Fredag

Vi har redan hunnit uträtta det vi skulle idag!
Karln skulle till Västerås (tror jag det var) och jobba idag så han åkte lite senare och då hann jag ta bilen in till stan och lämna in lönerapporten till kontoret. Kollade lite om mina innestående semesterpengar och jag ska få dom utbetalda nästa månad *jippie* Dom ska gå till bilservice och vårkläder/skor till familjen. Lite ska sparas till semesterkassan också.
Nu har vi precis kommit hem från affären så nu är all mat handlad inför helgen, nu ska jag slappa lite innan Felicia slutar skolan.


   

  

Veckan som gått

Har inte alls gjort mycket, bara varit hemma vad jag kommer ihåg. Igår var vi iaf till Öppnis i kyrkan en sväng på förmiddagen sen på kvällen var vi till Gränby Centrum där det var invigning för en massa affärer. Vå åkte mest dit för att Felicia skulle få se Shirley (stavning) Clamp sjunga och det gjorde hon också 1 låt!  Hon skulle dock sjunga hela 3 låtar till 20.30.  Orkade inte vänta tills dess så vi shoppade lite småsaker som vi behvde?? Några av dom iaf!

Jag väntar fortfarande på att min läkare ska ringa om mina prover, jag hoppas hoppas hoppas att det inte har spridit sig. Bara till att ha is i magen en stund till.

Borde ta tag i städningen snart innan det är dags att hämta dom andra två. Efter skolan ska vi bara vara hemma tror jag. Kanske baka lite. Karln kommer hem sent idag :(  Tur att jag har tre underbaringar som får tiden att gå iaf :)

För övrigt så spyr jag på all uppståndelse om Vickan och Daniel! Var det nån som trodde nått annat än att dom skulle gifta sig ??? Känns som det borde finnas viktigare saker att skriva i tidningarna om!

Måndag igen då

Idag var det dags för skola igen för Felicia. Typiskt att snön kommer när sportlovet redan passerat :( Tog pulka istället för ståbrädan till Wille i morse, vet inte om det blev lättare direkt då det var hål under pulkan så vi drog in flera liter snö. Nu håller dom iaf på plogar så då kanske det funkar med brädan sen iaf!

Jag och Wille har bakat semlor alldeles nyss och nu sitter han på sitt rum och leker. Lillan somnade i sin säng på övervåningen så jag passar på att göra en gryta till kvällen. Felicia har gymnastik mellan 17-18 så det blir tidig middag innan gymnastiken och lite fika med semlor när vi kommer hem.
Jag och Wille ska åka pulka medans gymnastiken håller på, orkar inte gå hem och vänta nu när det är så mycket kläder som ska av och på.

Äntligen har vi en ny tvättmaskin också, den centrifugerar så tyst att man knappt märker det till skillnad mot den andra som nästan gick genom väggen.

Nu ska jag fortsätta med maten innan lillan vaknar!

Borta bra men hemma bäst!

Äntligen hemma igen efter en kväll i Sandviken!
Var hos min syster och Fredrik på inflyttningsfest igår, en mycket trevlig sådan!

Kvällen kan sammafattas så här:

Sofia blev fullare än på länge
Mamma kastade en katt tvärs över rummet
Någon välte nästan omkull värdparets TV
Sofia rockade loss med en av katterna (den ovannämnda katten)
Alla gick och lade sig trots att både altandörr och ytterdörr stod öppna
Sofia kastade ett glas med kallvatten över Fredrik (även glaset)

Vi hade iaf riktigt kul men det var otroligt skönt att komma hem till familjen igen.
Lillan hade varit så snäll men så har hon ju världens bästa pappa också. Skönt att det funkade bra med ersättning och flaska.


Bara 5 minuter???

