Bebis

Grattis Peter och Fia till bebisen!!
Du kommer bli världens bästa mamma!

Och som Fia sa i telefon - Nu är det bara du kvar!

Ja vi får väl se när våran vill titta ut, värkar i fredags kväll och lite grann igår!

Håll tummarna för att hon kommer i veckan!


Sjuk??

Igår när jag hämtat barnen så var dom ute och lekte en stund medans jag lagade mat. Efter en stund kom dom in och kollade på film, jag hörde hur dom stojjade och busade på Felicias rum. När maten var klar kom Wille ner och lade sig på köksgolvet och sa att han hade ont i magen. Kände på han och då var han jätte varm. Sen låg han på golvet medans vi åt och plockade undan efter oss. När jag skulle böja mig ner för att känna på honom igen och ge honom alvedon så märkte jag att han hade somnat :) Sen sov han som en stock trots att älsklingen kom hem och satt sig och åt, Felicia sprang upp och ner och jag höll på plocka i köket. Vi fick bära upp han med kläderna på och lägga han. 

Sen sov han till 5 i morse, då var han utvilad :) Hade ju sovit från 5 igår kväll. Idag är han mycket piggare igen och är inne på andra omgången av Mora träsk! Lika bra att han får vara hemma en dag från dagisså det inte blir värre.

Nu ligger han bredvid mig i sängen och vill mysa! Vem kan säga nej till det??

Nu...

...har jag dammsugit, bytt handdukar, kört igång både diskmaskin och tvättmaskin samt burit upp allt nytvättat och placerat de i sina rätta garderober.

Jag har även stolt konstaterat att båda barnens rum är städade,dom är duktiga mina små troll på att hålla ordning i sina rum.

Nu tänker jag bara lata mig resten av dagen,mår illa och känner mig inte alls pigg.

Blää

Har precis betalat räkningar!!!
Jag fattar fan inte, ju mer pengar jag får desto mer räkningar får jag!!
Helt plötsligt skickar CSN räkningar varje månad! Hur ska man ha råd att betala 1700 kr i månaden sen när jag är föräldraledig. Jag har väl för tusan andra utgifter också. Har även lagt in mina räkningar för december så det inte blir bortglömt i allt julstök och bebisfödande. 9000 kr nästa månad också :(
Jaja det blir iaf lite bättre i januari. Måste iaf ringa CSN och kolla vad som hänt för enligt deras avbetalningsplan så ska jag betala var tredje månad, inte varje som jag gör nu! Fördelen är väl att det minskar ju betydligt snabbare.

Hatar det här skitvädret också, det är ju bara blank is på vägarna! Går och spänner mig för att inte ramla, just nu känns det som jag har sprungit ett maratonlopp, min kropp går i bitar!!!

Nu ska jag äta frukost och kika på tv en stund!!

Kalas


Vitt vitt vitt


*****

Kan inte fatta att det bara fortsätter snöa!!! Helt sjukt ju, så här mycket snö har det aldrig varit i Uppsala så länge jag bott här!!

Gjorde ett försök till att gå och hämta Felicia nyss, kom halvvägs till skolan då ringde Ismo hemifrån och berättade att Nina ringt och frågat om Felicia fick följa med hem till Gabbi och leka.  Så det var bara vända om och pulsa hemåt igen.

Hela området ser ut som ett vinterlandskap, inte direkt så dom har hunnit plogat mellan husen. Vet inte om det skulle göra någon nytta heller för det verkar ju bara rasa ner snö. Dock skulle jag vilja att posten kom fram nångång så man kan få se lönespecen, sen är det ju första gången som min hp betalas ut så jag har inte så stor koll på hur mycket det blir.  Vet att jag har en massa utgifter denna månad iaf.

I morgon kommer min syster Jess hit, om vädret tillåter! Vi ska in till stan och julshoppa lite innan vi åker hem hit och firar Felicia.
Jess har ju varit stand in vid båda mina förlossningar så både hon och Ismo har skämtat om att det säkert blir i morgon bara för att hon är här då! Vem vet vad lite shopping kan göra för att sätta fart på det!


