klä på alla och gå ut. Tycker egentligen inte om att hon går själv men ibland får det bli så ändå.

Helgen annars:

Lördag var vi bjudna till E&T på middag. Hade ju inte varit hem till dom tidigare så det var kul. Jättefint bodde dom iaf. Es mage var verkligen rund nu :)

Igår var vi hemma hela dagen. Grillade hamburgare ute till lunch. På eftermiddagen kom Willes dagiskompis Emil med sin pappa och lillasyster och hälsade på. Det blev en hel del stök och stojjande men trevligt var det!

Nu ska jag klä på Wille!

Dagen började...

..med alvedon, idag igen!

Fattar inte vad det är, har haft sprängande huvudvärk i 3 dagar nu. Och igår fick jag så ont i magen så jag stod på alla fyra på golvet och kunde inte röra mig en millimeter, och idag hände samma sak igen. Det gör så j-vla förbannat ont.

Lillan har fått tillbaka sina eksem/utslag igen så jag ringde bvc i morse och det är bara till att ta bort all mjölk ur min kost igen. Hade precis börjat ta in litegrann eftersom hon har varit så bra i huden några veckor nu och sen ammar jag inte så mycket numera heller. Men nu är det tillbaka till havredryck och allt krångel igen. På måndag ska vi ringa till en barnspecialist som ska utreda vad exakt det är som hon är allergisk mot.

Idag har Wille Thilda med hem från dagis. Dom var så söta när vi gick hem, babblade med varandra hela vägen och planerade vad dom skulle leka med. Nu har dom fått lite fruktsallad och glass sen försvann dom upp på rummet igen.

Nu ska jag googla lite på var man hittar mjölkfri välling. Nån som har några tips????


So long


-------------

Idag är varken huvud eller kropp med... Funderar på varför allt blir som det blir ibland och hur mycket av det som egentligen är värt att kämpa för???

Känner mig trött, ledsen och ensammast i världen, trött på att aldrig ha någon att umgås med, trött på att inte bara kunna hälsa på mamma och pappa när jag känner för det, trött på att bara vara mamma. Känns som jag helt har tappat bort mig själv...

Det är säkert nån som kommer upfatta detta som att jag är missnöjd med mitt liv, så är det inte.

Dagens misstag var att glömma Felicias skoluppgift hemma.Hon ringde från skolan alldeles nervös för hon hittade inte lappen med stödorden, hon som var nervös redan innan. Fick rycka upp Frida som sov i sängen och sätta henne i bärselen och mer eller mindre springa till skolan. Där mötte vi storasyster Jenny som kom och kramades, ibland behövs det inte mer för jag kände mig lite gladare efter det.

Nu håller jag tummar och tår för att Felicias redovisning går bra

Lillan

Hon är så duktig. Välling igår kväll igen och somnade sen på en gång i sin säng vid 19 tiden och vaknade inte förren efter 3 i natt. Ammade henne i hennes rum och lade ner henne i sin säng igen och hon somnade om på en gång. I morse fick jag gå in och väcka henne 7.30 så vi skulle hinna till skolan med Felicia. Och för första gången på länge så var hon helt nöjd i vagnen, satt och kikade på allt och sa inte ett pip. Nu sover hon igen sen en timme tillbaka. Det är en sån lättnad att allt verkar falla på plats med hennes rutinerför det har varit väldigt bökigtmed hennes sömn och mat ända sedan hon föddes. Och att det funkar med flaska är jätteskönt för då kan även pappa var delaktig i hennes matning och jag behöver inte stressa mellan hem för att amma. Det som är mindre bra är ju att jag kan börja jobba lite smått snart då, har absolut ingen som helst lust med det än.

I morse sken solen men nu ser det ut att kunna bli regn igen :( Kankse är skitväder på g för jag vaknade med huvudvärk och den verkar inte vilja ge sig!

Funderade på att åka och träna igår kväll men kroppen känns inte helt ok efter operationen än. Provade köra lite på crosstrainern hemma men fick jätteont på en gång. Men kanske smiter iväg och solar iaf!

Nu ska jag och Wille laga lunch!

 


Återblick

En trött mamma några dagar innan Fridis kom!



En vecka innan Frida föddes!



Frida några dagar gammal



Fin



Också lite nya bilder



Felicia



Ja rosa är en favorit, på alla min barn :)




Gymnastikuppvisning med tema katt



Nya kärran som pappa har köpt :)



Wille med storasyster Tina





Så där ja, nu har ni lite att kika på!