Tänkte jag skulle hinna skriva av lite recept tills imorgon kväll när det är fredags mys igen. Men lillan var nöjd i ungefär 4 minuter :( Hon sitter i badet med pappsen sin och uppenbarligen tycker hon inte att det är så kul.
(så här långt hann jag skriva igår innan Ismo ropade upp mig för att ta lillan, så jag fortsätter mitt inlägg idag då)


Annars var dagen ok bortsett från mitt besök på kvinnokliniken. Kommer med fasa ihåg förra gången jag var där och gjorde dom här proverna och den här gången gjorde det om möjligt ondare. Ingen spridning som läkaren kunde se iaf men proverna är skickade på analys. Får väl svar nästa vecka antar jag.
Världens bästa jobbade hemifrån igår så jag fick skjuts till sjukhuset också.

Vi har precis kommit hem från läkaren med Wille nu, började igår kväll med att han hade ont nånstans för han grät och verkade olustig. I morse kom det fram att det gjorde ont när han kissade så vi fick en tid på en gång. Ingen urinvägsinfektion iaf men däremot nån annan form av infektion. Även där får vi vänta tills nästa vecka innan svaren kommer. Självklart fick han stick i fingret också och då blev det livat som väntat. Samtidigt blev lillan akut hungrig så jag bar dom på varsin arm tillbaka till väntrummet, båda två hjärtskärande gråtandes. Efter lite ammning och tröstande (lovade Wille Mc Donalds) så kom vi äntligen därifrån.

Nu ska jag baka lite tror jag, sen ställa mig på crosstrainern ett tag.
Vi gjorde faktiskt två st cheescakes i morse, så ikväll har vi bjudit hem farmor på mat och efterrätt.

Kankse, kankse bara kankse ska jag hem till min syster på inflyttningsfest i morgon. HInner nog ändra mig hundra gånger angående det.

Dagen hittills

Öppnis i kyrkan med mina tjejer!
Wille är på dagis igen efter några dagars sjukdom. Så Frida och Felicia fick följa med idag :)

Lillan har passerat 2 månader nu och börjar verkligen bli en vaken tjej. Och vad stadig hon blir, håller upp huvudet och vänder sig om efter ljud. Även fast det är mitt 3e barn så är det lika spännande och oväntat när dom lär sig nya saker.
Rund är hon ju också, har gått på stl 62 nu och det sitter perfekt. Men kan man bli annat när man öter dygnet runt :)

Nu börjar hon stånka i vagnen så det är väl dags för mat igen!





Grattis pappa!
Jag är sååå glad för din skull, du är så värd det här!


Helgen

I fredags kom dom efterlängtade presentcheckarna från H&M!!!
Tanken var ju att det skulle inhandlas bebis kläder för dom men det slank ner ett par byxor åt mig också och även en varsin tröja åt Wille och Felicia.
Fick även lämna tillbaka min älskade PO.P overall också. Kvävningsrisk i luvan tydligen:( Fick byta den mot en utan luva om jag ville men den såg så konstig ut tyckte jag så jag tog pengarna istället. Ska köpa en fleecetröja till lillan istället men den finns bara från stl 68 så den är nog lite för stor just nu iaf! Men till våren blir den nog fin på henne.

Felicia var iväg på kalas på kvällen och jag och älsklingen åt pizza och kikade på tv.

I lördags åkte vi till Sandviken för att bli bjuden på mat hos mamma och Bengan. Som vanligt var det supergott! Min morfar och hans fru var också där. Hemma hos mamma som bor lite ute i skogen (Hemskogen) var det såå mycket snö! Jättefint var det och Wille kom och frågade om han fick gå ut och känna på snön :) Så han gick ut och lekte på mormors baksida. Inte alltför bortskämd med mycket snö :)

Efter det åkte vi till min lillasyster Sofia och hennes Fredrik och kikade på deras radhus som dom rustat klart. Det var verkligen superfint hos dom. Vi hade köpt en inflyttningspresent också, ett knivställ i form av en Woodoo docka, superhäftig som jag själv skulle vilja ha :)

I söndags lämnade vi Wille och Felicia hos farmor och farfar och sen åkte vi till Gävle för att hälsa på min gammelmormor som ligger på sjukhus. Hon verkade vara piggare igen och frågade direkt efter Wille och Felicia :) Skönt att få träffa henne då jag vet att det är från dag till dag hur hon mår. Känns så ofattbart att hon kanske är på väg bort från oss snart, hon har ju loxom alltid funnits där....