Just nu sitter jag och funderar på hur översnöad våran stackars bil är!


Haha

Ja jag vet att det är liite tidigt med stakar å grejjer :)
Men det struntar vi i för i år ska julen bli bättre än på många år!!!
En massa rött, julpyssel, en riktig Disney gran och en massa glada barn!

Och det bästa av allt, en nyfödd liten bebis!

Åå vad jag längtar!!

Det var det

Ännu en födelsedag avklarad om man bortser från barnkalaset nästa helg.

Igår var mamma, Sofia, Fredrik och mina småsystrar här. Wille spelade pajas så dom höll på skratta ihjäl sig. Felicia fick en massa bratz, polly pocket och pet shops. Vet inte hur mycket sånt hon har nu. Wille fick jättefina kläder av mormor också! Sen kunde såklart inte mamma låta bli att köpa en mössa och vantar till bebisen också :) Så nu har vi en varm vintermössa till henne också när hon väl kommer!

Idag har jag satt upp ljusstakar och stjärnor i fönstren, det är såå mysigt!! Och all snö som har kommit I love it!!!! Tänk om det kunde få ligga kvar länge nu!

Nu ska jag ner å kika på tv en stund med min kärlek

Rubrik??

Igår fick jag ringa och förvarna älsklingen att det kanske var på g. Fick en slemliknande blödning (mysigt va) och sen började det värka i ryggen och som det tryckte på nedåt. Tyckte redan på torsdag kväll att jag kände mig så nervös och spänd och hade svårt att slappna av. 
Det gav sig iaf lite mot kvällen igår men det känns inte helt ok än. Så länge jag ligger stilla känns det skapligt men så fort jag rör på mig så börjar det trycka på igen. Känns lite nervöst nu när barnmorskan sagt att det kommer gå så snabbt. Kanske jag som känner efter för mycket men jag kommer så väl ihåg att det var precis så här när Wille föddes. Började lite lugnt ena dagen och så avtog det helt och dagen efter så satte det igång med fart kan jag lova. Den bilfärden till BB önskar jag inte ens min värsta fiende :) Min syster Jessica har nog aldrig kört så fort från Järbo till Gävle!

Idag kommer iaf familjen hit och firar Felicia!
Först ska vi ut så barnen får busa i snön lite.

Mina fina barn


Älsklingsgumman

Idag fyller mitt hjärta 7 år!
Vi hörde att hon var uppe och smög tidigt i morse, kan tro att hon var pirrig och väntade på sina presenter :)

Hon fick kläder, polly pocket, halsband och det bästa av allt ett  petshops hus! Hon blev alldeles till sig när hon öppnade paketet. Hon och Wille lekte in i det sista innan det var dags att gå till skolan. Själv la jag mig i badet medan dom lekte. Känner mig så konstig i kroppen så det var verkligen skönt med ett bad. Efter ett tag kom Wille in och börkade klä av sig -Wille vill bada med mamma! Då var det dags att kliv a upp annars hade vi aldrig kommit iväg till skolan.

7 minusgrader var det ute när vi gick. Tycker det är ganska mysigt när det är så kallt och man får klä på sig en massa, nackdelen är väl att jag inte kommer i så mycket just nu. Och Willes fuskis har försvunnit på dagis, har letat i 2 dagar nu men den verkar vara borta så jag får nog köpa en ny.

Nu ska jag in till jobbet en vända och lämna in lite lönepapper!

*****

Idag var mina värden på väg upp igen! Och sköldkörtel provet visade inget konstigt heller och min mage har växt igen. Min barnmorska har 4 st som ska ha samma datum som oss :) Så hon tycker det är jätte spännande!

Våran lilla tös har även sjunkit ner ännu lägre så nu ligger hon verkligen långt ner. Jag frågade om det hade nån påverkan på förlossningen och ja det kommer nog att gå väldigt snabbt sa hon. Hmm förmodligen snabbare än med Wille som det tog 4 timmar med!! Och hon trodde inte heller det skulle dröja så länge innan det satte i gång! Så vi har fått order om att vid minsta värk åka direkt in!

