Semesterplaner

Vi ska ju som sagt till Öland vecka 30 och vilka spelar inte då?? Takida! Så nu har vi bokat biljetter så det blir en bra avslutning på våran semestervecka där nere. Längtar som sjutton till Öland nu. Har aldrig varit där men jag vet att vi kommer få en toppen vecka, det känns extra roligt att Tina och Jenny ska följa med. Vi behöver verkligen få tid att rå om dom också, dom blir lite åtsidosatta eftersom dom är äldre. Dom små tar så mycket tid hela tiden men det betyder verkligen inte att vi tycker mindre om dom för det, alla "våra" barn är underbara på sitt vis. Det känns bra att våra små har så mycket äldre syskon att vända sig till när dom växer upp.

I morgon åker jag och Tina upp till Sandviken och partajar lite med Sofia och några av hennes kompisar. Ser fram emot en kväll för mig själv. Jag kommer förmodligen att längta ihjäl mig efter barnen och Ismo så klart :)

So long suckers

Onsdag

Idag är det Tinas födelsedag!! Hela 19 år blir min styvdotter :) Det ni! Vi är i full färd med att duscha och göra oss iordning för att åka hem till henne och Calle för lite födelsedagsfirande och grillning!

Dagen idag har jag tillbringat inomhus i vårat svala vardagsrum med en bok -skymningsbarn. Kände att jag borde ta det lugnt med solandet då jag legat ute 2 dagar och brännt mig ganska rejält på axlarna, jag som aldrig brukar bränna mig så mycket.
Felicia älskar fotbollsskolan och verkar inte ett dugg slutkörd efter 3 dagar i hettan. Däremot har t om hon brännt sig, och det hör inte till det normala. Hon brukar se ut som en pepparkaka efter en dag i solen.

Nu var det tydligen min tur att duscha!


Återkommer med lite kort senare!

Vem har lust att...

blogga när det är sånt här väder ute!!! Helt underbart!

Midsommar firade vi i Sandviken. Började med sill lunch hemma hos mamma och Bengan i Stensätra. Klockan 15 var det dans runt stången i Högbo, vädret kunde ju ha varit bättre men det var iaf uppehåll. På kvällen grillade vi hemma hos syster Sofia och Fredrik.  Vi sov även där så det blev lite vin och annat gott under kvällen.

Midsommardagen åkte Ismo med Bengan till stugan i Hälsingland för att fiska hela dagen. Vi andra åkte till Högbo och försökte spela minigolf. Det gick inte helt smärtfritt med Wille då han var helt omöjlig och bar sprang på banorna hela tiden. Gissar på att det var sömnbrist utan dess like då han var uppe långt in på natten kvällen före. Efter det fikade vi och sen blev det lite lek innan vi åkte hem igen.  Hann med en snabbvisit hos min gammelmormor också. När ungarna började kinka mot kvällen så gjorde jag dom nattklara och satte dom i bilen sen åkte vi till Jädraås och mötte upp Ismo som var på väg hemmåt igen.

En mycket lyckad midsommarafton!

Sofia och Fredrik var helt fantastiska med Frida och jag fick ligga kvar i soffan och läsa tidningen och bara vara på morgonen. Men som vanligt så blir jag helt deppig när vi åker från Sandviken. Vill så gärna kunna träffa min familj oftare. Önskar vi kunde bo närmre.

Nu ska lillan få lite lunch innan vi hämtar dom andra busarna!

Våran prinsessa

Igår blev våran lilla prinsessa 6 månader.
Dom första 3 månaderna bestod mest av kolik och ständig gråt och vissa stunder var jag nära att ge upp. Numera är hon världens gladaste , underbaraste lilla tjej som väldigt sällan gråter. Hon älskar sin nya kost bestående av barnmat, gröt och hör och häpna välling! Hon sitter själv kortare stunder och har precis fått sin första tand. Hon skrattar högt när syskonen busar med henne och hennes favoritsyssla är att jaga dom med gåstolen.

Först nu när jag ser hur fint hon utvecklas börjar oron släppa mer och mer om att något skulle vara fel med henne. Ibland skulle jag bara vilja åka upp till barnläkaren och visa upp henne, mitt fullt friska barn som han hade mage att uttala sig om, hon som till 99% skulle vara sjuk, missbildad med kromosomfel.
Jag är så arg på han,  för han var det vardagsmat att ställa en sån diagnos, för mig vändes hela livet upp och ner.