Ny vecka

Min lilla älskling som var så duktig igår och drack vällingen sov som en prinsessa på det :) Från 19.30 igår till 05.15 i morse. Då gick jag upp och ammade (ja, jag var skitduktig som orkade sitta i hennes rum och amma) Sen la jag ner henne i sängen igen och hon somnade om till 07.30. Så skönt att inte behöva ha henne bredvid sig i sängen för nu börjar hon röra sig så mycket så jag är livrädd att hon ska ramla ur. Hon fick välling i morse också, gick sådär men hon dracka iaf hälften. Kan nog bero på att hennes syskon härjar runt henne också så matro är det inte frågan om här hemma:)

Nu har hon ålat sig ur babygymmet :) Gud så fort allt går nu, min lilla prinsessa!

Såg förresten att magtröjan är inne nu i sommar, alltså kommer jag att vara ute för magtröja nej tack!


Familjedag i Sthlm

Lördagen började med en långpromenad på morgonen för mig och lillan. Eftremiddagen spenderades i Knivsta där det vankades kalas!

Idag bestämde vi oss för att åka lite bil :) Tycker det är skönt att åka bil, iaf när ungarna somnar. Vi åkte ner till Sthlm och ut till Lidingö så vi fick se var pappan håller hus hela dagarna. Sen fortsatte vi in mot stan. Köpte med oss mat från Max och satte oss i Kungsträdgården och åt. Sen strosade vi lite i gallerian, köpte lite kläder åt lillan, åt glass och sen åkte vi hemåt igen. Supermysig dag med familjen :)

Har trugat lite med napp till lillan och nu börjar hon ta den mer och mer så då tänkte jag att nu provar jag med flaskan också och tro det eller ej så drack hon hälften av vällingen utan problem ur flaska som hon tidigare totalvägrat! Efter det somnade hon hur snällt som helst! Mycket stolt mamma :;)

Wille får vara hemma måndag och tisdag sen får han nog gå på dagis igen. Kopporna har torkat men vill inte att han ska gå dit när han fortfarande är så prickig.

Nu ska jag äta lite grillrester och kika på tv.

Gaaaaahhh

Så uttråkad så jag kan spy!!!

Vill inte sitta inne med sjuk och gnällig unge när det äntligen är sol ute!! Helgen känns ju inte direkt efterlängtad när man inte kan göra nått.

Wille kliar sig till förbannelse och är typ täckt med variga, vätskefyllda koppor. Till på köpet har han fortfarande vaxpropp i båda öronen och skriker så fort han pratar. Ringde bvc och dom skrev ut nått som vi ska prova med. Helst skulle vi vilja att dom tog bort vaxpropparna nere på vårdcentralen men dit är vi ju inte direkt välkomna nu när vi smittar (läs Wille) Som Ismo sai morse: fan det är vattkoppor inte svininfluensa. Till o med förskolan suckade när jag ringde igår: Åå då har vi vattkoppor på avdelningen nu, suck! Ja, förlåt så hemskt mycket att mitt barn fick en barnsjukdom som typ varenda unge har haft eller kommer att få!  Självklart är det inte kul när det går så smittsamma sjukdomar på förskolan men hur kul tror dom att Wille tycker det är då??

Usch vad negativ jag är idag!

Suck och stön, nu ska jag bråka vidare med Wille!

Naturlighetskulten

Läste nyss en artikel i Arbetarbladet som började så här:

"Ett av sätten att undvika skador i underlivet vid förlossning är att hålla emot för att motverka en för hastig födsel"

Jag kan sätta hur mycket som helst på att den som skrivit den där artikeln inte själv har fött barn för vem i h-vete vill ligga och hålla emot när man har så j-vla ont så man lätt skulle kunna svimma av?? Jag skulle lätt ha kunnat offra både mitt högra och vänstra ben för att det skulle gå snabbt! Sen om dom fått använda en hel rulle tråd för att sy ihop mig hade jag nog inte brytt mig om. (och nej jag har aldrig behövt sy, jag är en mycket rutinerad föderska)

Jag är imponerad av dem som har den kontrollen att dom själv kan bestämma ner det är dags att släppa ut den lille...



För övrigt så har jag gjort en supergod paprikasoppa idag. Vad du krånglar till det sa min lillasyster när jag berättade vad vi skulle äta, lätt för henne att säga som lever på Tacos och ändå ser ut som en tandpetare. Soffipropp, jag ska visa dig hur spisen fungerar nästa gång jag hälsar på :)


Nu måste jag nog väcka lillbus annars blir det en sen kväll för henne. Sen läsa läxor med Felicia. Ingen rast, ingen ro.


Måttligt road

av att ha ännu ett barn med vattkoppor hemma. Wille är helt klart mer utsatt än vad Felicia var, hon märkte knappt av det medans Wille har skrikit och gnällt hela dagen. Han har legat på golvet och gnussat ryggen för det kliar så. Paula var hit med Tavegyl som jag ska prova ge han, tusen tack!

Ismo köpte en gåstol åt Frida igår och hon är supernöjd med den :) Så himla go när hon åker fram och tillbaka.
Liten blir stor och det känns lite ledsamt, vill ju ha henne så här liten jämt!