Tänk att denna långa väntan kanske snart är över!!!

Inte mycket...

har hänt dom senaste dagarna.
Igår var Wille hemma med mig, måste passa på att få lite egen tid med barnen var för sig innan bebisen kommer.
Vi var till öppna förskolan en stund sen sa Wille helt plötsligt - nu tycker jag att vi går hem. Och så gick han och tog på sig overallen :) När klockan var två så tyckte han att pappa och Felicia också skulle komma hem.

Det var verkligen inte lätt att gå igår, det var alldeles för halt. Tur att jag hade vagn att stödja mig emot. Det tog oss 40 minuter att gå hem från skolan. Och det kändes verkligen i kroppen på kvällen. Man spänner ju sig så när det är halt.
Idag har vi iaf bil hemma, skönt!

Bm besök klockan 13.00 idag! Hoppas alla värden ser bra ut nu, det är ju så nära och jag orkar verkligen inte hålla på med en massa extra besök och prover hela tiden.

I morgon fyller mitt hjärta 7 år!!

Så...

har helgen flugit förbi igen!!

Tycker veckorna går riktigt snabbt nu.
På fredag fyller Felicia 7 år så i helgen blir det kalas för släkten, dvs dom som tar sig tid att komma!

På onsdag går jag in i vecka 36 och hitills har jag gått upp 9 kilo sen inskrivningen. Inte så överdrivet farligt!

I veckan borde jag baka lite mer till helgen men orken finns inte just nu.  Alla presenter är iaf köpta och inslagna.
Har försökt fylla i ungarnas jul och nyårs ledighet till fritids och dagis men det är lite svårt att planera dagarna före jul just nu känns det som.

Ne nu ska jag stoppa Felicia i säng!

Äntligen fredag??

Känns som dagarna bara flyter ihop när man bara går hemma. Vill ha bebis nu så man kan ut och gå eller iaf ha någon att fördriva tiden tillsammans med!
Om min kära vän Fia Fagerlund kunde kläcka ut sin bebis snart, det är en milstolpe i min graviditet :) När Fia har fått så är det inte långt kvar tills våran kommer!  Jaja jag satsar på att ha det här avklarat till Lucia!

Åå det verkligen öser ner ute :( Så less på det här tråkiga vädret nu. Jag vill ha snö och kallt!! Funderar på att byta gardiner i vardagsrummet till mina röda panel längder och byta ut den vita pläden mot den röda :) Jag vill ha julen länge! Förstår inte dom som sätter upp ljusstakarna i mitten av december för att plocka ner dom veckan efter jul igen. Jag brukar göra allt klart tills Felicia fyller den 21 november. Jag har dock inga gardiner med tomtar osv, sånt tycker vi inte om. Jag kanske har blivit avskräckt av min mormor där det bokstavligen kryllar av tomtar runt jul :)  Saknar jularna hos min mormor. Nu känns det enklare att vara kvar hemma över jul när man själv har barn. Här har vi ju farmor och farfar och Ismos barn som vi också vill fira jul med. Men ändå är inte min familj här...

Nu ska jag tvätta lite!

Pepparkaksdeg

Är nog det godaste som finns.
Såg för någon vecka sedan att det fanns i affärerna nu men jag ville inte förstörajulstämningen med att redan köpa hem. Igår kunde jag dock inte hålla mig mera och nu har jag snart ätit upp hela :)

Ica maxi hade satt upp julpynt och stjärnor i fönstren, såå himla mysigt!
Jag älskar julen, har redan börjat byta gardiner här hemma :)  Och snart får man sätta upp ljusstakar och fixa!

Om en vecka fyller min älsklingsgumma 7 år! Tänk så fort tiden går, vill ju ha mina barn små jämt!
Fick höra av två stycken igår att dom tyckte Felicia var så snäll och duktig, en liten dam sa dom :) Känns så kul att höra!

Ne nu ska jag kika i lite bloggar sen sova en stund!