Men efter 8 ororliga veckor föddes hon, våran lilla prinsessa, så perfekt som bara ett nyfött barn kan vara.





Jag älskar dig min lilla Fridis

En prins är född

GRATTIS ELINA OCH TOBBE TILL ERAN  LILLA PRINS!!


Busiga barn

Wille och Felicia sitter och kollar på barnprogram och lillan jagar dom i gåstolen :) Man riktigt ser hur kul hon tycker det är när dom knuffar bort henne och hon tar sats och kör på dom igen!

Idag ska jag tvätta tvätta och tvätta, städa städa och städa!! Hela soffan ska kläs av och få bli fräsch igen, sägarna behöver rena kläder. Ungarnas byråer behöver städas ur, skrubben uppe ska få sig en makeover och sen har vi ju det vardagliga som att dammsuga och damma. 

Ikväll ska jag på styrelsemöte igen, har faktiskt ingen lust alls. Känner mig fortfarande tröttare än tröttast.  Vill hellre åka och träna men men.

Om 1 månad åker vi till Öland, å jag längtar!!!

Söndagsnöje

Det blev inge Ikea idag, som vanligt så är jag tidsoptimist uti fingerspetsarna :)
Men en tur till Barnens hus (eller barnvagnshuset som Ismo tror det heter) hann vi i alla fall med. Köpte en smidigare vagn till lillan inför kommande Ölandsresan. Våran Brio är en favorit men på tok för tung och klumpig för att lyfta i och ur bilen när vi ska iväg någonstans. Men självklart är det den som kommer att användas mest när vi är hemma!
Klockan 14 lämnade vi Wille på kalas och vi andra åkte till Ica maxi och storhandlade. En sak är då säker, vi har absolut inga problem med att göra av med pengar :) När vi var klar åt vi på McDonalds innan vi gick vidare till Lindex. Handlade lite på rean, fick en hel del fint med hem.

Hem och packa ur matvarorna sen hem till Emil för att hämta Wille. Där blev även vi bjudna på fika och kom inte hem förren 19 tiden. Tre supertrötta barn som stupade i säng mer eller mindre.

Imorgon står det storstädning på schemat.

Trök

Jag är så less!!!

Det har regnat konstant i 3 dagar nu, 3 dagar!!  Vad är det frågan om??? Kul början på sommarlovet.
Jag känner mig tömd på energi, lackar ur snabbare än nånsin och känner mig bara sjukt uttråkad. Tydligen ska det fortsätta så här ända fram tills midsommar.

Känner verkligen inte för att åka till gymmet heller när det är helg. Sprang en vända igår medans det inte regnade så farligt, skönt att röra på sig.  Idag regnar det desto mer men jag hoppas jag hinner med en vända innan kvällen.


Nu ska jag hoppa in i duschen sen ska vi iväg till Ikea medans Wille och Ismo går på kalas

Liten blir stor!

Våran lilla tjej har fått sin första tand! Kände det nyss när hon bet tag i mitt finger, inte undra på att hon haft feber och varit snorig lilla hjärtat! Tänk om man kunde stoppa tiden, vill inte att hon blir nå större nu.


Sommarvärme??

Verkar det vettigt att jag ska behöva ha fleeceoverall på lillan 1 vecka in i juni?? Känns lite osommrigt tycker jag, hade ju föredragit lite mer värme kanske!

Wille lider verkligen av pollenallergin. Ögonen är alldeles röda och det rinner hela tiden. Nästa år ska jag försöka kolla upp hur det funkar med sprutorna som man kan få för ögondropparna är ett himla projekt.

Igår städade jag iaf  hela huset. Ibland känns det verkligen som om vi bor jättestort för gud vilken tid det tar att ta sig igenom alla rum. Speciellt som ungarna springer efter och drar fram allt igen. Ska till Ikea en kväll nu i veckan och inhandla lite mer förvaring till både Wille och Felicia.

Idag ska jag bara vara hemma sen träna ikväll. Imorgon ska jag träna på förmiddagen och sen ska jag leta sandaler till Felicia. Torsdag ska jag baka till klassens skolavslutning och till fikat här hemma efter. Har hittat ett recept på cheesecake med vit choklad, låter sjukt gott.