Vi åkte en vända in till stan och fikade innan vi åkte hem till Uppsala igen.
Barnen hade varit snälla mot farmor och farfar som tur var :) Dom somnade nästan direkt när vi kom hem. För andra gången denna helg så blev det ... pizza! Sjukt onyttiga men det är såå gott och bekvämt också!

Lillan somnade i sin säng igår igen, sov i drygt 2 timmar *jippie*

Nu ska jag röja upp lite här hemma efter helgen.

Torsdag

Inatt sov lillan skapligt men vi fick fortfarande lägga oss tidigt igår.  Kvällarna funkar inte alls, jag måste lägga mig och amma henne i sängen för att hon ska somna. Och tro inte att jag kan gå därifrån när hon har somnat,  hon vaknar så fort jag rör mig. Så vi lägger oss före 22 varje kväll nästan. Kul för Ismo som kommer hem ganska sent, vi hinner bara lägga Wille och Felicia och fixa allt inför morgondagen sen börjar lillan bråka istället. Vi hinner aldrig bara vara vi två numera och det känns lite sorgligt.

Känns lite skumt att ha tandvärk med tanke på att jag inte har nån tand kvar, hoppas det går över snart. Får ju bara äta flytande också :(  Fördelen är väl att man knappast går upp i vikt av lättfil, får ju inte anstränga mig mer än nödvändigt eftersom det blöder ur tanden då. Så ingen träning på min crosstrainer och inge raska promenader :(  Men efter helgen ska jag ta tag i det igen.

På lördag ska vi ev åka till mamma och äta. Jag ska ner i mammas förråd också och leta bebis kläder i stl 62. Vet att det finns en massa fint efter Felicia och Rebecca nånstans.

Nu ska jag vila en stund medans lillan sover!







Äntligen

så är skit tanden väck!
Det var nog förmodligen den ruttnaste tand tandfen har sett!

Lillan hade varit lite gnällig med farmor och farfar men det hade ändå gått bra tyckte dom, Wille hade iaf varit jättesnäll. Farmor gick och hämtade Flisan i skolan så jag skulle slippa ut med alla barn.

Eftermiddagen blev lite påfrestande för då kom värken efter att bedövningen släppt. Sen var alla barnen på sitt bästa humör.. NOT

Nu ska jag försöka få dom nattis klara!

Sova bör man annars...

ja vadå annars??

Klockan 3 i natt hade lillan sovit klart. Försökte i en timme att få henne att somna om men det gick inte så det var bara att gå ner på nedervåningen. Halv sex somnade hon i sin babysitter och jag hann slummra i soffan en liten stund innan det var dags att göra oss klara för att ga till skolan med Flisan.

-5 grader och snö, härligt!
Hoppas det håller i sig i helgen också. Och att Wille hunnit blivit frisk tills dess. Han hade feber igår eftermiddag igen och var helt slut, låg och kollade på mora träsk hela eftermiddagen.

Nu sitter jag och väntar på barnens farmor som ska vara barnvakt medans jag åker till tandläkaren, ska dra ur den rackarns tanden nu.

Återkommer senare om jag överlever dagen!




 


8 veckor

Ja det blir våran lilla tjej idag,

Som alla läst här så är hon ju ingen liten ängel på kvällarna direkt vårat lilla hjärta. Men igår så tänkte jag att nu ska jag inte vara så bekväm och bara ta upp henne så fort hon gnyr. Så jag gick upp och bytte blöja och satte på henne pyjamas och sen bäddade jag ner henne i sängen och satte mig bredvid. Hon bökade och stökade ett tag och några gånger tittade hon med ledsen blick på mig och gnydde lite hjälplöst och varje gång var jag såå nära att ta upp henne för att kramas men jag stod på mig och en halvtimme senare så sov hon sött. Jag är mycket stolt över mig själv men ännu stoltare över henne :) I nästan 4 timmar sov hon i sin säng. Jag kunde dock inte somna utan henne så jag smög upp för att kolla henne och var ju bara tvungen att känna så att hon andades och då råkade hon vakna :)

Felicia började sin gymnastik igår också. Numera tillhör hon inte barngymnastiken mer utan ungdom!!  Vad stor hon blir och det måste ju betyda att jag blir äldre också?? Känns inte så.