Felicia skolfoto


*****

Behövde inte åka till sjukhuset idag, istället har läkaren skrivit ut andra tabletter som jag ska äta en vecka nu och i morgon ska jag tillbaka och ta prover på sköldkörteln, jippie!
Tur att man inte är spruträdd!

Nu har jag nyss kommit hem från tandläkaren, bedövad i halva ansiktet. Orkade inte åka till och hämta barnen så älsklingen får göra det nu när han kommer hem. Det känns verkligen i kroppen efter att ha legat på rygg i över en timme, till slut kunde jag knappt andas men som tur är så har jag en toppen bra tandläkare som dalltar med mig som en annan bebis :)

Nu ska jag vila en stund innan familjen kommer hem!



Lilla spöke kom ut snart, vi längtar efter dig.....



Tröttsamt

Var till min barnmorska på ett extra besök i morse. Hon skulle kolla mitt hb igen som var så lågt förra veckan. Började äta tabletter förra veckan för att det skulle bli bättre men nu var det ännu lägre idag :(
Så nu måste jag till sjukhuset och få blod. Har väntat på att dom ska ringa därifrån idag men det blir väl i morgon då istället.
Jag vill bara att den här graviditeten ska vara över för som det är nu så njuter jag inte speciellt mycket av den.  Känns som det är det ena efter det andra hela tiden.  Om det ändå vore bara graviditeten att bekymra sig för men jag har ju två barn till här hemma som skriker efter min uppmärksamhet mer än någonsin.
Jag önskar att jag hade både älskling och bilen hemma på dagarna så dom kunde följa mig på mina kontroller hit och dit, skulle underlätta. Men det går ju inte, han måste ju vara på jobbet och bilen också eftersom han jobbar ända ute på Lidingö.

Nu har jag gnällt av mig lite.
En förflyttning ner till soffan och invänta hjärtat som fortfarande inte kommit hem från jobbet.

Ännu en helg

Och ännu en vecka närmre BF!!
Den här veckan går jag in i vecka 35, känns nära nu!

I lördags var vi till Gränby centrum. Älsklingen skulle klippa sig och sen skulle vi handla mat. Det var årets kö till frissan, 17 nr före!! Fick vänta en evighet, till slut bestämde jag mig för att handla mat medans vi väntade men inte helt otippat så hade jag glömt lappen med vad som skulle handlas hemma!
Passade på att handla lite julklappar under tiden istället. Vi köpte en vinteroverall åt Wille också, en brun med matchande mössa, superfint! Bara för det så är det plus grader ute.  Blev iaf sena hem och för 3e helgen i rad ungefär så insåg vi att maten skulle bli klar lagomt till midnatt, pizza igen :) Planering är inte våran starka sida!

Igår var vi till farfar och firade fars dag, självklart firade vi pappsen hemma först, det är han värd för han är världens bästa pappa!
Vi hann även med en vända till Boländerna för lite shopping också, en vinterjacka och vinterskor till älsklingen och vinterskor till Felicia också.

Idag ska jag bara slappa och ta igen mig efter helgen!

Till min älskling

If I had to live my life without you near me
The days would all be empty
The nights would seem so long
With you I see forever oh, so clearly
I might have been in love before
But it never felt this strong

Our dreams are young and we both know
They'll take us where we want to go
Hold me now, touch me now
I don't want to live without you.

Nothing's gonna change my love for you
You oughta know by now how much I love you
One thing you can be sure of
I'll never ask for more than your love.

Nothing's gonna change my love for you
You ought to know by now how much I love you
The world may change my whole life through but nothing's gonna change my
love for you.

If the road ahead is not so easy
Our love will lead the way for us like a guiding star
I'll be there for you if you should need me
You don't have to change a thing
I love you just the way you are.

So come with me and share this view
I'll help you see forever too
Hold me now, touch me now
I don't want to live without you.