Nu ska vi äta mellis

Glömde..

ju säga att jag har världens bästa sambo som har tagit hand om allt här hemma idag!

Du är mitt liv och jag älskar dig mer än allt annat


Operationen avklarad

Skrevs in klockan 7.15 i morse, förmodligen deras nervösaste patient ever. Hade en massa frågor till narkosläkaren om operationen, amning efteråt bla bla, allt sket sig när narkosläkaren kom ut och presenterade sig och berättade att han var från England och inte kunde ett ord svenska??? Öhh var mitt enda svar när han frågade om vi kunde gå igenom papprena på engelska. Jag nickade lite fint åt alla frågor och gick sean därifrån ännu nervösare. Fick sedan vänta över 3 timmar på operation, lyckades iaf somna en stund på förmiddagen.
Fick komma ner till operation vid lunchtid iaf och då hade nervositeten lagt sig lite, ända tills dom lade över mig på operationsbordet och spände fast ben och armar. Blev alldeles kallsvettig och skakig och då blev jag snabbt sövd, tack!

Inom 4 veckor får jag svar på om dom fått bort allt och sen blir det koll var 5e månad i några år innan man blir "friskförklarad"

Känner mig inte alltför pigg just nu, yr och ont så ska nog lägga mig snart så jag orkar med morgondagen (Wille har fått vattkoppor idag)

Natti

Slut som människa

Idag har jag varit helt slut. Ögonen svider och jag har somnat så fort jag satt mig i soffan flera gånger. Lillan är nog inte helt pigg heller för hon har sovit 2 timmar på förmiddagen och sover nu igen, hon är nog inne på 3e timmen nu. Wille och Felicia är i lekparken med alla andra ungar i kvarteret så jag hamnade här.

Sitter och retar upp mig på att våran vagn inte har ett integrerat 5-punktsele, suck! Sånt borde jag väl ha kollat innan vi käpte den :(  Lillan blir galen när jag lägger henne i liggvagnen, men eftersom hon är för liten för att sitta i sittvagnen utan åkpåse så har jag inget val än att ha liggvagnen fortfarande. Och selen som tillhör vagnen är helt värdelöst då man bara hakar fast det i sidorna. DEet betyder att hon inte kommer kunna sitta i vagnen förrens hon är helt stadig och det lär väl dröja ett bra tag till.  Fick jag bestämma så skulle jag sälja den och köpa en annan istället, men då får väl karln spader.

Ikväll ska jag nog ta ett långt skönt bad. Har inte badat än sen jag fick Frida och nu ska jag ju operera mig på onsdag så efter det får jag inte bada på 4 veckor igen.

Nu ska jag fixa middag till gangstrarna.

Helgen

Jag tror bestämt att karln i huset varit hemma alldeles för länge nu när han börjar gå och fippla med inredningen. Kom nyss på han med att vrida på ett underlägg på köksbänken då han tyckte det låg bättre åt andra hållet, what??

Idag har vi tillbringat dagen på Fyrishov där Feicia har haft gymnastikuppvisning.  Dom var utklädda till katter (vi fick låna en kattsvans av Paula i sista stund, tackar! Har inte glömt bort den, kommer i morgon med den) dom vai iaf så duktiga :)

Igår fick Felicia ta med en kompis och gå på bio själv för första gången. Tjejerna var nog lite nerviga i bilen dit för dom sa inte ett pip på hela vägen men när jag hämtade dom så var dom så uppspelta. Jag var nog också lite nervös ifall det skulle hända nått men det hade gått så bra. Jag, Ismo och Frida var kvar inne i stan och strosade runt under tiden. Ismo köpte lite nya kläder till sig och Felicia. Wille var hos farmor under tiden, han kom på att han ville åka dit igår på eftermiddagen, sötisen.

Nu var det nån som vaknade på övervåningen :( Gissar på Wille!

Gonatt

1 maj

Och soool!

Karln slänger på sommardäcken på bilen med lite hjälp?? av Wille. Jag har haft lillan i bärselen ute i solen men nu började det bli tungt! Vi ska byta till den andra bilstolen åt henne idag. Den är från 0-25 kg så jag tror hon kommer sitta bra i den. Hon är ju iaf för tung för att bäras i den andra.

Annars så står det handla mat på schemat idag. Kör nog på med gi maten ett tag till. Dietisten som gästspelade på föräldramötet slängde ur sig att gi mat inte alls ger någon viktminskning. I så fall är jag ett undantagsfall för jag gick ner 2 kilo den veckan. Tog visserligen lååånga promenader också men ner gick jag iaf!

Nä nu ska jag anmäla Flisan till fotbollsskolan och sen ut och hjälåa dom andra med bilen!

RSS 2.0