Nu ska jag se om lillan vill sova enh stund


Ååå

Nu låter det katastrofalt illa av mitt kylskåp!!!

Hejdå Öland, hej SIBA!




Hmm

Helt säker på att det stod 4,2 grader på termometern när jag kollade vid halv åtta i morse.  Brr tänkte jag och satt på oss jackor innan vi gick till skolan. Halvvägs dit så kände jag hur jackan klibbade fast och kollade på Wille och ser hur svetten rann på han (han hade både vindfleece och vindjacka) Måste verkligen ha kollat fel eller så har
termometern bangat ur.

Nu är Wille ute och leker och lillan sover middag. Ska försöka ta tag i städningen tänkte jag!

Trasig micro och möglig barnmat

Våran micro gick sönder i veckan (eller om det var förra veckan) iaf så hade jag ställt in en tallrik med barnmat och när den var klar och jag skulle öppna luckan så ville den inte. Först ikväll så tog karln tag i det och försökte laga men utan framgång så nu har den fått flytta ut ur huset. Barnmaten som fortfarande stod kvar i micron var inte längre barnmat. Nog om detta!

Följden av det hela var att när vi började kolla efter en ny micro så föddes en ide om att byta ut hela köket (så här är mitt liv, en liten sak blir ett jätteprojekt) Efter några timmars planerande på Ikeas hemsida så har vi nu fått till ett kök som föll oss båda i smaken. Där tog turen slut, karln vill vänta tills efter sommaren, jag vill börja i morgon! Så nu tröstäter jag en massa godis och hoppas att han ska smälta av mina hundvalpsögon.

Detta var inte helgens enda stora projekt (tro det eller ej) men vi har även spenderat söndagen med att kolla nya bilar. Vi har flängt runt hos dom flesta bilhandlare här i Uppsala på jakt efter en 7sittsig bil. Men även här är Ismo en snåljåp haha. Nä så allvarligt är det inte, vi ville bara kolla läget på bilmarknaden lite. Våran är ju bara 1 år gammal så det känns väl kanske inte så akut med en ny bil utan det är mer att vi vill ha en lite större bil. 

Innan vi åkte i morse så var Wille ute och lekte medans vi gjorde oss klara. Efter en stund hör jag han komma skrikandes från lekparken och jag springer ut med Frida på armen för att kolla vad som hänt. Blev lite lätt kallsvettig när jag ser att blodet rinner ur munnen på honom. Ismo fick komma ner och hjälpa mig tvätta av han och kolla vad som hänt eftersom jag är skitlöjlig när det gäller mina barn och blod. Han hade fått en gunga rakt i ansiktet så han hade bitit sig själv i läppen, därav det kraftiga bloflödet för såret i sig var inte alls farligt stort. Han är en vilding våran Wille, i torsdags när jag hämtade han på dagis var han lite röd under ögat som övergick till ett rejält blåmärke under natten. Han berättade att han hade boxats med en kille på dagis och ramlat in i en hylla.

Felicia har sovit hos farmor och farfar sen igår. Jag tog bussen hem till dom igår med henne för att sen fortsätta in till stan för att möta upp Ismo och Wille. Gick på stan en vända, provade en gul POP jacka på Wille men inte där heller hakade Ismo på så det blev ingen (den kommer snart inhandlas med eller utan hans samtycke haha) en sen lunch i form av grekisk sallad och en öl på restaurang Alexander innan vi tog bussen hem.

Som vanligt en fullspäckad helg, tur att det är en vecka tills nästa helg så man hinner vila upp sig lite!

Over and out

Vad bjuder denna dag på???

Karln ramlade in halv fem i morse och har precis vaknat till liv igen. Själv gick jag upp strax efter halv åtta och nu känns det som jag har varit vaken en hel evighet. Har sovit dåligt i natt också, har svårt att sova själv i sängen. Om en stund ska jag köra Felicia till farmor för hon ska sova där. Vad vi andra hittar på denna nationaldag återstår att se. Kännermig inte på topp, yr i huvudet och en konstig känsla i bröstet/halsen. Känns som om det pulserar hårt i halsen hela tiden, obehagligt. Ska kanske ta och ringa min husläkare på måndag för nu har jag haft så här i ett par månader. Nog klagat!

Nu ska jag se vad vi kan hitta på med Wille för att han ska bli nöjd idag!