Måste bara berätta en lite rolig sak.
När jag väntade Frida så köpte vi ett par tyg sandaler som är sååå små. Min tanke var att hon skulle ha dom på jul och nyår. Nu är hon snart 2 månaderoch dom är fortfarande förstora. Man kan inte föreställa sig hur små dom egentligen är när dom föds.

Mitt nästa mål är att hon ska ha dom på dopet i slutet av mars istället :)


Bjuder på en bild som är tagen för exakt 8 veckor sedan, liten sötis!


Måndag

Redan måndag och älsklingen är på väg till jobbet och Felicia är i skolan igen. Wille är hemma idag också men i morgon är det dagis igen.

Igår var vi en vända till Ikea och skulle köpa ny bänkskiva till köket men när vi kom dit så såg vi att måtten inte stämde. Vi hade bestämt oss för en svart så vi väntar tills vi byter diskho och blandare också så slipper det bli nivåskillnadet och andra mindre snygga detaljer. Lite andra småsaker fick vi dock med oss hem, lampa till Fridis rum, nya kuddfodral till soffkuddarna och ljus. Kollade efter en matta också men eftersom vi inte vet hur vi vill göra med vardagsrummet så avvaktar vi. Känns så färglöst här inne men vi vet inte vilka färger det kommer bli. Först ska hallen tapetseras innan det blir några andra projekt.

Den här veckan kommer h&m:s bonus utskick och med det så kommer checkarna från förra årets shopping!!! Jippie!! Så nästa helg blir det shoppa loss i Kista kanske eller Täby?? Vi får se vart vi hamnar. Ska först kolla med farmor om hon vill vara barnvakt för det är inte lätt att gå i affärer med barn! Den minsta får förstås följa med.

Här kommer bilder från Fridas rum.








Och så lite bilder på lillan när hon bara var några dagar gammal.






Vadå sova??

Igår morse vaknade både Wille och Frida med feber. Den minsta blev bättre under dagen medans Wille blev sämre. Jag åkte och handlade med dom medans Felicia var i skolan och Wille var helt slut och bara grät hela tiden.
Mot kvällen började lillan med sitt skrikande igen :( Nu har det ju varit bra nån vecka men igår var det kört igen. Sen grät hon hela kvällen och natten. Wille somnade i soffan vid 19 tiden så vi bar upp han men efter några timmar vaknade han och var tvärhet igen. Och så kom det jag väntat på hela dagen, spyorna!! Mina barn kräks alltid när dom har feber. Som tur var hände det bara en gång men han har fortfarande feber. Han har fått alvedon var 4 timme ända sen igår morse.

Lillan vaknade klockan 3 i natt och ville inte somna om, inte förren 7 i morse somnade vi ordentligt. Ungefär i den vevan fick älsklingen gå upp med dom andra två barnen. Klockan 9 var jag vaknade vi och var hungriga både jag och lillan.

Så idag har varit en riktig slappardag!
Älsklingen har tapetserat lillans fondvägg och Wille har mest legat. Jag har hunnit med lite träning trots en brutal träningsvärk. Felicia är ute med en kompis och leker.

Nu ska jag snart börja fundra på vad vi ska ha till middag och kanske hinna med en prommis också.

Uppe med tuppen??

Snarare före tuppen

Lillan vaknade strax efter 4 idag igen :( Snorar och känns varm. Hennes mage verkar bråka igen också. Hon somnade om i vagnen efter 5 igen.
Då passade jag på att köra 20 minuter på min crosstrainer och sen lite armhävningar och situps.  Precis när jag var klar så vaknade hon igen och nu ligger hon och stånkar och stönar i vagnen. Har faktiskt hunnit vika tvätten också!

Nu ska jag ta en dusch och sen göra lite gröt tills resten av familjen vaknar!

Sötis

Min lilla gofis sov hela 2 timmar i sin egen säng!! Det känns lite som en seger att man inte gav upp när hon började gnälla. Annars springer jag och plockar upp henne så fort hon gnyr.  Men hon blir ju tyngre och tyngre och då blir det jobbigare att gå med henne på armen hela tiden.