Blodpudding och Tapas

Låter som en mysig blandning va :)

Vi åt faktiskt blodpudding till middag, ingen favorit för min del men jag vet att allt med järn i är bra för min del nu. Och Wille älskar blodpudding! Efter maten kom älsklingen hem och hade handlat en massa god plockmat som vi skulle ha till kvällen.
Så nu är jag verkligen proppmätt, tur att magen är så stor ändå :)

I morse när jag hade lämnat barnen satte jag igång och bakade bullar. Kanelbullar, vaniljbullar och saffransbullar! Borde räcka ett tag, iaf till Felicias födelsedag och Lucia.

Idag hade dom Halloween fest på fritids, alla barn hade klätt ut sig och sen hade dom disco. Mysigt påhitt av fritidsfröknarna tycker jag!
Fick brev från Willes dagis också om att dom ska knäppa om sina dagiskort för det blev något fel på förra korten, suck! Undrar om man hinner få dom till jul nu?? Vi ger alltid släkten kort på ungarna i julklapp! Och jag vill gärna göra det i år också.

För övrigt så sov jag hela natten till idag, det har jag inte gjort på flera månader!

Nu ska jag kolla vidare på nytt läge, spännandeprogram!

Mardrömsnatt

Har haft så fruktansvärt ont i magen i natt, ett tag trodde jag nästan att jag skulle behöva åka in till sjukhuset.
Och inte blev det lättare av att Wille sprang upp hela tiden, kom knappt ur sängen för att kunna gå tillbaka till hans rum med han. Sista gången gav jag upp och gick ner och la mig på soffan, 2 alvedon senare så somnade jag iaf där.

Nu är det inte så att jag inte vill sova bredvid Wille men 3 st i en 160 säng är lite trångt med tanke på min stora mage också.  Sen ligger han inte still en sekund, vrider och vänder på sig hela tiden och jag kan bara liggapå höger sida numera och är ju livrädd att Wille ska sparka till min mage när han bökar runt.

Känner mig fortfarande öm i magen men bättre iaf. Vet inte om det är dom nya tabletterna som jag fick så ont av. Snart dags för nästa tablett så då får vi se hur det blir efter den.

Igår var jag till barnmorskan på kontroll igen. Sf måttet ligger lite under kurvan men inget av mina barn har ju varit så jättestora när dom föddes så det blir väl lika denna gång. Mitt blodvärde var dessvärre inte så bra, ligger på 99 nu så jag har fått tabletter som jag ska äta i en vecka och sen ska jag tillbaka på en extra koll. Har inte blodvärdet gått upp så måste jag börja med sprutor, usch!
Lena (min bm) tyckte att huvudet fortfarande var lite ruckbart men inte helt säker. Känns ju skönt att veta att hon ligger som hon ska iaf!

6 veckor kvar!
Längtar så otroligt mycket nu. Allt är klart nu, vagn, kläder och allt annat som behövs. NU fattas det bara en liten bebis att mysa med!

Nu ska jag hoppa in i duschen

Sandviken

Igår blev det en vända hem till mamma och Bengan i Sandviken.
Egentligen skulle vi bara till Gävle och tända ljus på mina lillebröders minneslund men när vi ändå var i närheten så var det ju lika bra att hälsa på lite.
Mamma och Bengan skulle ut och dansa så där flödade alkoholen :) Irish Coffee och öl,  igår skulle man inte varit gravid :) Slutade med att vi stannade på middag och åkte inte hem förren efter åtta.  Både Wille och Felicia somnade direkt i bilen så det var bara bära in dom hemma och lägga dom i sängarna.

Både mamma och Bengan tyckte att jag blivit tjock, tackarr! Har dom missat att jag faktiskt ska ha barn om 6 veckor :)

Idag tog vi en promenad till loppisen, fyndade lite spel och fikabröd. Sen stannade vi till på Ica och köpte mjölk och bröd. Efter det var jag helt slut! Vilken kondis man har nu mer. 
Nu sitter vi och kollar på Emil i Lönneberga, alla utom Wille som är livrädd för Emils pappa :) Han gömmer sig bakom tidningen mest hela tiden!

I veckan ska jag till BM igen, nu börjar det bli lite tätare kontroller, vilket är mycket mer spännande! Nu märker man verkligen hur den lilla växer.

Ne nu ska jag snoka igenom lite bloggar!

RSS 2.0