Jaha

Nu har jag varit iväg och solat, handlat det jag glömde när jag var till maxi tidigare och varit till Stadium och köpt regnbyxor åt Felicia. Blev ett par svarta Everest, dom verkade bäst. I morgon ska jag följa med Felicias klass till Fyristorp på läger. Vi kommer bara att vara med halva dagen för på eftermiddagen ska vi till Björklinge på student mottagning hos kusin Sara. Vädret ser ju verkligen inte lovande ut men vi får klä på oss ordentligt så blir det nog bra.

Älsklingen är iväg och spelar innebandy och jag hade tänkt strka kläderna till i morgon eftermiddag men jag börjar överväga att göra det i morgon istället.

Lillan ska på 6 månaders koll i morgon och då är det dags för vaccination igen. Jag har så svårt för att se små barn få sprutor så imorgon får Ismo ta det.

Nu ska jag kika på Design Simon & Tomas

Detta tröttsamma väder

WTF tog sommaren vägen??
5 grader och regn är väl det sista man vill ha i juni men det kankse inte var direkt oväntat. Egentligen borde jag åkt in till stan och fixat inför i morgon men jag orkar fanken inte. Måste iaf ner till Maxi och handla, ja det får bli dagens projekt.

Ikväll ska jag och Tina iväg till gymmet, köra ben och mage. Sen ska Ismo lira innebandy så då kan jag med gott samvete somna i soffan ikväll.

Nä jag har fanken inget att skriva om, trööök.


Helgen

Kan man bli annat än glad när helgen har bjudit på strålande sol och värme utan dess like!!! Underbart!!

Lördagen tog jag med Felicia, Wille och Frida och åkte till Sandviken för att kolla på Mora Träsk. Willes favoriter, deras dvd skivor är en förbrukningsvara i vårat hem och vi har fått köpt nya i omgångar då dom gamla säkerligen blivit sönderspelade! Min pappa följde med så jag fick lite hjälp med att hålla koll på vilddjuren. Dock blev det lite för varmt för lillan som inte ville komma till ro i vagnen och var kinkig med maten. När vi kom hem hade älsklingen och storasyster Jenny varit in till stan och strosat, mysigt med en pappa och dotter dag. Kylen var laddad med cider i olika varianter som avnjöts i solen på baksidan,underbart med andra ord! Mot kvällen kom farmor hit och åt pizza med oss och efter vi nattat barnen så åkte jag, älsklingen och Tina ner på stan för att dricka en öl som slutade med 3 glas vin för min del.

Söndagen var jag lite lätt sliten, det var ju inte igår man festade till sist så det var lite tungt i huvudet. Älsklingen gick upp med barnen så jag fick sova en stund till. Nästa gång jag vaknade till så stod det en bricka med fruksot bredvid mig i sängen, tack älskling.

När vi vaknat till och gjort oss klara så packade vi filtar och lunch och åkte ner till stadsparken. Efter några timmar var det dags att åka hemåt för att hinna till Jennys fotbollsmatch.
Ismo tog med Jenny, Wille och Felicia och åkte ut till samlingen medans jag tog en promenad ända ut till Hagby. Det var bra mycket längre än jag hade trott men som tur var somnade Frida i vagnen nästan direkt vi gick hemifrån och sov hela vägen. Jag trodde att det var lite drygt 7 km ut men det var nog närmare 1,2 mil så det tog 2 timmar att gå. Solen låg på efter hela vägen och det var så hett. Halvvägs ringde Ismo och frågade om han skulle hämta mig och jag var så nära att säga ja då fötterna värkte och svetten rann men envis som jag är så tackade jag nej till det och traskade på. Jag kom fram precis när matchen slutade och det var nästan tur för då ville jag bara hem och duscha.

När vi kom hem duschade jag av Wille och Felicia sen tog jag en dusch med Frida medans Ismo grillade hamburgare.
Somnade tidigt kan jag lova, helt slut.

Morsdagspresenter har jag fått också :) Ett presentkort hos Drottninggatan 2 av Ismo och av Felicia fick jag ett nattlinne med texten världens bästa mamma och örhämgen, armband och halsband i matchande färger. Underbara familj!

Nu ska jag hoppa in i duschen innan lillan vaknar. Sen ska vi baka rabarberpaj till mellis!

RSS 2.0