Innan hon somnade fick hon bada och när jag torkade henne så såg jag att hennes små eksem spridit sig upp i huvudet och ner över ryggen. Det ser inte alls bra ut :( Jag har smörjt in henne och ska göra det morgon och kväll nu så får vi se om det går över.

Efter att jag hämtat Wille klockan två så gick vi och handlade mjölk, efter det gick vi till stora lekparken. Wille tyckte det var jättekul och ville inte alls gå därifrån. Vi hämtade Felicia strax före fyra så två timmar blev vi ute! Alldeles lagomt kallt, även om jag längtar till våren som aldrig förr.

Jag hade lovat barnen pannkaka till middag idag men när jag skulle börja kom jag på att jag inte hade ägg hemma så det får bli kyckling gryta istället. Barnen kommer bli väldigt arga på mig nu, dom är ute än så länge så jag får väl försöka hitta på nått att fjäska med så dom äter!

Schh

Jag har precis lagt lillan för att sova middag i hennes egen säng för första gången och än så länge sover hon!! Nu smyger jag runt här hemma för att inte väcka henne, tänkte hinna äta lunch i lugn och ro för första gången på 7 veckor!

Veckan

Tisdag var vi bara hemma, städade lite och bytte gardiner. Sen hade Felicia "stenkul" i kyrkan.
Onsdag var Felicia hemma fån skolan med huvudvärk. Vi gick en sväng till Öppnis sen hade Felicia kör i kyrkan.
Idag ska vi dammsuga och plocka lite innan helgen. Usch så grusigt det blir inne hela tiden med alla vinterskor och vagnar.

Det går vinterkräkan på dagis nu så i morgon får Wille vara hemma med mig istället. Jag är inte särskilt hysterisk för att vi ska få det, det brukar ju gåöverrätt snabbt igen. Men det känns bara så onödigt att dra hem det när Wille ändå kan vara hemma med mig. Och sen är det kanske inte så bra om jag skulle få det när jag ammar!

Appropå amningen så provade vi med flaska igen men det går absolut inte! Hon tvärvägrar och ska bara ammas, fortfarande så ofta! Jag känner mig så låst ibland. Och nästa vecka ska jag till tandläkaren och dra ur en tand och då ska lillan vara med farmor men jag oroar mig redan nu för hur det ska gå med matningen då :( Jag måste verkligen dra ur tanden då också eftersom jag gått med tandvärk i ett halvår nu och har dessutom fått inflammation i tanden.

Igår köpte mitt hjärta en Crosstrainer, jippie!!
Har precis avverkat 20 minuter på den, sen lite situps och armhävningar!
Även om jag gått ner mina graviditetskilon nästan helt så känns kroppen som en degklump. Men det ska det bli ändring på nu. Ska unna mig lite sol i fejkform också.

I helgen vet jag ännu inte vad som sker. Bara hemma kanske. Skulle vilja gå på badhuset med ungarna men då måste en vara hemma med lillan och det är ju lite råkigt. Tycker hon är för liten än för att bada i bassäng.

Nu ska jag ta en dusch med gosnutten sen kolla om det finns platser till barngympa kvar åt Wille!

Måndag

Idag "jobbade" Ismo hemifrån :) Skönt att ha han hemma en dag extra. Han och Wille har frostat av frysen, inte en dag för tidigt snarare ett år för sent!
På eftermiddagen har vi varit och hämtat lillans tapeter till fondväggen och sen blev det en vända till ÖB också. Där hittar man alltid en massa småsaker som bara slinker med och gör sig påmind på kontoutdraget, dock oftast inte mitt kontoutdrag haha!

Nu sitter Wille och Felicia i badkaret och vi lagar hemmagjord pizza.

Åland t/r

Tog en dagskryss med Rosella idag.
Felicia har varit hos mormor och Bengan i helgen så vi hade en plats över i bilen. Vi ringde farmor och hon följde med. Åt Buffè och köpte en massa godis och dricka.

Nu är vi trötta och ska kolla klart på Beck sen är det sängen.












RSS 2.0